Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Real Facet

Dlaczego trujecie się tymi tabletkami?

Polecane posty

Gość a jesli nie ma inngo
rozwiazania? to co maja brac?

Gość łykają zamiast śniadania

Gość Brondynka
Robimy to dla facetów, albo przez facetów.

Brać do buzi albo w pupę:classic_cool: Tak serio to wiem, że jest problem:( Prezerwatywy (ile się da) + 3 sposoby na raz - termiczna, objawowa i kalendarzykowa:o Wiem, wiem, trochę lipton... A to co napisałem na początku - jak najbardziej!

Gość mam pytanie**
wolę trochę nadwyręzyć zdrowie(piszę trochę gdyż dbam o nie, co poł roku robię próby wątrobowe, badanie na krzepilwosć....i choc biorę 2 lata nie ma praiwe ŻADNYCH zmian...) niż co tydzień myśleć że jestem w ciazy i doprowadzić sie do depresji i nerwicy. mogę się kochać kiedy chcę w kazdym momencie, spontanicznie, w dziwnych miejscach....wolę ten komfort niz fakt że bardzo nieznacznie ingeruję w organizm

Gość To ja-Doroteńka21
Jestem przeciw. Nie ma czegoś takiego jak nieznaczna ingerencja. Spadek libido, pryszcze,tycie,suchość pochwy,rozregulowana gosp.hormonalna, zmiany nastroju, kłopoty z zajściem w ciąże po odstawieniu itp.

Gość To ja-Doroteńka21
prawie ŻADNYCH? prawie robi wielką różnicę:P

Gość Beybeee
ja nie robie tego dla mojego faceta.. zaczelam brac tez z powodu bolesnych miesiaczek dlatego sie zdecydowalam.. gumek nie bede uzywac ani globulek mam powody.. juz niedlugo rzucam tabletki jezeli moj okresi bedzie super tzn ze nie bedzie mnie brzuch bolal bo pare razy wyladowalam na pogotowiu to przestanebrac i pozostaja dni plodnei nieplodne jak wpadne nie bedzie tragedii bo juz bede po slubie;p

Gość yuk
mnie zadna z tych dolegliwosci nie dotyczy..."Spadek libido, pryszcze,tycie,suchość pochwy,rozregulowana gosp.hormonalna, zmiany nastroju, kłopoty z zajściem w ciąże po odstawieniu " te klopoty z zajesciem w ciaze sama sobie wymyslilas, po tabletkach trzeba nawet zaczekac bo jest spora szansa ciazy mnogiej... a robie to dla swojej i naszej wygody:)

Gość To ja-Doroteńka21
No niestety nie wymyśliłam sobie:(

To różnie bywa, ponieważ ja akurat zaszłam szybko w ciążę po tabletkach, a właśnie zakładałam, że będą problemy i nie zabezpieczaliśmy się. Już w pierwszym cyklu po odstawieniu zaszłam w ciążę:D Tak na poważnie teraz zastanawiam się nad rzuceniem tego dziadostwa, bo po ciąży kiepsko je toleruję :( przed było idealnie. Cenię sobie pewność jaką mam przy ich zażywaniu i komfort psychiczny. Stawiam jednak przede wszystkim na zdrowie.

Gość mia mamma
wybieram trzecią opcję - mało mnie to obchodzi!!! jak zdecydowałam sie na tabletki mój facet też mi to odradzał,tłumaczył itp. był baaardzo z tego niezadowolony... A teraz? jakiś czas temu odstawiłam je (zrobiłam sobie przerwę, bo on wyjechał) i teraz ciągle się pyta kiedy znowu zacznę łykać.bardzo mu się spodobały! dodam,że mi również!!

Gość Tabletkowiczka
Niestety powody brania nie zawsze dotycza ciazy, ja np musze brac ze wzgledu na zdrowie,problemy z cera itp, a tez bym nie chciala

Gość kika668
Bo ja wpadłam przez prezerwatywe!!!!! I co?? Przeciez prezerwatywa daje tylko 70% pewnosci!! Teraz biore tabletki i z moim mezem jest ok od 3 lat nie mamy dzidziusia, planujemy tak za 2 lata.

Real Facet - w wielu przypadkach działanie lecznicze (nie antykoncepcyjne) tabletek ratuje zdrowie, poprawia jakość życia, a czasem w ogóle umożliwia późniejsze ciąże. Poza tym antybiotyki, tabletki przeciwbólowe i inne specyfiki, którymi jesteśmy ciągle faszerowani, działania nie mniej szkodliwie, a jakoś nikt nie robi krucjaty na producentów i użytkowników tych leków. Ponadto nie każdy może używac prezerwatywy (uczulenie), ich skuteczność była już omawiana. Przy silnych zaburzeniach cyklu nawet połączenie metody termiczno-objawowej (sam \"kalendarzyk\", czyli liczenie dni płodnych na podstawie średniej statystycznej społeczeństwa ;) możesz sobie najwyżej na ścianie powiesić) nie dają pożądanej pewności, zresztą musisz prowadzić taki tryb życia i być osobą na tyle zdrową, żeby wahania temperatury czy wygląd śluzu faktycznie odzwierciedlały fazę cyklu, a nie były objawem jakichś zaburzeń funkcjonowania organizmu. Nie każda może, nie każda ma warunki i cierpliwość. Przykłady można mnożyć.

Nie używam antybiotyków, środków przeciwbólowych i innych. Przekonałem też do tego swoją rodzinę i... działa:classic_cool: Krucjaty przeciw producentom są nieustanne tylko ciężko wygrać z potentatem:( Ja wszystko rozumiem... Martwi mnie fakt, że nie istnieje mało kontrowersyjna metoda antykoncepcji. Bardzo chciałbym mieć pewność ale nie zrobię krzywdy mojej ukochanej😍