Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cisnionka

jesli nie tabletki to co??

Polecane posty

Gość cisnionka

dzis sie dowiedzialam od pani kardiolog ze nie ejst wskazane branie przeze mnie tabletek anty( biore logest), powiedziala,ze tabletki podnosza cisnienie i zwiekszaja ryzyko zawalu,i to u mlodziutkich kobiet 20-25 lat, szok!!, podobno miala takie przypadki we wasnej praktyce.Dodam,ze to swiatla i rowna babka, a nie jakas podstarzala przeciwniczka "planowoania rodziny" poprzez barnie tabletek.nie wiem teraz co w zamian tabletek, potrzebuje czegos rownie skuteznego, co polecacie??

Gość cisnionka
jeszce nie rodzilam...tez bym tak chciala,ale nie wiem, czy w mojej sytuacji moge??

Gość szklanka zimnej wody
:O

To jesli nie spirala ani tabletki-> to chyba najlepsza metodą będzie prezerwatywa wraz globulkami ....to chyba jedyne rozsądne wyjście ale globulki nie sa dla niecierpliwych...no i nie ta wygoda użytkowania... Jednak tabletki Moim skromnym zdaniem są najlepsza metodą....

Gość rozpacz ma
plastry evra

Gość cisnionka
a czy slyszalyscie czy mozna wyjatkowo zalozyc spurale dziewczynie nierodzacej??

Jesli chodzi o spirale- czytalam ( ale niepamiętam gdzie- ale to bylo na kilku roznych forach) że nieródki założyły sobie spirale bez problemu....I własnie chyba z powodu tych samych przeciwwskazań co u ciebie :) Więc moze warto spytać ginekologa:)

Gość 2000000000000000000
JESLI CHCESZ MIEC DZIDZUSIA W PRZYSZLOSCI TO SIE GLEBOKO ZASTANOW NAD SPIRALA,MOZE USZKODZIC MACICE I SPOWODOWAC ZE NIE BEDZIESZ MOGLA ZAJSC W CIAZE,TO RACZEJ RYZYKOWNE POD TYM WZGLEDEM.

Gość uuuuuuuup
Tu na forum jakaś dziewczyna - nieródka ma spiralę, pamietam bo pisała i dziewczyny się dziwiły.

Gość cisnionka
dziekuje wam za dopowiedzi:)

ja zrezygnowalam z tabletek i zaczelam szukac czegos rownie skutecznego. Teraz uzywam Lady-comp, skutecznosc wedlug danych producenta 99,3%. Troche droga zabaweczka, ale mysle ze sie oplaca, nie ma skutkow ubocznych i wydatek jednorazowy!

no wlasnie, ja tez mysle nad lady comp. a plodne dni gumeczka. ale to blizej czasu kiedy bede planowac dziecko. teraz bym chyba nie zaufala. no i jednak droga zabawka ale to w sumie tyle co pare lat brania pigulek.

Gość oooooooooooooo
A co to ta lady comp??

Gość ulalalallalala
Dlaczego nie ufacie gumkom, kurcze stosujemy je juz 9 lat i nigdy nie bylo zadnego wypadku, a jeszcze dodam ze zakladamy jak juz chcemy skonczyc....