Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przenoszę

wybudzanie ze śpiączki

Polecane posty

wybudzanie ze śpiączki [05.10] 11:28 szukam lekarza potrzebny mi pilnie kontakt do lekarza z bydgoszczy ktory zajmuje sie wybudzaniem ze spiączki, także przypadki beznadziejne - z tego co wiem, ma sukcesy na swoim koncie, jest znany poza naszym krajem bardzo. niestety nie mogę znaleźc w necie nic na ten temat. jeśli możecie, pomóżcie proszę! [05.10] 13:20 Ja z Poznania Mam kuzynkę , która jest w śpiączce i była leczona u tego lekarza. Spróbuję się dowiedzieć jak ta klinika się dokładnie nazywa i dam znac - jak najszybciej! [05.10] 15:03 szukam lekarza będę bardzo wdzięczna!

Gość plyta
Moj tesc lezy w spiaczce w Toruniu juz tydzien i lekarze nic nierobia juz niewiem co mam myslec ,mieli go wybudzac i nierobia tego ,po za tym niepracuje mozg ani sam nieoddycha,prosze dajcie mi jakis kontakt do jakiegos dobrego lekarza ,i na czym polega wybudzenie. Nina z Torunia.

Gość Tyna
Moja koleżanka została potrącona przez samochód, juz od 5 tygodni jest w śpiączce a lekarze mowia ze jej stan nei zmienia się, i mówią, że jest uszkodzony pień mózgu. Proponowali zabranie jej ze szpitala do hospicjum, ale jej mam sie na to nei zgodziła, próbujemy znaleźć pomoc gdzieś indziej. My upatrujemy nadzieję w oddziale rehabilitacyjnym ale nie wiemy co nalezy zrobic zeby ona się tam znalazła. Slyszelismy ze oddzial rehabilitacyjny w bydgoszczy jest bardzo dobrym osrodkiem (a stad własnei jestesmy) moze ktos z podobną sytuacja miał do czynienia i wie jak nam pomóc, albo poleci dobrego lekarza. Narazie dowiedziałam sie ze dobrym lekarzem jest profesor Talar. wie ktos moze jak do niego dotzrec i czy rzeczywiscie jest tak dobry jak mówia? z góry dziekuje za pomoc

Gość wybudzanie ze śpiączki
Moze ktos ma auktualne namiary na Profesora?

Gość buurek
Prof. Jan Talar, szef Szpitala Uniwersyteckiego nie jest już jego pracownikiem. Stracił posadę, gdyż ciężko naruszył czynności służbowe. Przeprowadzona kontrola w katedrze i klinice rehabilitacji wykazała nieprawidłowości. Talarowi zarzuca się m.in., że nie respektował kolejki oczekujących i przyjmował na oddział poza kolejnością. W dokumentach przekazywanych do NFZ wykazywał nazwiska chorych, których nie leczył. Naraziło to placówkę na oskarżenia o wyłudzenie pieniędzy. Ponadto przeciwko profesorowi prowadzone jest dochodzenie o przyjęcie korzyści majątkowych. Dyrekcja szpitala zapewnia jednak, że nie miało to wpływu na decyzję o zwolnieniu Talara.

Gość buurek
http://www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=artykul&id=6389 fajny ten artykuł o wybudzaniu. leżałam na oddziale ortopedii urazowej z dziewczyną, która po wypadku samochodowym była prawie 5 miesiecy w śpiączce. w wyniku wypadku miała wbitą karoserię malucha w czaszke, pomiażdzone biodra, kości udowe i... nie wiem co jeszcze... w sumie przeszła 12 operacji. obudziła sie, po 8-miu miesiącach wróciła do szkoły. wyciągnięto jej blachy z ud... no i pech- poślizgnęła jej sie kula na mokrej posadzce w szkole, trach- połamało sie udo na nowo. i właśnie leżąc na wyciągu- spotkała mnie. super dziewczyna, teraz, po 6 latachjuż wszystko u niej ok. ale wracając- po wybudzeniu od razu zachowywała sie tak, jakby wstała po przespanej nocy. spytała o koleżanke, która jechała z nia... o jej chłopaka, który kierował... no i o tego, co spowodował wypadek... pamiętała. trzymam kciuki za innych "śpiących"

