Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiriska

nie chce przewracac sie z brzuszka na plecki

Polecane posty

Gość kiriska

dziewczyny, moje dziecko za pare dni konczy pol roku. Interesuje je tylko przewracanie na brzuszek. Nawet ciezko jest odwrocic go na plecki. moze powinnam zachecic go do odracania? macie jakies sposoby? dzieci kolezanek w tym wieku juz sie turlaly... mam sie martwic?

moja córeczka jest miesiąc mlodsza ale dopiero niedawno zaczeła się obracać. Na początku kładałam ją na wersalce zwijałam nózki i rączki w kłębek i tak ją turłałam raz na jedną raz na drugą stronę, bardzo jej się to podobało. Potem zaczełam kłaść ją na kocycku na podłodze, dookoła rozłożyłam zabawki i koniecznie kładłam poduszkę pod buzię, ściągałam pampersa i zabawa zaczeła się na całego (dziecko na brzuszku ) , bez pieluchy. Wtedy bardzo chętnie fikała nóżkami, co jakiś czas pokazałam jak się ma obrócić a poduszka to była taka przytluanka. tzn jak leżała na brzuszku chętnie unosiła prostowała nózki i buzie właśnie wtulała w poduszkę. CO jakiś czas obracałam ją na plecki a obok stawiałam :moja córeczka jest miesiąc mlodsza ale dopiero niedawno zaczeła się obracać. Na początku kładałam ją na wersalce zwijałam nózki i rączki w kłębek i tak ją turłałam raz na jedną raz na drugą stronę, bardzo jej się to podobało. Potem zaczełam kłaść ją na kocycku na podłodze, dookoła rozłożyłam zabawki i koniecznie kładłam poduszkę pod buzię, ściągałam pampersa i zabawa zaczeła się na całego (dziecko na brzuszku ) , bez pieluchy. Wtedy bardzo chętnie fikała nóżkami, co jakiś czas pokazałam jak się ma obrócić a poduszka to była taka przytluanka. tzn jak leżała na brzuszku chętnie unosiła prostowała nózki i buzie właśnie wtulała w poduszkę. Co jakiś czas kładłam ją na pleckach a obok stawiałam \"wańkę wstańkę\" to ją mobilizowalo do wykonania obrotu . Tak sobie fikała aż zaczeła ładnie obracać się na boki ( tak po tygodniu) w następnym tygodniu już potrafiła się obrócić. Najpierw obracala się z plecków na brzuszek potem z brzuszka na plecki czyli odwrotnie niż wszystkie dzieci :) Od kilku dni obraca się nawet z pampersem :) spróbuj ... może się uda. Tak sobie fikała aż zaczeła ładnie obracać się na boki ( tak po tygodniu) w następnym tygodniu już potrafiła się obrócić. Najpierw obracala się z plecków na brzuszek potem z brzuszka na plecki czyli odwrotnie niż wszystkie dzieci :) Od kilku dni obraca się nawet z pampersem :) spróbuj ... może się uda.

ło matko ale się pokopiowało wklejam jeszcze raz :P moja córeczka jest miesiąc mlodsza ale dopiero niedawno zaczeła się obracać. Na początku kładałam ją na wersalce zwijałam nózki i rączki w kłębek i tak ją turłałam raz na jedną raz na drugą stronę, bardzo jej się to podobało. Potem zaczełam kłaść ją na kocycku na podłodze, dookoła rozłożyłam zabawki i koniecznie kładłam poduszkę pod buzię, ściągałam pampersa i zabawa zaczeła się na całego (dziecko na brzuszku ) , bez pieluchy. Wtedy bardzo chętnie fikała nóżkami, co jakiś czas pokazałam jak się ma obrócić a poduszka to była taka przytluanka. tzn jak leżała na brzuszku chętnie unosiła prostowała nózki i buzie właśnie wtulała w poduszkę. CO jakiś czas obracałam ją na plecki a obok stawiałam . Tak sobie fikała aż zaczeła ładnie obracać się na boki ( tak po tygodniu) w następnym tygodniu już potrafiła się obrócić. Najpierw obracala się z plecków na brzuszek potem z brzuszka na plecki czyli odwrotnie niż wszystkie dzieci :) Od kilku dni obraca się nawet z pampersem :) spróbuj ... może się uda.

Gość kiriska
dziękuję Chimera za odpowiedz. Moje dziecko bez problemu od b. dawna obraca się na boki a jak skończył 4 miesiące obraca się z plecków na brzuszek. Robi to wszędzie: na przewijaku, w łóżeczku nawet w wózku chce i lezaku. Nie chce obracać się odwrotnie - czyli z brzuszka na plecy. Turlam go, jak się da oczywiście i nic.....

Gość czesc kolo
moja corcia ma 6 miesiecy od dawna sie obracala z pleckow na brzuszek ale z brzuszka na plecki to zaczela duzo pozniej moze od okolo 2 tygodni sie przekreca ale rzadko to robi woli z pleckow na brzuszek i lezy sobie na brzuszku, nie ma co uczyc dziecko samo zacznie kiedy przyjdzie na to czas - ja tak uwazam

A może kupisz mu specjalne pianinko? Mój synek aby dostać zabawek musiał się przewrócić z brzucha na plecy. I od razu załapał. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.