Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jesienny poranek

Przepis na cisto na gofry

Polecane posty

Gość jesienny poranek

Pytam, czy ktoś ma, ale taki, żeby gofry wyszły chrupkie, jak w budkach sprzedają. Ja robię gofry z ciasta nalesnikowego (czyli mąka, mleko, trochę wody, proszek do pieczenia, jajo, cukier) ale wychodzą takie mięciuchy jak właśnie nalesniki :-0 ... tle że w kratkę :-0 Kto mi sprzeda patent 😭 z góry dziękuję 🌼

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tak pytam bo nie wiem
czy do naleśników powinnam dać proszek do pieczenia lub sode

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no więc
no właśnie, to może być kwestia nie przepisu, ale gofrownicy moja ma moc 1200 W, mojej koleżanki tylko połowę tych W i z tego samego przepisu wychodzą zupełnie inne gofry. Moje są chrupiące, a jej takie kluskowate

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Trzeba dodac troche
amoniaku , i będą chrupiące!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gofry
Ja mam gofrownicę 700 W i wychodzą chrupiące.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gofry
Proszę bardzo. 1 kostka margaryny 1 szkl. cukru 4 jajka 1 kg mąki tortowej 1 litr mleka 1 paczka proszku do piecz.( na 1 kg mąki) aromat śmietankowy Margarynę, cukier, jajka utrzeć. Potem dodać mąkę z proszkiem i mleko. Wszystko dokładnie wymieszać. Można oczywiście robić robotem. To jest duża porcja, ale możesz zrobić mniejszą. Zawsze robię z tego przepisu i są bardzo dobre, chrupiące. Gofry po upieczeniu muszą chwilę odparować. Potem można je położyć jeden na drugim. Powodzenia. Jeśli je upieczesz, napisz czy wyszły dobre. Pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gofry
Kiedyś zrobiłam z wodą i były jakieś takie jałowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość knar2
gofry robi się z mąki krupczatki i nie zamyka gofrownicy 1 kg mąki krupczatki 4 jajka 3 szkl. wody lub mleka cukier waniliowy proszek do pieczenia 1 margaryna (rozpuszczona i ostudzona ) wszystko wymieszać i margaryne wlać jako ostatnią i wymieszać gofrownice smarować olejem pamiętajcie nie zamykamy gofrownicy tylko kładzemy drugą częś na wylane ciasto a ono piekąc się będzie rosło i ją uniesie życze smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość psycho151
gofry jak z budki ,pytałem gościa co sprzedjaje gofry i powiedział ze chodzi o mąke ze on dostaje mąke do gofrów dla tego śa takie chrupkie tylko niestety niewiem gdzie taką mąke kupic bo w sklepach niema a koles tesz niewiedział był tylko pracownikiem . SKĄD WZIĄŚĆ MĄKE DO GOFRÓW?!?!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hjnoi
o jesu, prawdziwy z ciebie psycho:o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×