Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Noga angielska

Eksport maili do pliku tekstowego da sie ???

Polecane posty

Gość Noga angielska

No walsnie jak w temacie... :) Chcialabym zrobic eksport wiadomosci z Outlooka, bo bede robic format....

Z outlooka to mozesz skopiowac plik, ktorym sa twoje maile, potem po formacie wkleic go do folderu outlook i done. tak mi sie przynajmniej wydaje, bo znawca nie jestem, sl;yszalam tylko, ze tak mozna. Ja mam inne pytanie. Mam poczte na 2 kompach. Troche starszej na jednym, troche swiezszej na drugim. Czy da sie to jakos tak zrobic, zeby na jednym bylo wszysko? (jak zakrecilam, to wyjasnie)

Gość Noga angielska
Tak Xp. Wielbicielu powiesz jak mozna to zrobic??? Zalezy mi na skopiowaniu maili bo ksiazke adresowa skopiowalam...

Gość Noga angielska
dzieweczka jak to zrobic??

Gość jesli to outlook express
to poszukaj w c:\\Document and Settings\twoj_profil\Ustawienia Lokalne\Dane Aplikacji\Identities to wszystko skopiuj i potem zaimportuj w nowym outlooku po formacie poprzez opcje import

Gość Noga angielska
Hmm nie mam Ustawien Lokalnych tam gdzie napisales

To nie jest takie proste, ale może uda mi sie to w miarę jasno wytłumaczyć ;) Foldery z mailami domyślnie znajdują się tutaj: C:\\Documents and Settings\\XXXXXX\\Ustawienia lokalne\\Dane aplikacji\\Identities\\{YYYYYYY-YYYY-YYYY-YYYY-YYYYYYYYYY}\\Microsoft\\Outlook Express przy czym: XXXXXX - to nazwa użytkownika kompa YYYYYY - dowolny ciąg znaków, trudno powiedzieć jak wygląda to u Ciebie Tylko, że folderów z takimi znaczkami \"YYYYY\" może być więcej :o po jednym dla każdego konta (tożsamości) utworzonej w Outlooku, problemu nie ma, gdy jest tylko jedno konto, ale jak jest więcej, to trudno powiedzieć, w którym folderze jest zawartość danego konta. W każdym razie jak wejdziesz do folderu wg powyższej ścieżki, będą tam pliki \"Skrzynka odbiorcza.dbx\" \"Skrzynka nadawcza.dbx\" itd. Wystarczy te pliki skopiować gdzieś na płytkę albo na drugi dysk i po formacie wgrać je w to samo miejsce... Jaśniej niestety chyba nie wytłumacze :o

Gość Noga angielska
wielbicielu wiesz jak to zrobic??

Gość Noga angielska
Ok dziekuje sprobuje....

Nie trzeba uzywać żadnego importowania, wystarczy skopiować te foldery. A jeśli nie masz \"Ustawień lokalnych\", to musisz w opcjach explorera odznaczyć opcję ukrywania plików/folderów systemowych czy coś takiego.

towrzysz folder w dowolnej lokalizacji wchodzisz w outlooka, narzędzia>opcje>konserwacja>folder magazynu wybierasz \"zmień\" i odnzaczasz wcześniej utworzony folder. Zawartość tego folderu wypalasz na CD

Gość Noga angielska
kro zaraz sprawdze twoja wersje...

potem ten folder po formacie kopiujesz na dysk, znowu wchodzisz w konserwację i zmienisz folder magazynu na swój folder ;) KONIEC

Gość Noga angielska
kro no no :P :P dziala :P :P dziekuje

Jeszcze raz... by zobaczyć ukryte foldery otwórz \"Mój komputer\" i z górnego menu: Narzędzia --> Opcje folderów --> zakładka Widok --> na liście znajdź opcję \'Ukryte pliki i foldery\' i zaznacz poniżej \"Pokaż ukryte pliki i foldery\"

wielbicielu po co sobie utrudniać, jak można prościej ;) :D

Gość Noga angielska
Tylko ze tam sie zapisuja maile dopiero po zrobieniu tego, nie eksportuje do tego pliku...

Gość jesli to outlook express
wielbiciel ty sie kur*wa znasz , jak dupa na sraniu uzyj importowania bo ci sie moze inaczej rozjechac skrzynka, to nie mac gdzie mozesz sobie wszystko przerzucic jak chcesz. Nie musi sie tak zdarzyc ale nie chcesz zadnej amby to zrob importuj

to otówrz explorera i w pasek adresu wklej: C:\\Documents and Settings\\krotus\\Ustawienia lokalne\\Dane aplikacji\\Identities\\{FB2A4EE1-A973-43AA-9295-E1619E7457BC}\\Microsoft Przy czym Krotuś zamień na swoją nazwę użytkownika :) To bezpośredni link do domyślnego folderu outlooka ;)

dzieweczka, mam pomysł jak to zrobić ;) W starym kompie utwórz sobie pod \"Skrzynką odbiorczą\" dodatkowy folder (np. 1234) ;) przenieś tam wszystkie mail\'e jakie chcesz wrzucić do nowego kompa. W nowym kompie zrób taki sam folder. Nastepnie ze starego kompa do nowego kopiujesz plik 1234.dbx i wg sposobu jaki podaje kro podajesz ten plik jako magazyn maili dla tego folderu :) Potem z tego folderu przenosisz sobie maile gdzie chcesz :)

Gość Noga angielska
kro OK znalazlam to, w jakim programie to jest u Was zeby to otworzyc??

heh... ja robiłam tak samo jak ielbiciel przy każdym formacie i super działa :) Jedyne co nie działa tak jak powinno to fakt, że muszę sobie w inny folder wrzucić bo domyślny nie zaskakuje

Ja zawsze używam mojego sposobu z kopiowaniem folderów i zawsze wszystko działa. A robię w ten sposób, bo kopiowałem kiedyś maile ze starego Outlooka (chyba 4.0) do nowego i żaden import mi nie działał, tylko kopiowanie plików dbx było skuteczne :p