Gość wybudzanie ze śpiączki
podtrzymam temat , piszcie o swoich lub czyis przypadkach,

Gość ropos
Mam pytanie, dla mnie bardzo ważne, choć od razu mówię, że zadaję je wyłącznie z ciekawości. Pytanie dotyczy hipotetycznej sytuacji, w której pourazie głowy ktoś zapadł na 4 miesiące w śpiączkę (lub sopor?). Potrzebuję się dowiedzieć jak najwięcej na temat sposobów wybudzania, bo doszły mnie słuchy, że to się czasami odbywa w kilku etapach. Wpis wyżej (buuurek) świadczy też o tym, że wybudzony może bez problemu po takim wypadku funkcjonować. Bardzo będę wdzięczny za wszelkie (jak najbardziej fachowe! też) informacje na temat tego, jak się wybudza z takiego stanu, co się podaje, jakie czynności lekarze wykonują, jak się zachowuje wybudzony w pierwszych chwilach, czy długo pozostaje w szpitalu (mimo że nie ma żadnych urazów) z racji np. rehabilitacji jakiejś "czynnościowej" co do mózgu, jakie badania mu się aplikuje i ile to trwa. Będę wdzięczny za informacje na adres kajmdi@gmail.com

Gość hihahi
Witam ;) Chciałaby się was poradzić . Mój tata jest w śpiączce farmakologicznej juz 5 dzien dzis mu przestali podawać leki i powinien się wybudzać. Dodam że miał goraczkę mózgową 40 stopni teraz spada 39, 38 stopni i podawano mu silne leki przeciwbolowe jak dla konia. Tata spadł z niewielkiego murka i potłukł głowę. czy wiecie ile czasu zajmuje wybudzanie takiej osoby? czy po jednym dniu cos widać jakies znaki czy nie?? czy jak się obudzi to będzie normalny? Prosżę o pomoc :) z góry dziekuje i pozdrawiam

Gość Piotrrrr
Bardzo wam współczuję :(

Gość rad
ta klinika jest w pPoznaniu ?, co teraz robi Jan Talar ???

Gość lecz wiem, czym jest lęk....
Moja ciocia tydzień temu została potrącona przez samochód/ w którego wyniu doznała uszkozdeń wątroby i jakichś urazów głowy ale nie ejstem w stanie powiedzieć jak rozległe one są. Przez tydzień utrzymywano ją w stanie śpiączki farmakologicznej ale w piątek odstawiono usypiacze. Mimo to ciocia sie nie budzi. Jak długo to jeszcze mozę potrwać

mój narzeczony przeszedł wczoraj operacje trepanaci czaszki miał krwiaka na mózgu chciała bym wiedzieć co się dzieje z pacjentem po wybudzeniu z takiej śpiączki jakie mogą być skutki uboczne

Gość dddfe
ech a mój znajomy został pobity na dyskotece jest w śpiaczce juz 11 lat to jest tragedia

Gość tatan
Mam pytanie czy ktos wie ile czasu moze pacjet sie budzic po odstawieniu leku powodujacego spiaczke? Moj Tato po upadku z rowera dobrze sie czul po dwoch dniach powstal obrzek muzgu i sie nieobudzil . wprowadzono go w spiaczke kliniczna nie stwierdzono zadnych urazow i krwiakow muzgu. ale tato ma tez inne choroby . nadcisnienie cukrzyce .juz 5 dzien wybudzaja go ze spiaczki a on nie chce sie obudzic.otwiera oczy i zamyka ale nie reaguje na zadne bodzce zewnetrzne. Jesli przeczyta to jakis lekarz prosze napisac co o tym mysli...

