Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allurechanel

ktos testuje ze mna 13-15 pazdziernika???

Polecane posty

Gość MOnika25
przykro mi moja droga. moze nastepnym razem sie uda. ale bedziesz do nas zagladac

Gość Dagmi77
allurechannel nie kusi mnie ,żeby zrobić test,wolę jeszcze poczekać trochę ... co do objawów to mam lekkie kłucie jajnika i jestem zmęczona,mimo że śpię osiem godzin to ciągle czuję się niewyspana,boli mnie głowa i mam 37 stopni tempkę

Gość allurechanel
ja w nastepnym cyklu nie mam szans, maz wyjezdza od 24 do 31.10 a owulacha planowo powinna byc 30.10. miesiac spisany na straty:( w objawy juz niewierze, bo mialam ich mnostwo i nic nie wyszlo, ale bede ty zaglada i trzymam kciuki za wasze fasolki

Gość Accu81
Ja tez czuję, ze dostanę @. Od paru dni mam gorączkę, przez cały dzień mam 37,3 ale to temperatura ciała, nie chce mierzyc w pochwie - kiedyś mierzyłam przez 8 cykli i nic! Pani doktor powiedziała, ze to nie jest wyznacznik, bo gdy owulacja jest niepełna, np. źle pęka pęcherzyk i jejeczko jest zamknięte dalej w pęcherzyku to i tak wykres pokazuje skok, wiec my myślimy że jest ok, a to nie tak, tylko usg może potwierdzić, ze owulacja była na 100%. ja mialam chyba ze 4 cykle z ciałkiem żóltym krowtocznym, lub strukturami różnoechogenicznymi....

Gość Nefretete01
Nie przejmuj sie allurechanel - nastepnym razem sie uda na pewno! Z wyregulowanym okresem to dobra wiadomosc - tego nie da sie zaprzeczyc - teraz bedziesz mogla dobrze planowac! :-) Zagladaj do nas i dawaj znac co i jak! :) Ja caly czas jeszcze czekam - zobaczymy.

Gość allurechanel
podpowiedzcie mi dziwczyny: przy 32 dniwoym cyklu owulacje mam w 18 czy 19 dniu cyklu???

Gość Accu81
A jak liczysz dni cyklu? Liczysz dzień w którym dostałaś okres? Liczy się dzień w którym wystąpiła miesiaczka, ale już koniec cyklu jest dniem przed dostaniem kolejnej! Ciałko żółte produkuje progesteron 14 dni - czyli musisz odjąć tyle od sumu dni cyklu i wyjdzie ci dziń kiedy pękł pęcherzyk!

Gość Accu81
Jeżeli dziś dostałaś okres a to był 32 dzień cyklu - to liczy się, ze miałaś cykl 31 dniowy! i wtedy odejmujesz 14 dni i wychodzi, ze owulacja miała miejsce 17 dc! a nie 18-19

Gość MOnika25
hej ja się jakoś trzymam boli mnie krzyż, trochę podbrzusze, w nocy to prawie wyłam i rano było wielkie zdziwienie, że majtki czyste jak łza. podobno test robić najlepiej rano. ale jak ja pójdę w sobotę (jeśli @ nie dostanę oczywiście) ok. 10 do sklepu, i zrobię kolo południa, to chyba też będzie dobrze?

Gość MOnika25
??? coś się stało allurechannel??

