Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiaaa16

Prosze wejdz jak chcesz pomoc

Polecane posty

Gość *AtomówkAaa
Powodem smierci byly zakrzepy i jako nastepstwo zatory pluc i udary mozgu. Yasmine dziala odwadniajaco, przez co mozna wlasnie chudnac (nastepuje odwodnienie organizmu i przez to spadek wagi, a nie prawdziwe chudniecie). A odwodnienie sprzyja zageszczaniu krwi i w rezultacie powstawaniu zakrzepow. Dlatego tez Yasmine jest bardziej niebezpieczna niz inne pigulki. Normalnie pigulki (w tym rowniez Yasmine) zageszczaja troche krew dzieki zawartym w nich estrogenom. Gdy sie to polaczy z odwodnieniem (tylko Yasmine i troche Jeanine) powstaje smiercionosna mieszanka.

Gość Madzia28
Diękuję zaraz sobie poczytam.A prawdopodobnie mam blokadę psychiczna -no chyba opatentuje to jaka najskuteczniejszą metodę antykoncepcyjna hahahah;-)

Gość *AtomówkAaa
Heather_morris ma rację, przy łykaniu Yasminu (także innych tabletek) trzeba pić dużo wody. Jak ktoś ma problemy z żyłami lub tendencję do zakrzepicy to powinien zrezygnować z tych pigułek. Moja koleżanka opowiadała mi o przypadku jej kuzynki, która przy braniu innych pigułek Cilestu o mało nie zeszła na drugi swiat. Miała niestety tendencję nadkrzepliwości krwi. no a wiec nie kazdej obiecie poleca sie yasmin a juz napewno nie bez badan jak to niektorzy lekarze robia.. moja njpierw zrobila mi usg ale na badania proby watrobowej nie nie wyslala.. taraz jak pojde to musze poprosic chce sie zbadac

Gość Madzia28
trzeba uważać ja brałam także Trinoldiol i było ok.A przed faktycznie obowiązkowe badania.

Gość asiaaa16
Bylam u gin po recepte i przepisal mi Harmonet tylko ze w jednej aptece chcieli 50 zl ;/;/;/ tyle az kosztuje ??? myslalam ze 30-40 zl

Gość prOszeee
no coz tak bywa.. ja np biore microgynon za 3 opakowania place 21 zł

madzia28>>>>>>>>>> skoro tak wiele juz wiesz o kobietach... bo sama chhcesz zajsc w ciąze może mi pomożesz????