Gość gość
ktos dla mnie bardzo ważny przeszedł poważną operację ortopedyczną, ze sali operacyjnej trafił na iom. Po dwoch dniach lekarz powiedział, że muszą zaintubować i podłączyć do respiratora, bo do rana nie przeżyje. Wprowadzono go w stan śpiączki farmakologicznej, dzień pożniej kolejmy cios( wstrząs septyczny). Śpiączka trwała 1, 5 tyg nie reagował na leki, stan zapalny nie spadał CRP ponad 500. Ale w koncu coś drgneło odstawili leki nasenne, ale nie wybudzał sie 3 doby, 4 dnia przyjechałam do szpitala i odetchnełam z ulgą jest wśród nas. Było lepiej CRP spadało, mowił, jednym słowem wracał do sił. I nagle powrót tego wszystkiego, zapalenie płuc, sepsa...nie mam już sił ale wierze,że będzie dobrze...

Gość gość
Uwaga!! W poniedziałek 5 maja w godz. 9.45 – 13.15 w Auli im. Roberta Schumana (Campus Uniwersytecki przy ul. Wóycickiego 1/3 budynek Auditorium Maximum) odbędzie się Międzynarodowa Konferencja Naukowa o dylematach dotyczących początku i końca życia człowieka w perspektywie medycznej, bioetycznej i prawnej "Kiedy człowiek już żyje, a kiedy jeszcze nie umarł?". Wśród Prelegentów gościć będzie min. Prof. Talar. Program Konferencji i szczegółowe informacje na stronie internetowej UKSW.: Wstęp na Konferencję jest bezpłatny. Organizatorzy zapewniają tłumaczenie symultaniczne wykładów.

Gość gość
Witam, chętnie pomogę w zakresie rehabilitacji prowadzącej do wybudzenia na terenie Gdańska. Na wszystkie pytania chętnie odpowiem telefonicznie lub osobiście mój nr 884806449 pozdrawiam

Gość gość
Wydaje mi się, ale oczywiście mogę się mylić, że kiedy człowiek zapada w śpiączkę, to po to żeby jego dusza odetchnęła od przyziemnych spraw i poleciała w inne wymiary. Gdy dojrzeje do powrotu sama wróci, a jeśli zadecyduje się odejść z tego świata to odejdzie, czy tego ktoś chce, czy nie.

Gość gość
witam szukam dobrej kliniki mój brat jest w śpiączce leży w szpitalu w Niemczech chcemy go przenieść do polski bliżej rodziny proszę o pomoc :( :( podam swój numer +4915141344286.

Gość gość
w odpowiedzi na zapytanie z dn.: 2016.08.18 - z czystym sumieniem mogę polecić Centrum Medyczne EPIMIGREN w Osielsku p. Bydgoszczą; pracują tam świetny lekarz neurolog i p. Agnieszka logopeda, terapeuta i chodzący anioł. Mogę też coś podpowiedzieć w temacie...

Gość gość
bardzo proszę o pomoc

Gość gość
proszę o podanie innego numeru kontaktowego, bo podany w powyższym poście jest nieaktywny

Gość gość
Witam bardzo proszę o kontakt w sprawie wybudzen w klinice w Osielsku 798223478 mam brata w spiaczce więcej informacji na prv

Gość gość
odpowiadam na wiadomość z dnia 2016.09.02... 0048504200162, katarzyna.krawczyk91@wp.pl

Gość gość
szukam pomocy pisałam już wcześniej na tym forum mój brat miał być do 30 września w klinice w Niemczech dzwoniłam do szpitala lecz nikt tam nie mówi po polsku więc zwróciłam się z pomocom do ambasady zresztą nie jeden raz lecz nadal nic nie chcą mi powiedzieć o stanie brata tylko głupie gadanie że się tą sprawom zajmą lecz nie widzę postępów został na dany opiekun mojemu bratu 30 września mieli go przenieść do domu opieki lekarz prowadzący nie zgadzał się na transport brata do pl ale się zgodził by go oddać do domu opieki w Niemczech nie wiem dla czego oni utrudniają i nie chcą go nam oddać jest obywatelem polskim ambasada nic nie robi nie wiem co mam robić mój numer 0048504200162 może ktoś zechce nam pomóc albo zainteresuje się tym faktem i pomoże nam nie wiecie jak się czujemy proszę o pomoc

Gość gość
Witam czy twój brat mieszka w niemczech czy tylko przebywał jak wygląda sprawa finansowa