Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiaaa16

Prosze wejdz jak chcesz pomoc

Polecane posty

Gość asiaaa16

W 27 dniu cyklu kochalam sie z chlopakiem w gumce to byl moj 1 raz. Kochalismy sie nie do konca tzn on nie konczyl we mnie i ten stosunke dlugo nie trwal bo bardzo bolalo...gdy wyszedl ze mnie poprosilam zeby gumke sprawdzil byla calutka. Dzis 33 dzien a okresu nie ma nigdy nie mialam tak jak w zegarku raczej sie wachaja od 28-34. Dodam ze w tym miesiacu przechodzilam mala grypke bralam antybiotyk i mialam stres bo musialam oddac delkaracje maturalna i byla noc kiedy wogole nie spalam. Od 3 dni bola mnie piersi po boku jak dotykam i czasem brzuszek boli na dole i cala uda az...szczegolnie wczoraj jak mocno sie rozciagalam na wf i dodam ze mialam lekkie zapalanie chyba bo mialam uplawy biale i swedzialo ale uzywlam masci i przeszlo.

Gość Madzia28
Asssia nie mart się na pewno nic się nie stało.A te wszystkie objawy to nerwy.Cały Twój układ somatyczny jest rozregulowany.Postaraj się uspokoić.Możę meliska na dzień dobry.A na przyszłość jak nie chcesz przeżywać stresów to idź do lekarza niech przepisze Ci tabletki, albo zabezpieczaj się globulkami. A te objawy to być może zapalenie, wiec wizyta u lekarza wskazana. Pozdrawiam

Gość asiaaa16
a jesli szyjka mcicy jest nisko to znak ze okres sie zjawi ???

Gość asiaaa16
yhhh :(:(:(:(:(

Gość Madzia28
Nie jestem lekarzem ale na moje oko to nie jesteś w ciąży.Uwierz mi ja staram sie o dzidzię i wiem już prawie wszystko o nas kobietach.Zajść w ciąże na prawdę nie jest łatwo.Na moje oko to nie długo powinnaś dostać okres.A wyszuwasz macice? Jest twarda?

Gość asiaaa16
juz od 2 dni wyczuwam macice albo wiecej czasem sie podnosi ale zazwyczaj jest nisko i jest twarda

Gość Madzia28
Kochana zbliża Ci się okres wiec głowa do góry ;-) Będzie ok!!!

Gość asiaaa16
nawet jak sie troche podniesie to jest twarda

Gość asiaaa16
a w ciazy macica jst nie wyczuwalna ?? tzn nie zniza sie nigdy ?? sama sie zastanawiam jak moge byc w ciazy skoro nawet nie mialam kontaktu ze sperma i wogole byla gumka jesli by sie ten plyn wydobyl

Gość Madzia28
Antybiotyki mają to do siebie że zmieniają nam cykl miesięczny wiec pewnie Ci zaburzyły .

to byl pierwszy raz, tak bywa..to normalna reakcha, nie denerwuj sie a wszystko wroci do normy

Gość Madzia28
Nie ma szans.Prezerwatywa jak jest prawidłowo stosowana i ma prawa być ciąży, a tym bardziej że to był twój 27 dzień cyklu.Kobieta jest zdolna do zajścia w ciąże ok 10 - 12 godzi bo tak żyje jajeczko.Jak masz 27 cykl to twoje dni płodne przypadają ok 14 dnia cyklu ( plus minus 4 dni bezpieczeństwa czyli 10 -18 dni ) Nie mart sie ;-)

Gość asiaaa16
Latwo mowic :( jak powiedzilam chlopakowi ze mam takie obawy to zapewnil ze w ciazy nie jestem bo nic takiego nie zrobil co by do tego doprowadzilo. Powiedzial ze nawet jesli bym byla to bedzie szczesliwy i to mnie jeszcze bardzij podlamalo niby bym mogla liczyc na niego ale mam 18 lat ehhhh :( 33 dzien i nic...:( a antybiotyki bralam tylko przez 3 dni po 2 razy by byly bardzo silne wiec za czesto ich nie bralam

Gość Madzia28
Wiem żę łatwo mówić ale uwierz doświadczonej cioci ;-) nie masz na prawdę czym się pezjmować.A postawa twojego partnera świadczy o jego dojrzałości wiec gratuluje.Ja jak miała lat 18 zaczeła stosować tabletki antykoncepcyjne może warto było by pomysleć o tym jak nie chcesz przeżywać stresów kochana ;-)

Gość asiaaa16
Dzis chcialam isc po tabletki bo tak wczoraj z moim P rozmawialismy. Ale obawiam sie czy jest sens...bo przeraza mnie mysl ze moga byc mi juz nie potrzebne a z 2 strony nie wiadomo kiedy okres przyjdzie a 1 tab musze wziasc jak dostane a np jesli dostane jutro a tu tab nie ma

Gość Madzia28
Powinnaś iśc dziś do lekarza zyby przepisał Ci tabletki - najczęściej młodym osoba przepisywane są Yassmin.Wykup recepte jaką Ci przepisze lekarz i czakaj na okres

Gość nic nie wiem
jak wyczuwasz macice? mam 42 lata a to co piszesz to dla mnie nowosc

Gość Madzia28
Witaj.Normalnie można wyczuć.Nauczyla mnie moja pani doktor.MA bardzo krótką szyjkę maciy.

