Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zadeapię się

Co doradzicie na pozbycie się wysypki uczuleniowej?

Polecane posty

Gość zadeapię się

Witam. Jestem uczulona na większe ilości witaminy C (niestety jak wiadomo witaminy potrzebnej i nie da się jej wyeliminować z diety). Ostatnio także większość kosmetyków, żeli, mydeł i innych takich mnie uczula.Do dzisiejszego dnia było to do wytrzymania, calcium do picia pomagało ale teraz... Dostałam strasznej wysypki, która swędzi okropnie. Jak mogę sobie pomóc oprócz picia Calcium Duo Alergic? Do lekarza już dziś nie mam jak się wybrać. Dzięki za odpowiedzi.

Gość azskory
do kapania oilatum, do łykania loratydyna, lepszy byłby Telfast, ale on na recepte. sama wysypke najlepiej byłoby posmarowac, niestety, ale mascia ze sterydem, jedyny jak dla mnie skuteczny sposob innego nieznam, oczywiscie na recepte. chociaz mozesz sprobowac Laticortem, powodzenia w leczeniu

Gość zadrapię się
Dzięki :) Pogrzebałam w necie i chyba po jakieś maście skoczę do apteki bo nocy to nie przetrzymam z takim swędzeniem.

Gość lolo -------
wypij wapno

rzeczywiscie wypij wapno, wez loratadyne i idz do dermatologa. ja dostalam krem ze sterydem i zeszlo mi to w ciagu dwoch nocy. lekow ze sterydem nie mozna stosowac dlugo ale i nie ma takiej potrzeby bo z tego co widze to uczulenie schodzi piorunem:D