Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam

Mało ruchliwe plemniki - boję się?

Polecane posty

Gość pytam

Mój partner robił badanie nasienia i wyszło, że mam mało ruchliwe plemniki. Boje się,. że nie będę mogła mieć z nim dzieci w przyszłości. Dodam, że ja jestem zdrowa jak ryba, reguralnie chodzę do ginekologa i jest ze mną ok. Narazie nie chcę mieć jeszcze dzieci, ale w przyszłości jak najbardziej. Czy ktoś tez miał taki problem, czy mozna miec wtedy " baby"?

Jeżeli nie uda się naturalnie-co nie znaczy ,ze tak będzie-) zawsze pozostaje In vitro. Wymyslono je dla par z takimi jak wy problemami np;-)

A dostal jakies leki? Bromergon albo CLO? jestem w temacie, faceci jak maja slabe plemniki dostaja l;eki na polepszenie plus zestawy witamin: zazwyczaj pomaga:) Zawsze jednak jeszcze masz inseminacje:) Powodzenia❤️

Gość pytam
Joannaz dzięki za odp. Mój partner zrobił sobie badanie nasienia, bo ja chciałam wiedziec czy wszystko jest ok. No i pamiętam, że lekarz powiedział, że jego plemniki sa mało ruchliwe, ale nie jest to jeszcze anomalia.INic więcej nie mówił bo nie byliśmy na wizycie, tylko zrobiliśmy same badania.Strasznie sie boję czy to jest coś złego i czy będę mogła mieć z nim kiedyś dzieci. Chyba mam juz schizy z tego powodu. Chyba tez powtórzymy jeszcze raz te badania, bo poprzednie robiliśmy prawie 4 lata temu. Czy mogłabyś napisać coś więcej na temat tych leków na polepszenie jakości plemników. Czy są też takie, które polepszą ich ruchliwość? czy to jest wogóle wyleczalne? A jakie witaminki trzeba łykać? Czy to jest na receptę? A co to jest inseminacja. Jestem strasznie przerażona? Bardzo prosze o pomoc. z góry dzięuję.

Gość plemniki
nie martw się nam zajęło to rok i mamy córkę ,śliczna i zdrową witaminki nic tu nie pomogą,zdrowy tryb życia ,mało stresu jak nie będziesz mogła zajść w ciążę to potrzebny jest antybiogram spermy co miesiąc a ginekolog dostosuje wtedy leki

Gość pytam
"Plemniki" a co to jest antybiogramspermy? Na czym to polega? Czy możesz mi napisać coś więcej na ten temat

Gość plemniki
antybiogram spermy pozwoli na wyeliminowanie bakteri które powodują złe funkcjonowanie plemników,lekarz dostosowuje wtedy odpowiednie leki mężczyzna oddaje spermę do odpowiedniego sterylnego kubeczka i zanosi do badania

Gość xxx_82
A gdzie wykonuje sie te badania? Do jakiego lekarza trzeba sie udac?

Gość spokojnie to tylko awaria
Ja naprawdę staram się zrozumieć,ale czasem to ponad moje wysiłki:)

Gość spokojnie to tylko awaria
Acha.Nie kupuje się kota w worku?

Gość płodność
ginekolog zleca takie badanie i kieruje w odpowiednie miejsce

Napiszcie gdzie w okolicy Tychów lub Bielska można zrobić badanie nasienia i ile to kosztuje??? Z niecierpliwościa czekam na odpowiedzi.

Gość pytam
Aczy po zrobieniu tego antybiogramu, mozna dowiedzieć się co jest nie tak i jakoś to leczyć. Czy można zrobić to w laboratorium czy trzeba iść do specjalnego lekarza? Ile mniej więcej kosztuje takie badanie?