Gość allurechanel
stalo sie, dowiedzialam sie ze ostatnie cykle mialam 31 dniowe, nie 32:), no i dzisiaj odpladlam - wredniara przyszla:(

Gość Accu81
allurechanel mam nadzieję, ze się nie gniewasz... że ja tak prosto z mostu... ale trochę się bawiłam w metody naturalne, prowadziłam wykresy, ba! nawet już mój mąż wie, co i jak ;)))

Gość allurechanel
no cos ty! ja tez wiedzialam jak sie liczy, nie wiem czemu sie pomylilam...:) i sie ciesze ze sie pomylilam jeden dzien mniej czekania do nastepnego testowania:)

Gość Nefretete01
http://zdrowie.onet.pl/1208858,2413,,,,kiedy_zajsc_w_ciaze,kalkulator.html Tutaj masz kalkulator ktory niby liczy dokladnie dzien w ktorym masz owulacje. Tez jest dostepny intymny - ktory liczy dni plodne i nieplodne, oraz kalkulator ktory wylicza termin porodu. :-) Milej zabawy :) No i powodzenia nastepnym razem! !:)

Gość Nefretete01
Tez sie jakos trzymam Monika, ale u mnie to jeszcze troche czekania. No i caly czas mam ten sluz - taki zoltawy..... tez tak masz? No i jajnik, z rozna czestotliwoscia daje o sobie znac.

Gość MOnika25
Hm, a ja tak (znowu) z innej beczki... No bo widzę, że wy chyba wszystkie jesteście mężatkami. Ja nie, żyję z moim Krzysztofem w trwałym, 3 letnim związku, ślub planujemy tak za 2 lata i jesteśmy zdania, że dziecko jak najbardziej może być przedślubne. według nas przede wszystkim liczy się miłość i opieka,jaką damy dziecku. to świadome planowanie dziecka na 2007 rok to przecież byłoby z rok przed ślubem. I gdybyśmy teraz byli w ciąży,to na pewno nie weźmiemy ślubu z tego powodu. Co o tym sądzicie, rozumiecie mnie? Nie prosze o jakieś rady, pytam z ciekawości.

Gość Accu81
Ja nie mam żadnych przeciwwskazań. Ja mam z moim Meżem ślub cywilny. Większość ludzi mówi, "tylko slub cywilny" a dla mnie nie zmienia to faktu, ze bardzo się kochamy i uważam że jestesmy dla siebie stworzeni! To, ze nie możemy wziąc ślubu kościelnego nie przekresla najszej miłości, ani planów. Przeznaczenie znajdzie drogę! Nawet nie wiem jak to się stało, ze się odnaleźliśmy, on miał już drogę wyznaczona z inna kobietą, a mimo to jesteśmy razem!

Gość MOnika25
my też planujemy "tylko" cywilny. i tez nie rozumiem,jak ludzie mówią "oni mają tylko cywilny slub...." pozdrawiam was,zaraz znikam, mam parę spraw do zrobienia. pa!

Gość Nefretete01
No wiec u mnie to tak nie dokonca. Moj obecny partner i jesli sie uda to ojciec dziecka, nie jest moim mezem. Natomiast juz kiedys stalam na slubnym kobiercu i niestety, albo stety papier w niczym nie pomogl aby utrzymac nas razem do grobowej deski. Takze, teraz nie mam najmniejszego zamiaru tego robic po raz drugi, chyba ze zmusza mnie do tego oklicznosci prawe, ale poki co jestem na dobrej drodze aby zalatwic wszystko bez koniecznosci wychodzenia za maz. Dobrze nam jest jak jest. Takze jezeli chodzi o mnie to nie ma znaczenia czy ma sie slub czy nie. Wazne jest co jest pomiedzy dwojgiem ludzi - to jest podstawa wszystkiego. Jak napisalam wyzej - papier moim zdaniem nie pomaga w utrzymaniu milosci. O to trzeba zadbac samemu.

Gość Accu81
test negatywny! nie chce mi sie już nawet pisać, co czuję...

Gość Nefretete01
A dostalas @? Negatywny wynik jeszcze wszystkiego nie przekresla. Jak nie dostaniesz @ to zrob test jeszcze raz. Test mogl byc wadliwy, albo stezenie hormonu moze byc jeszcze nie wystarczajace... Nie zalamuj sie tak szybko! Glowa do gory!

