Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jooassia

bez mleka i zbóż

Polecane posty

Witam może ktoś mi powie jak odżywiać 1,5 roczne dziecko ,które ma alergie na mleko krowie, jajka, gluten i sok malinowy oraz podobne owoce?

moja niunia ma 1,5 roku i nasza historia przedstawia się tak: już w szpitalu miała wysypke podobną do potówek i bolał ją brzuszek- reakcja lekarza_ \\\"dziecko tak reaguje na otaczający świat to przejdzie :D \\\" i tego wszystkiego było coraz więcej aż mała na policzkach uszkach brwiach i całej skórze głowy miała jeden wielki żółty stróp- miała 1,5 miesiąca - trafiliśmy do lekarza który przyjmuje prywatnie. kazała mi odstawić wszelkie mleko ale niunia wymiotowała nawet po ty jak zjadłam bułke z margaryną. Byłam na diecie eliminacyjnej - chciałam karmic piersią- i okazało się że mogę jeść tylko warzywa i owoce. straciłam pokarm. Gabi jest na beilonie pepti do tej pory tyle że już 2. ale już wiemy że nie może jeść chleba makaronów jajek biszkoptów paluszkow malin poziomek czekolady itd itp. Biedna jest bo nie może jeść tego co inni a ja mogę zapomnieć o pracy zawodowej bo przecież nikt takiego dziecka nie weźmie do przedszkola. Najpierw mówiono że przejdzie gdy skończy pół roku później rok teraz lekarz mówi że taki stan może utrzymać się do 3 lat ja już nie mam nadzieji ;(

Wiesz, ja bym spróbowała poszukać forum specjalistycznego. Jak byłam w ciąży to korzystałam z forum dla rodziców dzieci z azs, może jakieś grupy wsparcia. Bo ja mogę tylko pocieszyć że do żłobka z moim synem chodzi chłopiec, uczulony niemal na wszystko, bodajże tylko buraki i ziemniaki może i jakoś żyje.