Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicja____

SZALWIA-ktos stosuje?

Polecane posty

Gość alicja____

jak dlugo mozna ja pic? ponoc ma tez wlasciwosci trujace i nie nalezy przesadzac, ale jak dlugo zatem mozna bezpiecznie spozywaC?

Według książki którą mam, bez konsultacji z lekarzem nie wolno pić ani jej ani żadnych innych ziół dłuzej niz wa tygodnie

Gość alicja____
dzieki ;)

Gość alicja____
DOKLADNIE TO SAMO Z NIA ROBIE, ZAWSZE PLUCZE USTA I POLOWE ZE SZKLANKI JESCZE WYpije.Mam plesniawki chyba i mi pomaga.

ja płuczę nią gardło. jak mnie boli to tylko szałwia! czytałam ostatnio że szałwia jest na regulację pracy jelit jako do picia.

Gość alicja____
racja, reguluje prace lejit, pomaga w trawieniu, ponoc obniza tez poziom cukru we krwi, ale dla mnie najwaznejsze, ze pomaga przy zapaleniach np jamy ustenj, jest naparwde chyba niezastapiona

Gość czy szalwia tez pomoze
na szczypiacy jezyk?

zależy z jakiego powodu szczypiacy, ale to dobry specyfik do tego typu rzeczy, alternatywa dla rumianku, na który ja jestem uczulona

Gość czy szalwia tez pomoze
No wlasnie nie wiem ,jaki jest powod szczypiacego jezyka? Mam powiekszone rowniez kubki smakowe,sprobuje tej szalwi.

Gość alicja____
Lunatica--> ja tez mam uczulenie na rumianek :D mozemy chyba sobie w zwiazku z zaistnialymy faktami podac reke ;) czy szalwia pomoze---> sprobuj, ja jestem naparwde pod wrazeniem, bo od paru dobrych lat, bralam rozne specyfiki na moja dolegliowsc i dopiero szalwia okazala sie strzealem w 10, W prawdzie nie usuwa ona przyczyny, ale jezyk wyglada nareszcie normalnie, Nie wstydze sie go pokazywac :P, borykam sie jednak caly czas z nawracajacym nalotem rano.Mialam wymaz z jezyka ,ale nic nie wskazal, Bede robic go jeszcze raz, tak laryngolog radzila.Poki co powiedziala,ze w zwiazkuz tym ,iz wykluczono u mnie wszystkie potencjalne przyczyny (cukrzyca, brak zelaza, grzybica) to niestety,ale n9ie ma na to leku, bo lekarze do dzisiaj nie wieeza co jest przyczyna plesniawek.na dobra sparwe ja sama nie wiem czy to,co ma to plesniawka czy moze jaies inne paskudztwo.

Gość alicja____
Lunatica---> dodam ,ze czaje sie na kupbno leku homeopatycznego Dagomed 43 Borax.

Gość kiaaa
a ma ktos szalwie w plynie? lub w kroplach na jedno wychodzi.Ile kropli mozna sotosowac na dzien? Zapobiega poceniu a ja jestem w kraju gdzie w cieniu jest juz od 3 tyg 37 stopni, wiec w sloncu jakies 45.. szok. leje sie z kazdego pot.

Gość kiaaa
nikt nie uzywa szalwi w kroplach???....