Gość MOnika25
Witam! accu nie załamuj się! jak nie dostaniesz @, to zrób test jutro :-) ja nadal nie mam @, a powinnam była dostać najpóźniej w nocy z wczoraj na dziś. jestem na 100% pewna,że owulację miałam pomiędzy wtorkiem 26.09 po południu a czwartkiem 28.09 późnym wieczorem. natomiast objawy @ ciągle są,nie wiem co myśleć. do tego piersi stały sie bardzo bardzo wrażliwe. czekam do jutra,zgodnie z postanowieniem. pozdrawiam!

Gość Nefretete01
No to ja odpadam, wlasnie dostalam okres.... no nic.. nastepna proba za okolo 2 tygodnie. Monika - napisz jak u Ciebie? Moze chociaz Tobie sie udalo! Przeciez nie moga wszyscy miec spalonych!

Gość allurechanel
nefretete, nie przejmuj sie za dwa tygodnie "dzialanka" i znowu testowanie za mc, musi byc dobrze a co z monika??? mam przeczucie ze jej sie udalo:)

Gość Nefretete01
Nie odzywa sie.. pewnie pobiegla po test! :) Tez mam nadzieje, ze sie jej uda! Trzymam kciuki za nia! W koncu komus musi sie udac!

Gość MOnika25
cześć Wam! ojej dzięki że się tak niecierpliwicie,co ze mną! :-) jeszcze nie byłam po test, wstałam pół godzinki temu i męczę kubeczek jogurtu,apetytu w ogóle nie mam,śnił mi się wynik pozytywny... po test idę zaraz. napiszę jak najszybciej się da (czasami siec mi zawodzi i to dlatego nie zawsze mogę pisać) nefretete przykro mi! :-( Bardzo.

Gość MOnika25
JESTEM W CIĄŻY Właśnie odczytałam test. Myślałam,że źle widzę,bo to chyba już tak jest - nawet jak się ma objawy ciąży, to się wątpi w ujrzenie 2 kresek. Boże, jakie uczucia mną teraz targają do nie do pomyślenia. nawet pisac mi cieżko bo ręce drżą jak w febrze. cieszę sie,ale to naprawdę SILNE przeżycie!!!! czuję radość pomieszaną z obawą, cz ja i Krzysiu damy radę,czy ciąża będzie prawidłowo przebiegać i czy dziecko będzie zdrowe - nie palę, ale przedwczoraj piłam piwo i od poczęcia wypiłam ich z 10 butelek... co ja pisze, muszę się położyć... Mój skarb się dowie jak wróci z pracy,po szostej, wy jesteście pierwsze,a potem mieliśmy iśc na parapetówę do kolegi...Wiem,że mój skarb się liczył z tą ciążą,ale na pewno też go to zszokuje,no bo ja nadal jestem w szoku! będę MAMĄ! będziemy rodzicami to jest........ nie do opisania po prostu!!!!! ściskam Was!!!

Gość Nefretete01
GRATULUJE!!!!! Wierzylam w Ciebie ze Ci sie uda!!!! :-) Ciesze sie na maxa, Gratuluje Wam Obojgu!!!! Zagladaj do nas i opisuj co i jak! No i opowiadaj o objawach!!!! ;-) Wszystko bedzie dobrze! Juz za niecale 9 miesiecy bedziesz trzymac Wasze malenstwo w ramionach! Gratuluje jeszcze raz!

Gość MOnika25
dzięki tylko ja teraz mam chyba typową rekację, czyli radość i lęk,rozumiesz, nie wiem czy bardziej się cieszyć czy nie,tzn . cieszę się, ale boję się tej ogromnej odpowiedzialności, bo dopiero teraz wiem,że to jest FAKT ale to zawiłe, cała się trzęsę mieszkam z siostrą i ona już się właśnie zapytała "co try masz taka mine, chora jesteś?" a ja napierw chcę powiedzieć Krzysiowi! chociaż to trudo tak trzyamć język za zębami,no ale on musie wiedzieć pierwszy zresztą w poniedziałek pójdę do lekarza i dopiero wtedy będzie 100% pewności