majkka 0 Napisano Październik 5, 2006 Witam serdecznie.Od ponad 6 miesięcy biorę tabletki antykoncepcyjne \"JEANINE\".Do tej pory było wszystko w porządku.Po ostatnim opakowaniu nie wystąpiło u mnie krwawienie z odstawienia.Zwykle pojawiało się 3 dnia po zakończeniu opakowania.Wykluczam ciążę(dla pewności zrobiłam test).Wyczytałam w ulotce,jak i również w internecie,że czasami tak bywa i powinnam rozpocząć kolejne opakowanie-zgodnie 8 dnia (więc jutro zamierzam tak zrobić).Nie wiem dlaczego nie pojawiła się miesiączka,co mogło być przyczyną?Wyczytałam,że czasami jedną z przyczyn mogą być problemy jelitowo-żołądkowe oraz zarzycie środków przeczyszczających. Jakiś tydzień przed zakończeniem opakowania,miałam przez parę dni problemy z załatwianiem się,więc zarzyłam dwa razy tabletki przeczyszczające na bazie ziół(pomogły)Czy to mogło być przyczyną zaburzeń związanych z nie wystąpieniem krwawienia z odstawienia?Czy krwawienie(powiedzmy to,które nie wystąpiło) może pojawić się podczas przyjmowania kolejnego opakowania,czy dopiero podczas kolejnej 7-dniowej przerwy?Bardzo proszę o odpowiedź i z góry dziękuję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pyt Napisano Październik 5, 2006 A jestes na bank pewna ze to nie ciąza??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jeśli zażyłaś te tabletki Napisano Październik 5, 2006 przeczyszczające w ciągu 4 godzin od połknięcia tabletki anty, to nie byłaś zabezpieczona. Więc jeśli wtedy współżyłaś, to może byc ciąża Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majkka 0 Napisano Październik 6, 2006 Robiłam test ciążowy - negatywny.Poza tym muszę wprowadzić tu małą korektę do tego co napisałam wcześniej(z tego wszystkiego jestem trochę zakręcona).Tabletkę przeczyszczającą(1) wzięłam 2dnia po zakończeniu opakowania,czyli tak jakby dzień przed oczekiwanym krwawieniem.Nie pomogła,więc następnego dnia (na noc)wzięłam kolejne dwie(zgodnie z ulotką)-pomogło.Czyli podkreślam,nie przyjmowałam w tym czasie juz tabletek(żle to wcześniej opisałam).Współżyłam w wczasie przerwy tylko raz(stosunek przerywany na wszelki wypadek),więc myślę,że test nie kłamie...chociaż,życie bywa rózne.Mam nadzieję,że po kolejnym opakowaniu,które rozpoczynam dzisiaj wszystko wróci do normy.Jak myślicie?Jeszcze zastanawia mnie jedna sprawa: Czy zmiana klimatu,lot samolotem mogł na to wpłynąć?Mimo,że nie jest to naturalna miesiączka? Dzięki bardzo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lady_in_red21 0 Napisano Październik 6, 2006 mam tak samo. ostatnia tabletke wzielam w nocy z soboty na niedziele a do dzisiaj nie ma okresu, choc zwykle pojawial sie w 4tym dniu. mialam w tym tygodniu bardzo duzo stresu, w poprzednim tez i zastanawiam, sie czy to moglo miec wplyw? w poprzednim miesiacu mialam normalne krwawienie pomimo lotu samolotem i zamiany klimatu. wiec nie wiem. bylam u ginekologa, robilam test i nadal sie boje, ze jestem w ciazy. no ale to przeciez niemozliwe prawie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach