Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czlowieczek

co myslicie o kremacji

Polecane posty

Gość czlowieczek
ja tez za:) bo przynajmniej robale nie zjadaja itp

bleh, kojarzy mi sie z obozami...zapach palonych kosci... na pewno bardziej ekonimiczne, bo sie zajmuje mniej miejsca po umarciu nie ? PS. zauwazyliscie jak sie na kafe zrobilo dzis \'grobowo\'? najpierw ten film z duchem, teraz pytania o cmentarze i kremacje... i afery z moderami...

Gość a ja nie wiem..
co o tym myśleć. Troszkę to jest anonimowy potem taki mini-grobik.

Gość glodnaglowa
to jest niezgodne z moim wyznaniem :)

Gość fajne to
szukalamen tajkeigo tematu piszcie co o tym wiecie

Gość tova123
Jestem jak najbardziej za... Rozglądając się w moim mieście, widzę ile miejsca zajmują cmentarze- niedługo braknie miejsca dla żywych. A te pomniki!! "Postaw się, a zastaw się!" Mnie osobiście nie przeszkadza to, że jak tu ktoś powiedział będę anonimowa. Jeśli będę w myslach moich bliskich, to mi wystarczy. Poza tym uważam, że kremacja jest bardziej "czysta" - prochy lepsze niż zgniłe ciało. Ja osobiście chcę zostać spalona i od lat mówię o tym moim bliskim.

kremacja - niezly pomysl, pod warunkiem, ze najpierw wyjma wszystkie narzady, nadajace sie do przeszczepu. w sumie to chyba jedyna rzecz w tym temacie, jaka ma faktycznie jakies znaczenie :)

Gość kalamal
też byłam za,ale jak zobaczylam jak to wygląda na filmie od strony trumny ,dysz z ogniem ,to wystraszyłam się tak jakbym miala to odczówać..

Gość elemeleeeeeeeeee
jak to wyglada? wsadzaj trumne do pieca i sie pali najpierw trumna potem ciało...:( oczzywiscie nie ta sama trumna ktora kupuje sie za 700 czy iles tam zlotych tylko zwykła sklejka ,lepiej zeby gnic itd,itp ........ ?

Gość elemeleeeeeeeeee
wlasnie ile sie slyszy o tym ze ludzie sie "budza"" w trumnie zakopani...:( byl program o tym jak odkopywali mogily czy jak to sie nazywa i byly całe trumny podrapane ....paznokciami.......... nie chcialabym tak umierac.............!..

Gość buhahahahaha
oooo rany ! .....to niby czlowiek umarl, trzymali go w lodowce w szpitalu, byl pogrzeb, rodzina oplakiwala a potem okazalo sie, ze niby tylko "trup" zasnal i nagle obudzil sie w drewnianym spiworze :P ... i jak sie stamtad wydostac? chyba nie ma wyjscia :o

hakuna - \"nie mam zdania.. zreszta, czy to wazne co stanie sie z cialem po smierci?...\" - chyba ważne, skoro od zarania dziejów pochówek jest ibardzo stotną czynnością związaną ze śmiercią człowieka :O:O:O

Gość jestem przeciw
to świętokradztwo