Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiazina

miesiączka czy coś innego?? co to?? plamienie ?? brudzenie??

Polecane posty

Gość asiazina

w połowie sierpnia(podczas 7-dniowej przerwy miedzy tabletkami) miałam miesiaczke jak zwykle...(przy braniu rigevidonu bardzo regularnie) po tym okresie przestałam brac tabsy z błachego powodu: poprostu nie zabrałam kolejnego opakowania ze soba na wakacje a nie miałam gdzie zdobyc..wiec sobie pomyslałam :potraktuje to jakoprzerwe...i jak dostane kolejna miesiaczke zaczne na nowo brac-ale !!! przyszedł termin miesiaczki -ale jej brak!!! czekałam tak 50dni..pokazało sie delikatne brudzenie-plamienie..potem kolejnego dnia juz krew..ale kolejnego znów jakby mniej ..co to takiego?? czy tak wyglada miesiaczka po odstawieniu tabsów??? czy to tylko brudzenie z powodu odstawienia?? sama juz nie wiem ..w ciazy nie jestem bo robiła testy-sa negatywne..a najgorsze jest to z e bardzo chce wrocic do tabletek bo dzieki nim naprawde lepiej sie czuje i wogóle jest ok!!! i jak tylko zaczeło sie to moje plamienie to wziełam tabletke ..wczoraj druga..i dzis wezme znowu..itd..poprostu zaczełam brac od nowa ..ale niepokoje sie z e to nie miesiaczka ..bo taka skąpa...zaledwie lekkie krwawienie ..raczej brudzenie bo wystarcza jedynie wkładka ..a jak miałam kiedyś miesiaczki to musiałam uzywać tamponów..bo 2 i 3 dzien tak było obficie..PROSZE O POMOC!! MOZE KTORAS Z WAS MIAŁA COS PODOBNEGO??? zaczełam nowe opakowanie bo myslałam z e to miesiaczka..a jesli to nie miesiaczka...?? sama nie wiem..

Hej! Dziwczyno, Ty ruszaj czym prędzej do lekarza! Kto Ci zapisał taką końską dawkę hormonów!!!!??? To jest świństwo ten rigevidon. Wiem, bo kiedys bralam. Nie mozesz dostac normalnej miesiaczki, bo pewnie jeszcze poziom hormonow z rigevidonu nie opadl. Kiedy ja skonczylam brac rigevidon, to przez trzy miesiace nie mialam okresu, a pozniej minely kolekne trzy, zanim miesiaczka sie uregulowala. Jak mozesz, to zamien te tablety na jakies inne... Wiem, ze są tanie, bo refundowane, ale po co sie az tak faszerowac hormonami? Zasiegnij porady lekarza, to przetaniesz sie przejmowac, on ci na pewno cos doradzi i w niedlugim czasie pewnie wszystko wroci do normy:) pozdrawiam

Gość asiazina
własnie zobaczyłam ze plamienie przeszło w normalna choć nieco skąpa miesiaczke..wiec chyab dobrze zrobiłam biorac od nowa tabletki bo to jednak to!! rozmawiałam z pania ginekolog i powiedziała ze tak sie zdarza po odstawieniu piguł ze okres przychodzi pózniej (nawet do 3miesięcy) a jesli pojawiło sie u mnie plamienie i rozpoczełam tabletki to mam je brac regularnie..i potem po 21 dniach powinnam dostac normalna miesiaczke..poczekamy zobaczymy ..a jesli nie to bede musiała inaczej wyrególowac mój zegar..i nie zgadzam sie z MegiMegi !!! rigevidon to nie jest zadne świnstwo !! biore go odkad urodziła sie moja druga córka(ma teraz 8lat -a biore rigevidon jakies 5 lat )i byłam jak dotąd bardzo zadowolona ..zadnych skutków ubocznych!! czułam sie po nich dobrze w porównaniu do innych jakie próbowałam!! miesiaczki bardzo regularne!! i ZERO STRESU !! i żałuje ze dopusciłam do przerwy w braniu ..ale zrobie wszystko aby znów do nich wrócić!! POLECAM TE TABSY!! SA TANIE I SKUTECZNE!!