Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kindu

U lekarza ginekologa...czy można

Polecane posty

Gość kindu

dokonać aborcji medycznej,tzn. z apomocą pewnych tabletek???

Gość kindu
niee, ja nie jestem w ciąży,ale interesuje mnie to na wypadek gdybym kiedyś była przez przypadek

Gość ds
pewnie tak ale za kase i u jakiegos z gazety

Gość hkjhkjhkjhhkjhjkhjk
gdyby tak przez przypadek to sie bierze tabletke 72 po a najlepeij to sie zabezpieczyc zeby nie bylo wypadku. a swoja droga antykoncepcja jest w polsce zakazana. pomijajac niektore przypadki np gwalt lub wada plodu lub zagrozenie zycia matki.

Gość ds
a dlaczego myslisz w ten sposo ...gdybym kiedys byla przez przypadek .. o co ci chodzi

Gość nie można
aborcji nie można, możesz dostać receptę na postinor, ale to nie jest aborcja sensu stricte. postinor bierze sie najpóźniej do 72 h po feralnym stosunku aby nie dopuścić do zapłodnienia, lub zagnieżdżenia sie ew. już zapołodnionej komórki w macicy. aborcji farmakologicznej (RU...) ani mechanicznej nie dokonasz w polsce, chyba, ze w przypadkach przewidzianych prawem (ale to juz trzeba mieć dużo siły i samozaparcia, zeby wygrać z tym "układem") natomiast w sąsiednich krajach mozesz bez problemu przerwać ciażę, bodajże nawet do 12 tyg. tylko oczywiscie wiaże sie to z kosztami, ale jakbyś chciała dokonać aborcji w polsce to też musisz słono zapłacić (nic tak nie wpływa na zmianę przekonań lekarzy, jak odpowiednia kwota w prywatnym gabinecie).

Gość kindu
a gdzieś przeczytałam,że aborcja farmakologiczna nie jest NIElegalna...hmmm nie wiem co o tym myśleć

hymm a moze jest jakas roznica pomiedzy farmakologiczna aborcja a zabiegiem. to jest tylko inny sposob tego samego wiec w polsce jest to zabronione

Gość nie można
moze autorowi tego co przeczytałaś aborcja farmakologiczna pomyliła sie z postinorem (dla wielu fanatyków postinor=aborcja). w polsce tabletka RU486 nie jest legalna, czyli jakby nie usuwanie za jej pomoca ciąży jest nielegalne. a poza tym, to sposób usunięcia nie ma nic do rzeczy, w polsce aborcja jest dozwolona tylko w wyjątkowych przypadkach i już metoda nie gra wtedy roli (ale jest raczej mechaniczna, bo skoro tabletka RU jest nielegalna).