Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nixe

Kto lubi j.francuski?

Polecane posty

kocham ten jezyk, chociaz ciezej mi idzie nauka niz angielskiego i niemieckiego,ale ucze sie wytrwale, uwielbiam piosenki,Francje,Belgie, francuskie sklepy i jedzenie kto jeszcze? ucze sie sama z plyty CD z interaktywnym kusem oraz chodze na kurs do PROFI LINGUA, to moja pasja

Gość Motylekkk
Mi sie ten jezyk strasznie podoba i chciałabym sie go uczyc no ale niestety chyba nie dałabym rady... Zdecydowanie wystarczy mi angielski i niemiecki ;)

Gość hahahahahahhaha
a ja lubię po francusku;p

Gość ____________odkrywca
taaaaaaa, napewno, większość z was zapewne uczyła się 3,4 lata niemieckiego lub ang w liceum, pozniej moze na studiach, z ledwością by poprowadzila rozmowe z anglikiem czy niemcem, a twierdzi, ze umie ten jezyk bbbbbbbbuehehehe, smieac mi sie chce, jak ktos umnie sie "dogadac" kali miec i chice, a twierdzi ze umie ten jezyk, bbbbbeueueheheh

zachecam Cie motylku, ang zna kazdy, niemiecki ja studiuje wiec mam go uz totalnie dosyc, jets praktyczny ale nie jest piekny, pzydaje mi sie w pracy, ale francuskiego ucze sie bo chcialabym za 2-3 lata wyjechac do Belgii, musze miec jakis cel:-) dla niektorych sa to certyfikaty jezykowe,dla innych ocena na studiach, dla mnie podroze i mozliwosc pracy w Belgii:-) pozdrawiam i zachecam!!!

Gość Motylekkk
Nixe - no tak tyle ze ja jeszcze tak idealnie niemieckiego i angielskiego nie umiem, ciągle sie go ucze wiec jeszcze jakby mi doszedł francuski to naprawde miałabym cieżko ;) Ale w przyszłosci z pewnością bede uczyła sie francuskiego - to jest moja ukryte marzenie ;) Dziękuje ci bardzo za rady 🌼

Gość Ciekawa22
Czy francuski jest w miare prosty do opanowania?Co jest w nim najtrudniejsze?

Gość ona_gasnaca
moi, j`adore la langue francaise:)elle est tres belle et melodieuse. Il vaut l`apprendre bien qu`elle soit difficile:) Język jest trudny..jak każdy wymaga pracy. Jeśli ktos go lubi, chce sie nauczyc, pasjonuje się tym, jest dużo łatwierj sie go uczyc. pozdrawiam

kocham wszystko co francuskie. mam talent jezykowy i znam angielkie i niemiecki wiec francuski wchodzi mi szybko.mam tez znajomych z maroka i z francji i rozmawiamy sobie w tym jezyku czesto. zna ktos stronki z moda francuska? albo cos dla kobiet z francji?

Gość Ciekawa22
A podalibyscie jakies dobre,sprawdzone ksiazki do nauki jezyka francuskiego.Pragne sie go nauczyc,ale niestety nie stac mnie na kursy jezykowe.

Gość Ciekawa22
Znacie jakies strony www z nauka jezyka francuskiego??

Gość zainteresowany NIEOBCYKANY
-------------------------->Motylek -------------------------->XashaX jeśli umiecieniemiecki, bo tak piszecie :), to przetłumaczcie mi to zdanie na ten język. Będę wdzięczna. TO NIE MOŻE ZOSTAĆ WYKLUCZONYM, ŻE NASTĘPNEGO BĘDZIE LEPIEJ. DZIĘKI Z GÓRY.

ja tez lubie... Francje, francuski, no, nie da się ukryc, ze ta kultura ma coś w sobie!!! A francuski chce szlifować, mimo że takie mam braki z liceum, ze teraz powinnam wkuć pożadnie czasowniki... ale oczywiście... tylko francuski!!!

Gość Richelieue
Polecam, w celu doskonalenia jezyka francuskiego, sluchanie tego radia: http://www.radiocourtoisie.net/tempo/ Tam sie najbardziej dba o czystosc i poprawnosc tego jezyka, szczegolnie w poniedzialki o tej porze, pozniej o drugiej w nocy i o siodmej rano.

Gość fsder
to jest najtrudniejszy język jakiegolwiek sie w zyciu uczyłem wiedziałem ze bedzie trudny , ale nie spodziewałem sie ze aż tak . W trakcie nauki zaskoczyło mnie to ze okazał sie trudniejszy niz myslałem- podejrzewam, ze to najtrudniejszy język w Europie do nauki dla Polaka . NA szczescie osiagnełem juz poziom srednio-zawansowany i znam ponad 10 tys słow . JEstem szczesliwy .

Gość fdser
ale celem jest znac przynajmniej 30 tys słow i poziom zaawanswowany .

Gość operka
J'adooooore! Byłam au pair we Francji ponad rok - cudowny czas a w zakresie nauki język dał mi więcej, niż 4 lata liceum (choć podstawy miałam mocne, matura z francuskiego i zdany DELF) Uwielbiam wszystko co francuskie! Nooo...prawie...z Francuzkami nie potrafię znaleźć wspólnego języka, większość, z którymi miałam "przyjemność" to wrrrredne babska :P

Francuski jest pięknym językiem, chętnie bym się nauczyła mówić po francusku. Może polecicie jakiś fajny kurs, na którym można się naprawdę wielu rzeczy nauczyć, a do tego zajęcia nie będą nudne. Dobrze by było pójść na coś takiego, mogłoby być interesująco.

Ja też uwiebiam francuski! Uczę się go wytrwale, chociaż często mam chwile zwątpienia :O Ale muszę dać radę, jest bardzo trudny, to fakt, ale za to jaka wielka satysfakcja :D Jest to naprawdę piękny język i mam dużą motywację, żeby się go uczyć - bardzo chcę wyjechać na roczną wymianę studencką do Francji za 2 lata. Oprócz tego uczę się angielskiego, który też bardzo lubię, i niemieckiego (chociaż za nim nie przepadam, no ale Niemcy to nasz największy partner gospodarczy, a ja studiuję ekonomiczny kierunek, więc może mi się przydać ten język). Bardzo chciałabym się uczyć hiszpańskiego, ponieważ uwielbiam latynoamerykańską muzykę i interesuję się Ameryką Południową. No ale to narazie odległa przyszłość - najpierw chcę opanować dobrze francuski, a później może zacznę się uczyć hiszpańskiego ;)

Język francuski jest pięknym melodyjnym językiem. Według mnie też należy do jednych z trudniejszych jeśli chodzi o jego naukę - w szczególności wymowę. Niedawno natknęłam się na ciekawe warsztaty teatralne z języka francuskiego w szkole w Warszawie Latelier de franais. Wydaje się być t o dobrym sposobem na poznanie kultury i lepsze wdrążenie się w ten język

Gość gość
Ja lubię :) Języka francuskiego nauczyłam się w szkole Teddy School w Gliwicach Bardzo prestiżowa szkoła

no można sie nauczyć - nie jest łatwy ale warto, bo to piękny język. ja próbowałam się nauczyć w Pi School i nawet mi to jakoś szło! świetny jezyk i szkoła!