Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalina ll

Zwolnienie?

Polecane posty

Gość kalina ll
Czy przejmowac się opinia ludzi w pracy i nie iśc na zolnienie tylko męczyc sie jeszcze z duzym brzuchem przez poltora miesiąca???W 4 miesiącu bylam 3 tyg na zwolnieniu bo odkleilo mi sie lozysko,potem co jakies 3 tyg szlam na 2, 3 tyg zwolnienia. Obowiązki są wypelniane na bieżąco, bo wszystko uzupelniam jak przychodzę...Nie wiem co robic, a dojazdy do pracy, komunikacja miejska , brak sil juz mnie dobija....Jutro ide do lekarza i caly czas gryze sie co robic???Czy ktoras z Was dziewczyny tez tak ma??? Prosze o nie wyzywanie mnie i naprawde oszczedzenie sobie tekstow typu len czy cos w podobie

ja wlasnie jestem pod koniec 1 miesiaca ciazy i tez sie nad ym zastanawiam - zwlaszcza, ze pracuje 8 godzin i do tego jeszcze studiuje... strasznie sie boje

Jeśli chodzenie do pracy jest teraz dla Ciebie męczące, to się nie zastanawiaj i idź na zwolnienie, tym bardziej, że miałaś wcześniej kłopoty.

Gość najwazniejszeeeeeee
wiesz co jest w zyciu najwazniejsze? rodzina!!!!!! A teraz to Twoje dziecko.... ja bym sie nawet nie zastanawiala, tylko gnala na zwolnienie.... komunikacjamiejska jest koszmarna, szarpie, smierdzi, tlok, rozne syfy jeżdzą... kobieto odpocznij sobie i nie martw sie ludzkim gadaniem... bardziej beda gadac, jak cos sie zlego stanie z toba czy ciaza z nadmiaru wysilku... olej ludzkie gadanie...

Gość majowa*
Jezeli jest Ci ciężko, to pewnie ze idź na zwolnienie. Dbaj o siebie, dziecko i odpocznij.

Jak zostało ci 1,5 miesiąca to uważam ze spokojnie z czystym sumieniem możesz isc na zwolnienie, pracowałas cały cas a jak nie to nadrabiałas wszystko. Nie masz sie co przejmowac opinią innych, bo chodzi o twoje zdrowie, jeżeli już nie bardzo dajesz radę, idz do lekarza po zwolnienie. Ja pracowałam do kończ 7 miesiąca :) pozdrawiam.

Jestem w 5 miesiącu ciąży i już prawie tydzień jestem na zwolnieniu lekarskim. Do tej pory miałam identyczne wątpliwości - bołam się \"co powiedzą inni\" ale pewna osoba a dokładniej mój szef, przekonała mnie że teraz nie decyduję już tylko o sobie i że w tym przypadku praca nie jest najważniejsza. Przekonał mnie też że liczy się moje zdrowie fizyczne i psychiczne samopoczucie się więc jeśli źle czuję się w pracy to powinnam już odpoczywac w domu. Dodatkowo komunikacja miejska też potrafi dobic człowieka :o Dlatego moim zdaniem nie powinnaś myślec o innych i o tym co powiedzą tylko o sobie i maleństwie! Teraz to jest najważniejsze :)

Gość kalina ll
Dzieki dziewczyny za rady. I tak wiem, ze na mnie gadają i patrza się krzywo, pracuję z pokoleniem ludzi okolo 50, 54 lata, kiedy to "kobiety z ciązy choroby nie robily i kazda tego samego dnia co rodzila to byla w pracy".....O podejsciu facetow juz nie mowie....Niby nic sie nie odzywają, ale czasem ich podteksty mówia same za siebie.... Jeszcze jutro zastanowie sie na gorąco co robic...Lekarz panstwowy, ktorego poprosze o zwolnienie pewnie takze niechętnie je wypisze,ale mysle, ze naprawde nie warto stawiac dziecka i mojego zdrowia za pracą, a nie przed nią... pozdrawiam i dzieki za zrozumienie

a co myslicie o mojej sytuacji? Zostal mi jeszcze jeden rok studiow - wlasnie g ozaczelam i do tego am rpace. ciaza dopiro sie zaczela - pirwszy miesiac... przed ciaza ledwo godzilam studia i prace... a co teraz zrobic? wytrzymac jak najdluzej sie da? cz yod razu zrezygnowac z pracy i skupic sie na studiach i ciazy, dziecku? sumienie podpowiad ami, ze powinnam jak najdluzej jednak pracowac...

Wiesz, ja byłam twardzielka, pracowałam do końca 8 miesiąca, choc lekarz już w 6 wysyłał mnie na zwolnienie i żałuję. Jak załatwialiśmy sprawy w Zus, ja juz na zwolnieniu, szef na pytanie urzędniczki odpowiedział, dokładnie nie powtórzę, lae sens był taki, że za nic nie da mi podwyżki. Teraz robie kurs i będę szukać nowej pracy. Czasami się zastanawiam po co mordowałam się, skoro i tak mojego zaangażowania nikt nie docenił, nie tylko o podwyzke chodzi, ale o zakres obowiązków, który też miał byc inny.

Gość
zrezygnujcie z pracy na zawsze i po kłopocie Rodzina jest najwazniejsza!!!!!!! To lekarz decyduje o tym czy dac zwolnienie----TEORETYCZNIE

Stokrotka moim zdaniem to trochę za wcześnie aby rezygnowac z pracy ... oczywiście jeżeli z ciążą jest wszystko w porządku. Ja przez prawie 2 miesiące ciąży też pracowałam i studiowałam a po skończeniu szkoły już tylko chodziłam do pracy :)

Gość Jaaaaaaaaaaaaaa
a u mnie w pracy wszystkie idą na zwolnienie jak zajdą w ciążę a ja pracuję

Gość Jaaaaaaaaaaaaaa
no wiem, ale niektórzy patrzą na mnie jak na dziwoląga.

Ja jestem w 13 tyg ciąży i chodzę do pracy, byłam 7 dni na zwolnieniu bo miałam małe komplikacje ale już wszystko ok. Mam zamiar pracować do kiedy będę dała radę.

Gość Jaaaaaaaaa
ale ja się z nikogo nie śmieję ani nie komentuję, mimo iż większość pań idzie na zwolnienie bo tak a nie ze względów zdrowotnych

Gość Jaaaaaaaaa
a patrzą na mnie jak na dziwoląga, bo się " nie opyla" pracować jak można siedzieć w domu za 100 % pensji.

Gość
no własnie !!!!!!!!!! Wszystkie chore? NIE! Zadnej sie nie chce!

Gość Jaaaaaaaaa
no ja chyba jestem wyjątkiem.....