Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monia121

przenośny piecyk gazowy - kto ma i jaki polecacie ?

Polecane posty

Gość monia121

witam wszystkich kafeternautów.... musze kupić piecyk do ogrzewania biura, przenośny gazowy... jakie posiadacie i jakie polecacie....taki , żeby mocno grzał i nie wydzielał zbyt dużo oparów... idzie zima a pomieszczenie nie ma żadnego ogrzewania :( brrrrr.... licze na wasza pomoc i sugestie przy wyborze jakiegoś ... pozdrawiam

A nie lepiej olejak elektryczny? Te gazowe strasznie zawilgacaja pomieszczenia , no i zapach taki sobie:o

Gość monia121
olejowy odpada.... zbankrutuję przy opŁatach... czy ktoś ma jeszce agni ?

Gość ...tym razem bez czarnego
jaki by nie był to i tak gaz będziesz czuć, no i wilgoć się zrobi w pomieszczeniu

Gość ksiondz stefan brzeszczot
Ludzie jak gaz będzie czuć ? O czym wy piszecie, gaz będzie czuć przez chwilęprzy rozpalaniu, jej nie chodzi o piecyk typu Junkers "wybuchowy".

Gość ...tym razem bez czarnego
miałam to wiem, czuć zapach gazu. niestety.

MOze nie sam gaz , ale taki charakterystyczny zapaszej jak się gaz spala jest.

Miałaś ? taki w który wstawia się butlę ? na kółkach ? co pali się płomień i nagrzewana jest płyta grzewcza ? Skąd tam gaz się ulatnia ze go czuć ?

Gość DeLonghi
Hej! Mialam ten sam "zimny" problem, ale skonczyl sie z chwila, gdy dostalam od szefa piecyk gazowy firmy DeLonghi. Dokladnie nazywa sie to GAZOWY PROMIENNIK KATALITYCZNY :) Jest calkowicie bezpieczny i o dziwo nie czuc gazu. Posiada rowniez jakies zabezpieczenia na wypadek, gdyby cos nie tak zaczelo sie spalac. Zdaje sie, ze byl niedawno w promocji w Castoramie:) POLECAM! Teraz w moim biurze jest cieplutko i przytulnie, mimo ze wlaczam moze na 2 godzinki, kiedy zaczna robic mi sie zimno. Jeszcze nie wiem na jak dlugo wystarczy mi butla gazowa, ale nie zamierzam oszczedzac, bo to przeciez koszt ok. 20-30 zl ... i placi szef :P Dodam, ze pracuje w sporym, zimnym i nieogrzewanym pomieszczeniu.

3-4 noce włączony non stop pochodzi spokojnie

Gość DeLonghi
W nocy na szczecie nie pracuje :P

aha, znaczy jak będzie -20 na zewnątrz to nie będzie nic ogrzewane nocką ?

Gość monia121
dzięki za podpowiedzi.... zastanawiam sie właśnie nad katalitycznym, tylko nie wiem czy agni czy delongi... bo tylko niestestety gazowy przenośny wchodzi w rachubę.... ceramiczny juz mam i opary spalanego gazu są nieziemskie.... a nie mam mozliwości zamontowania czegokolwiek innego....

Gość iga sierpniowa
podnoszę

Gość Ania Karpacz
Ja też kupiłam z klimat sklepu i jestem zadowolona. Nie mam miejsca u siebie, zeby wstawiać jakieś duże piece.

Gość gość
Ja kupowałem do siebie piec Termeta 2 funkcyjny z zamkniętą komorą spalania. Generalnie lepiej kupić stacjonarny niż przenośny. Możesz dopytać w http://instalacjeceramika.mazowsze.pl/ - ja przez nich wszystko zamawiałem i oni robili instalację.

Gość gość
Ja Ci polecam klimatyzator przenośny, sama takowy posiadam i świetnie się sprawdza. Kupiłam sobie go na allinside.pl

Gość gość
polecam ofertę i doradców sklepu promagsklep.pl. W ogóle sie na tym nie znam, nie będę udawał specjalisty, bo to bez sensu. Lepiej podpytać tych, którzypracują w tym od lat

Gość gość
Witam tez potrzebuje

Gość gość
Witam tez potrzebuje

Gość gość
A zobacz sobie u http://zakladgazowy.pl/. Oni mają szeroki wybór piecyków za przystepną cenę, może wybierzesz coś dla siebie.

Gość gość
Witam kupiłem piecyk na butle 11 kg propan butan marki Volteno przy nagrzaniu 26 metrów kwadratowych na 3 poziomie ustawiłem 1 na podtrzymanie temperatury , ciepło daje ale butla wystarcza na tydzień

Witam, proponuję piecyk gazowy delonghi blue flame. Dokładnie nie przeczytałem wszystkich komentarzy, jednak ogrzewam nim sklep o powierzchni 30m2 i mogę go śmiało polecić. Przez pierwsze pare dni zdawało się czuć zapach jakby spalonego lakieru lub farby - chyba wypalał jakieś niedociągnięte powłoki, którymi został obdarowany przez twórców podczas produkcji. Po paru dniach zero nieprzyjemnego zapachu. Oczywiście ze względu na to, że w sklepie musi być ciągle ciepło, po zbyt długim i intensywnym grzaniu robił się lekki zaduch co można niwelować lekkim jednorazowym przewiewem. Wydajność: 8godz. grzania codziennie w trybie mieszanym (średnio-maksymalnie grzanie na butli 11kg-standard) daje ok. 14 dni grzania

Gość Karina

Ja osobiście polecam skontaktować się z firmą Zakład Gazowy w Oławie, która oferuję  montaż i wymianę  piecyków do podgrzewania wody (junkersów), pieców węglowych, pieców dwufunkcyjnych, instalacją centralnego. Firma oferuję również  pomoc jeżeli chodzi o dobór  odpowiedniego pieca gazowego jeżeli nie jesteśmy pewni jaki mamy kupić.