Gość *AtomówkAaa
yasmin o tych tabletkach sieduzo slyszalo za granica sa wycofane bo spowodowaly smierc wielu kobiet,...

Gość Madzia28
co ty piszesz, cały czas w Polsce są dostępne w aptekach i lekarze sami przepisują je dla kobiet ja sama brałam przez tyle lat.Nie sądzisz jak zagranicą były by wycofane to Polska by je dalej sprzedawała???

Gość *AtomówkAaa
to poszukaj sobie w goglach informacje na temat tych tabletek i na forum.. gdzies ogladalam zagraniczny wywiad.. nie pamietam bo ym dala linka

Gość Madzia28
ok dziękuję , ale na prawde pierwszy raz słyszę o tym... A powiedz dawno oglądałaś?

Gość *AtomówkAaa
no dosyc z pare tyg temu ze 4 poszukam jak znajde to wysle linka

Gość Madzia28
chetnie przeczytam , to mnie zaskoczyłaś.Słucha to możę one są przeszkodą w zajściu w ciąże.Staram się o dzidzię 3 miesiące i nic...

Gość *AtomówkAaa
to tabletki nowej generacji .. Wiesz nie wiem nie chce mowic.. jak znajde to wysle

Gość Madzia28
Ok, ale lekarze nic nie wspominaja na ten temat.Ale warto przeczytać.

Gość Madzia28
Może znasz dobrą metodę na dzidzię ;-)

Gość *AtomówkAaa
heh :) najwazniejsze to nie mysleco tym non stop i nie stresowac sie ... http://www.mediweb.pl/forums/viewtopic.php/t=7210/start=45.html poczytaj sobie opinie na ich temat.. no yasmin nie dotyczy wszystkich kobiet ale kto wie? to jedna opinia: wczoraj ogladalam w TV(mieszkam w Holandii) program o,,smiercionosnych lekach"' i oprocz znanego w Polsce Vioxxu,pojawil sie na czolowce listy wlasnie Yasmin.Ten ostatni pojawil sie na rynku w 2001 roku i zdobyl popularnisc dzieki temu,ze mial nie powodowac tycia.W wielu krajach ,w tym rowniez w Holandii,kobiety zmarly po zazywaniu tych pigulek i wciaz w wielu krajach nie wprowadzono ich na rynek do sprzedazy.Polska nalezy do tych krajow gdzie rynek farmaceutyczny nie zostaje z tylu za zachodnim i te leki,ktore sa w aptekach w Europie Zachodniej czy USA sa takze w Polsce,wiec to nie jest tlumaczenie iz Yasmin nie pojawil sie u nas(w Polsce) tak bez powodu.Teraz dopiero rozgorzala dyskusja jak zdradliwy jest Yasmin a firmie go produkujacej wytoczono juz procesy.Nie wiem kto sie zdecyduje na ten lek i czy w ogole w Polsce pojawi sie w aptekach;ja po wczorajszym programie nie mialabym ochoty nawet o niego pyatac.Na rynku jest tak wiele sprawdzonych doustnych srodkow antykoncepcyjnych i wiekszosc z nich rowniez nie wplywa na przyrost wagi,wiec nie wiem dlaczego szukac smierci?Arleta

Gość *AtomówkAaa
Cala sprawa z Yasmin polega na tymze dziewczyny /kobiety ktore go zazywaly nie mialy skutkow ubocznych bez dlugi czas,a kiedy okazalo sie ze cos im dolega ,to niestety bylo za pozo,by pomoc-umarly.Matka jednej z dziewczyn opowiadala,ze ona po dwuletnim braniu Yasmin rownize schudla i byla zachwycona gdy nagle dostala ataku dusznosci;umarla zanim przyjechala karetka.Maz innej kbiety rowniez mowil,ze zona przeszla na Yasmin zeby schudnac chociaz lekarz mowil jej,ze Yasmin nie jest do konca bezpieczny i ze nie we wszystkich krajach jest dopuszczony do sprzedazy.Skutek byl potworny-kobieta zmarla w czasie jazdy samochodem,zaatakowaly ja rowniez silne skurcze krtani,udusila sie;w wypadku zginela ich 3 letnia coreczka.To nie byly bajki ale relacje osob,ktore stracily bliskie sobie osoby biorace Yasmin.Po badaniach okazalo sie,ze smierc jest skutkiem brania wlasnie Yasmin. Ja nie jestem producentem tabletek antykoncepcyjnych i wlasciwie nie mam zadnego celu,zeby Was przekonywac,ale uwazam,ze skoro wiem i sama taki program obejrzalam,to mam obowiazek Wam o tym napisac,a i tak decyzja nalezy do Was.Ja jednak na Waszym miejscu skonsultowalabym sie w tej sprawie z wlasnym ginekologiem;moze na forum jest jakis lekarz,ktory tez moglby podzielic sie swoja opinia.Dla mnie wazniejsze kjest zycie i zdrowie niz kilka dodatkowych kilogramow i wlaski na twarzy.Jesli jest tu jakis lekarz,ktory ma cos konkrytnego do dodania,to byloby milo i na pewno z korzyscia dla nas wszystkich.Pozdrawiam.Arleta