Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to ja ja ja

Czy kupuje sie jakiś prezent na bierzmowanie?

Polecane posty

Gość to ja ja ja

Mam być świadkiem na bierzmowaniu. Czy z tej okazji coś się kupuje? Jeśli tak, to co to może być? Dla dziewczyny.

Gość abażur
ja dostałam skarpetki od świadkowej :) możesz cos kupic , ale skromnie; np. jakąś wode toaletowa z ives rocher

Gość to ja ja ja
dzięki, moze ktoś jeszcze?

Gość abażur
a jak chcesz bardziej nabożnie , to może łańcuszek srebrny albo fajne pióro , choć to nie nabożne :P

Gość to ja ja ja
no właśnie sama już nie wiem, co kupić. szczerze, to nie chcę się mocno wykosztowywać, bo biedną studentką jestem. Ale myślę, ze coś wypada kupić.

Gość to ja ja ja
no dobrze, ślub to też sakrament i biorą go dorośli ludzie, a jednak prezenty się kupuje nie?

ja proponuje ryngraf. Kiedy ja bylam chrzestna kupilam ryngraf mojej siostrzenicy i do dzis wisi nad lozeczkiem

Gość wedlug mnie......
srebrne kolczyki, lancuszek... beda ok i nie drogie

Gość abażur
no , strasznie dorsły - 13 lat dobrze coś dać , choćby roślinę w doniczce albo jakąś ksiażkę

Gość Sirka
e.. chyba nie 13.. mi sie wydaje ze 15-16...

Gość Exclusive
Ja na swoje bierzmowanie dostałam łańcuszek i pierścionek :PP

Gość grgrgrgrgrg
jesli masz malo kasy to kup dziewczynie np kolczyki srebrne zmiescisz sie w kwocie 30zl spokojnie a nikt Ci sknerstwa nie wytknie:)

Gość lampa z ikei
oj jakiś drobiaz , upominek - jak się przychodzi do znajomych z wizytą , to przeciez też się coś przynosi - ciastka , wino , kwiaty - to takiemu bierzmantowi :P można dać - jakąś faktycznie torebkę albo wode toaletową (młoda dziewczyna sie ucieszy :P) , albo łańcuszek , albo lampe z ikei :P

Gość aniaaaaaaaa
ja dostałam na bierzmowanie srebrny łańcuszek gdybym była swiadkiem - myslę ze taki prezent bym kupiła bierzmowanie to nie komunia czy slub - nie wykosztowuj sie ale jakis drobiazg mozesz kupic, zeby dziewczyna miała cos na pamiatkę tego wydarzenia.

A moze bransoletke? Sa teraz naprawde piekne, jest w czym wybierac. Z kolczykami to roznie bywa, jednej podobaja sie wiszace, jednej swiecace...a lancuszek to dosc oklepane. Zreszta sama wiesz najlepiej, co by sie jej spodobalo :-)

Mi się wydaje,że prezenty nie są najważniejsze w tym dniu a na pewno nie jakieś super drogie...Ja dostałam od mojej świadkowej 100zł i łańcuszek...

Gość to ja ja ja
Dziękuję wszystkim za rady. Na pewno z którejś skorzystam. :D Ps. Bierzmowana ma 15 lat:D