Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość --mycha--

przetopienie srebra- jak z tym jest

Polecane posty

Gość --mycha--

czy ktoś się w tym orientuje? jak zaniosę jubilerowi starą srebrną biżuterię czy możliwe jest przetworzenie na pewien interesujący mnie kształt? jego wzór mam na papierze, to bardzo ważne dla mnie, bo chodzi o prezent dla bliskiej mi osoby

Jasne,że tak.Niewiem jakie są koszta.Kiedyś ze starego srebra zrobiłam sobie fajną obrączkę.

Gość --mycha--
o fajnie, dzięki, mi nie chodzi o pierscionek,tylko o przypinke do krawata w nietypym kształcie, dobrze to słyszec

Gość niestety ale
oni nie chcą przerrabiąc srebra :( - skupują go jako złom za marne grosze - twierdzą, że nie warto przerabviac ponieważ koszt robocizny znacznie przewyższa cenę srebra :(

Gość --mycha--
niewazne ile to bedzie kosztowac....naprawde...BARDZO WAZNE zeby tylko to zrobili...

Gość Myslę że ...
to tobie się nie oplaci bo usługi są teraz bardzo drogie :-D Nawet nie oplaci się robic np. pierścionek ze swojego złota, bo wartość pierścionka nie przekroczy ceny usługi +materialu. Moze kup lepiej gotowy srebrny wyrób :-D

Gość --mycha--
BARDZO DROGIE????? 200zł czy wiecej? naprawde mi to nie bedzie przeszkadzac, byle sie udało, to jest rzadko spotykany kształt, na necie nic interesującego nie znalazłam, wiec tym samym na taki kształt i u zlotnika szanse sa nikłe:( a ale kto mowił, ze bedzie łatwo:D

Gość Koszt wykonania pary
kolczykow ze srebra ok.250 zl. Sama robocizna.

Gość Koszt wykonania pary
Jesli ta zapinka nie bedzie zbyt udziwniona to mysle, ze chyba polowa. Moze tak miedzy 120 a 150 zl.

Gość --mycha--
o spoko, nie tak zle, kształt chyba niezbyt udziwniony, tak mi sie wydaje...3 łukowate kreski odpowiednio połaczone..a moze ma ktos jakies info na necie o wytapianiu według włanego uznania?