Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość atma666

komisja wyborcza

Polecane posty

Gość atma666

mam pytanko czy ktos z Was zasiadał w komisji wyborczej? Jak to wygląda w praktyce? Czy sa jakies zajęcia przygotowujące tzw. kurs? Ile dostaliście za to pieniążków.Pozdrawiam ps. chodzi o wybory samorządowe

Ostatnio - 135zl (dla czlonka :P ) W praktyce wyglada tak jak na pierwszy rzut oka... Proste jak but :D Jest kurs, wlasciwie niepotrzebny ;) Ale jest :) No, przynajmniej byl ostatnio ;)

Gość atma666
hej dzieki za odpowiedź ja właśnie zgłosiłam się do takiej komisji, jeśłi nie bedzie więcej chętnych to wchodza wszyscy zgłoszeni, mam nadzieję:). Miłego dnia zyczę

Gość ZADYMIACz
ja dostałam 120 za każdego członka który przyszedł głosować. Miałam całe usta i rece roboty!!

Gość atma666
Heh ja juz w myślach wydałam te pieniądze:) z jakiego miasta jesteś? Ja z Włocławka

Gość atma666
A mam jeszcze jedo pytanko do Ciebie jako osoby doświadczonej:) Długo licyliście głowy, tzn do której godzinki Wam zeszło , bo od 6,00 chyba?

Gość atma666
sorki nie głowy tylko głosy heheh

A, w zyciu!!! W parlamentarnych dluzej, bo bylam w normalnym okregu... liczylismy gdzies tak do polnocy, potem przewodniczacy z zastepca pojechali oddac :) A na prezydenckich bylam w szpitalu. W ogole liczenia nie bylo i wyszlismy stamtad w godzine po zakonczeniu wyborow :P Ale sa tez minusy takiej komisji malej - im mniej ludzi przychodzi tym bardziej sie nudzisz i Ci sie dluzy... ;)

Gość atma666
Ja bede w takiej na około 5000 mieszkańców więc mam nadzieję ze długo liczenie nie potrwa, mieliście zapewnione jeakies posiłki :)

5000 mieszkancow??!! To duzo!! U nas bylo 3000 ;) A w szpitalu to chyba sto pare osob uprawnionych, z czego przyszlo 30% :P Posilkow nie bylo. Ale herbata i paluszki tak :D

Gość atma666
Łeee tylko hebatka i paluszki ocipieli:) Ale co tam 100 w kieszeni hihi wytrwam oczywiście jak sie dostanę.

Kiedys bylo do reki ponoc (we wczesniejszych wyborach) Teraz placa na konto jak sie wszystkie papiery zgadzaja ;) Kanapki wez... Poza tym nie siedzi sie caly dzien. Komisja liczy 8, czy 9 osob. Siedzisz rano albo popoludniu :)