Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ania..

Jeszcze pytanie i o komornika????

Polecane posty

Czy komornik po uzyskaniu informacji z urzedu skarbowego gdzie pracuje od razu wie ile zarabiam??

Gość Terenia
Tak, mój były był komornikiem, wiem

hmmm to ja tego nie rozumiem po co na tym zawiadomieniu jest napisane aby pracodawca podal mu moje zarobki z ostatnich 3 mc??

Gość Terenia
formalność czysta

Gość slon zapominalski
Ania, bo 1.ze takie są procedury, on ma prawo o to zapytac iz niego korzysta 2.ze moze się okazać, ze aktualnie zarabiasz więcej no nie badz gluptasem...kurde

ehhh wiem tylko,ze juz ma taki metlik w glowie ,ze szok kurcze mam 26 lat dopiero a juz tak sobie spapralam ,,,Zycie powiedzmy

Gość ufff
głowa do góry ja mam 27.... z panem komornikiem to już się widziałam z 5 razy.... i jakoś żyję.... zapłacisz te 1 rate i będzie ok!!!!

oby tylko nie chcieli mi zajac tego wynagrodzenia ,obym sie jkos ugadala z Nimi i odstapili od tego czyli zajecia wyplaty a potem to juz moge sonbie splacac przez cale zycie te przeklete mandaty

Gość ufff
Zgodnie z art. 87 kodeksu pracy potrącenia z wynagrodzenia za pracę (po odliczeniu składek na ubezpieczenia społeczne oraz zaliczki na podatek dochodowy od osób fizycznych) mogą być dokonywane w następujących, maksymalnych granicach: 1) w razie egzekucji świadczeń alimentacyjnych - do wysokości trzech piątych wynagrodzenia, 2) w razie egzekucji innych należności niż świadczenia alimentacyjne - do wysokości połowy wynagrodzenia. W sumie potrącenia, z tytułu należności, o których mowa w pkt. 2 nie mogą przekraczać połowy wynagrodzenia, a jeśli dokonywane są łącznie z potrąceniami należności wymienionych w pkt. 1 nie mogą przekraczać 3/5 wynagrodzenia. W przypadku egzekucji świadczeń alimentacyinych brak jest kwoty wolnej od potrąceń, natomiast w przypadku należności innych niż świadczenia alimentacyjne kwota taka będzie miała zastosowanie, po odliczeniu składek na ubezpieczenia społeczne oraz zaliczki na podatek dochodowy od osób fizycznych . Kwota powyższa jest równa wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę (na 2005 rok wynosi ona 849 zł). Jeżeli jest Pan zatrudniony w niepełnym wymiarze czasu pracy, kwota wolna od potrąceń ulegnie zmniejszeniu proporcjonalnie do wymiaru czasu pracy. z tego wynika, że mogą ci zająć tylko te 90 groszy :)

heheh obys miala racje :) chyba dzis nie usne,kurcze jaki wstyd jutro isc do pracy :(

Gość ufff
no pisze jasno do wysokości 50% wynagrodzenia, ale kwota wolna od zajęcia to te 850 zł.... czyli u ciebie 90gr :) eeeeee tam wstyd.... każdemu się może przytrafić....