Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nerwowa

moje półroczne dziecko mnie nie lubi!!!

Polecane posty

wiesz co, może odpuść sobie na parę dni obowiązki, nie posprzątaj, nie ugotuj tylko poświęć ten czas dzecku, po prostu się z nim baw. Na pewno to doceni. Matki często tracą dużo czasu na inne rzeczy a na taką prawdziwą zabawę już go nie mają. Dlatego dzieci cenią ojców-oni są tylko do zabawy z reguły :)

Kochana Nerwowa! Tak sie sklada, ze w tej chwili jestem w sytuacji dokladnie odwrotnej do Twojej - pracuje 10 godzin dziennie i widuje mojego synka tylko wieczorami. Tesknimy za soba okropnie i czas spedzany razem jest dla nas nieslychanie cenny. Przy tym wszystkim pamietam jednak doskonale, ze przy calej milosci do mojego synka pierwsze miesiace jego zycia (musialam wrocic do pracy gdy mial dwa miesiace) byly dla nie wykanczajace psychicznie. Z perspektywy czasu mysle, ze choc chcialabym z moim dzieckiem spedzac wiecej czasu, dla osoby mojego pokroju pozostawanie z dzieckiem sam na sam non stop byloby niedobre. Pomysl nad powrotem do pracy. Nie boj sie powierzyc swoje dziecko (dobrze wybranej) niani lub wychowawczyniom w zlobku! Dzieci wbrew pozorom znosza to doskonale, a Ty majac dla malego mniej czasu, bedziesz prawdopodobnie miala dla niego znacznie wiecej cierpliwosci i energii... I nie pozwol, by ktokolwiek z twojego otoczenia - z mezem na czele wmowil Ci, ze brak checi zajmowania sie dzieckiem non stop oznacza brak milosci z Twojej strony! Pozdrawiam! Kuk

Nerwowa moze jednak rozwazysz perspektywe powrotu na uczelnie. Zajmujac sie ciagle dzieckiem popadniesz w coraz gorsza frustrację i twój nastroj będzie sie odbijal na calej rodzinie. Ja wrocilam do pracy jak moj synek mial 5 miesiecy, teraz ma 10, powiem Ci ze nie jest latwo pogodzic te wszystkie obowiazki, ale dzieki temu moje psychiczne samopoczuvie jest o wiele lepsze. U mnie tez przez pewien czas byl taki okres ze maly tak jakby mnie nie zauwazyl, jak przychodzilam po niego do poiekunki, to czasami nie reagowal wcale na moje przyjscie, tak byl zaabsorbowany zabawa. Ale to trwalo tylko chwile, a teraz to jest tak ze jak cos chce albo mu sie cos nie podoba to krzyczy mama. Zobaczysz u Ciebie tez tak bedzie.

spokojnie. Postaraj się znaleźć coś z dzieckiem co razem pokochacie? Może wycieczki rowerowe. Kup specjalny fotelik i razem przemierzajcie kilometry. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Chcesz mieć pewność, że kupiłaś najtańszy model na rynku, skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena.