Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gosia25

wklejajcie linki najladniejszych i najbardziej praktycznych spacerówek

Polecane posty

Jest tyle spacerówe na allegro a ja tylko oglądam i oglądam bo smam nie wiem który będzie dobry. Jakie koła będą dobre.....nie podobają mi się takie malutkie ;( a znowu nie chcę obszernej spacerówki! Help

Przede wszystkim musisz się zastanowić czego oczekujesz od takiego wózka i jak oraz gdzie będziesz go używać (styl życia). Powinnaś wziąć pod uwagę wagę wózka, gabaryty, rodzaj kółek, funkcjonalność, składanie oraz wielkość po złożeniu, itd. Ważne jest także w jakim wieku jest twoje dziecko. Jeśli ma poniżej roczku nie powinno jeździć w parasolkach, szczególnie tych, które nie mają usztywnianego oparcia i siedzenia. To ważne dla ich kręgosłupa na tym etapie. Jak sobie odpowiesz na te pytania to ci wiele ułatwi :) ja tak zrobiłam ;) My mamy taki http://calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_31_121_246&products_id=4409 Zależało mi na wózku przede wszystkim lekkim z łatwym mechanizmem składania - często jestem sama z dzieckiem i to było dla mnie ważne. Powodzenia w szukaniu ;)

dzięki asiek78 Mój mały ma 5 m-cy ale niedługo nie zmieści się do gondoli a już zaczyna siadać, więc pomału zaczynam się rozglądać. Parasolka odpada, bo nie mogę na nie patrzeć. ten wózek co macie jest śliczny, tylko dla mnie za drogi ;( A te kółka sprawdzają się po nierównych chodnikach?? Bo są takie malutkie ..

Co do wielkości kółek to są \"średnie\", czyli mniejsze od pompowanych, a więsze od np. parasolek. Mają 19cm średnicy, więc nie takie bardzo maciupkie. Jak są koła pompowane to niestety kosztem ciężaru wózka - sporo takie ważą. Dlatego musisz się zastanowić co ważniejsze :) Fakt ten wózek jest dość drogi, ale można już kupić używane (np. na allegro), a poza tym poszukać czegoś alternatywnego (również duży wybór). Gondolę mieliśmy nową za 650zł, który zasponsorowała nam babcia i był fajny do momentu kiedy chcieliśmy go zapakować do samochodu - to był koszmar. Samej już w ogóle nie było szans. Dlatego postanowiliśmy \"dołożyć\" i kupić pożądniejszy oraz lżejszy, a że pierwszy dostaliśmy w prezencie to było łatwiej.

olka - wkleiłam link nie po to, żeby zachęcać do jego kupna tylko go pokazać. Przede wszystkim chodziło mi o to na co powinno się zwrócić uwagę przy kupnie - ten link to tak przy okazji ;)

A co sądzicie o tych wózkach co wkleiłam linki?? Macie zdanie na ich temat?? dzięki

mój mąz też miał obiekcje do tych kółek, ale naprawde nie mam im nic do zarzucenia, dla mnie sa dobre bo z przodu skretne a to ułatwia prowadzenie. Przestrzegam cie przed tymi wozkami ktore sie tobie podobaja, są może ładne ale cholernie beznadziejne, przede wszystkim wążą b. duzo a z dzieckiem jeszcze więcej i bedziesz umeczona prowadzac taki wózek, wiem cos o tym bo miałam podobnt TAKO i zrezygnowałam z niego po 2 miesiacach.

Pierwszy ładny - nie widzę jednak nigdzie informacji o wadze wózka, a wygląda na ciężki. Musisz się zastanowić czy dużo będzie okoliczności kiedy będziesz zmuszona go podnieść np. po schodach, do samochodu itd. Miałam pierwszy wózek o wadze 19,5kg - podnieść go było prawie niemożliwym, a z dzieckiem to już w ogóle. Drugi - już lepsza wersja. Sama zastanawiałam się nad kupnem jakiegoś z Baby Dreams. To jest nowy model i wtedy go jeszcze nie było. Sprawdź sobie jednak w sklepie jak się go prowadzi, bo nie wiem czy dobrze zobaczyłam, że ma przekładaną rączkę. Czasem w spacerówkach jest to źle wyważone. Właśnie z Baby Dreams próbowałam jeden z przekładaną rączką i wtedy miałam spory kłopot żeby podnieść kółka wjeżdżając na przeszkodę. Może teraz to lepiej rozwiązali :) Mnie się jeszcze z Baby Dreams podobał Sprint. Trzeci - również śliczny i pratkyczny jak pierwszy, ale mnie ta waga przeraża. Oczywiście może dla ciebie nie mieć znaczenia:) To moje subiektywne zdanie - zaznaczam ;)

ten pierwszy waży 13kg chyba, bo widziałam na innej aukcji. Ten ostatni bardzo mi sie podoba tylko właśnie też cały czas myślę o tej wadze;( Po schodach nie muszę go dzwigać ale mogą być inne sytuacje, których nie przewidzę..

Dla mnie waga wózka to był priorytet po tym co przeszłam z pierwszym:o przed kupnem i rozpoczęciem używania myślałam, że przesadzają ci, którzy przed tym przestrzegają, ale jednak mieli rację. Potem żałowałam, bo na allegro znalazłam wózki używane firmowe na pompowanych kołach w stanie bardzo dobrym, a sporo lżejsze od mojego. Polak mądry po fakcie ;) Oczywiście wygodna gondola na pompowanych kołach jest rewelacyjna dla noworodka, ale dla starszego dziecka już można pomyśleć o czymś innym:)

Mi zależy na tym że jak będę jechała z moim szkrabem, żeby go nie telepało ;), bo jak widzę wózki z maciupkimi kółkami i dziecko trzęsące się jak galareta to nie mogę na to patrzeć dlatego szukam większych kółek ale żeby wózek był lekki. waga 13kg to znaczy że wózek jest lekki? czy już zalicza się do cieższych?? Sorki że zadaję tyle pytań ale kupuję pierwszy raz wózek spacerowy ;)

13kg to taka średnia waga - upewnij się tylko czy na pewno tyle ma, czasem różnie podają ;) Viki nie znam. Próbowałam w sklepie z BB Sprinta, Discovery (chyba go już nie ma) i Smarta - z tych 3 przypadł mi najbardziej Sprint. Super się go składa i jest lekki. Musisz jednak sama się zdecydować i zastanowić czym się chcesz kierować - polecam obejrzenie i popróbowanie wózka w sklepie. W naturze to jednak zupełnie co innego niż zdjęcia i opis:)

Mój mąż tez cały czas powtarza że trzeba zobaczyć najpierw na żywo, wiem że ma rację. U nas znowu jest taki problem, że w sklepoach jest wielkie nic, bo mieszkam w małym miasteczku, więc na oglądanie będziemy musieli sie wybrać 50km dalej. Zaczęły mi sie podobać te baby drims więc muszę faktycznie zobaczyć go na live a jak bedzie tańszy na allegro to wtedy zamówię. asiek78 dziękuję ci bardzo za rady, które mi sie przydały ;) podrawiam

Ja mam super spacerówkę graco. Z tego co porównywałam z innymi jest bardzo lekka i łatwo się składa. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.