Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiedząca

Jak często powinna twardnieć macica pod koniec 19 tc

Polecane posty

Gość nie wiedząca

Moja macica czasami robi się twarda jak kamień.Zastanawiam się czy to jest normalne tak wcześnie.Przecież jeszcze nie zaczął mi się 20 tc. Najczęściej robi się twarda rano po przebudzeniu a dzisiaj prawą stronę macicy miałam bardziej uwypukloną i twardszą niż lewą. Czy to jest normalne ? Proszę o odpowiedz.

Gość matasiak
takie skurcze na tym etapie nie powinny sie pojawiac czesciej niz kilka razy na dobe , jezeli sa czeste to nalezy brac leki rozkurczowe , najczesciej no-spe ale warto skonlutowac to z lekarzem , mi tak brzuch twardznial nawet 3-4 razy na godzine i bralam 3x2 no-spy dziennie i do tego kaprogest przez 10 tyg 1 raz w tygodniu :( , na no-spie dostrwalam do 37 tc potem juz nie bralam bo dzidzia juz mogla sie urodzic, dla pocieszenia dodam ze przynajmniej porod mialam mega szybki jak na pierwsza ciaze :) w 4,5 godziny moje dziecko bylo juz z nami :) moze tez tak bedziesz miala :)

Gość nie wiedząca
Dzięki za odpowiedz. No-spe biorę ale czasami zapominam.Brałam Luteinę ale gin mi mówił że już nie ma potrzeby.Wtedy miałam skurcze jak przy miesiączce a teraz te stawiania.