Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość esther18

zgrubienie na karku i wezly za uszami nie wiem co to?

Polecane posty

Gość kasienka86
ja mam podobny problem. od kilku tygodni na karku po prawej stronie wychodzi mi guzeki. Jest niebolesny nawet przy dotyku, ale twardy. Guzek ten pojawia się, jest jakiś czas, potem robi sie mniejszy i znika i tak w kółko. Do tego bolą mnie mięśnie i stawy, i straaaasznie swędzi i piecze skóra głowy. Jak bym mogła to bym drapała do krwi, tak strasznie swędzi. Byłam u dwóch różnych lekarzy. Pierwszy stwierdził że to uczulenie i przepisal maść- niestety nie pomogło. Do drugiego lekarza poszłam kilka tygodni później, bo objawy nie ustąpiły. Druga lekarka kazała mi zrobić badanie krwi wyszło mi że mam lekko podwyższone OB (17mm a norma jest poniżej 12), i stwierdziła że na tak minimalne rożnice nie zwraca sie wogóle uwagi i że jestem zdrowa. Problem w tym że na karku nadal pojawia sie i znika guzek, a skóra jak swędziąła tak swędzi. Nie wiem co robić:( co radzicie?

Gość DJ RAFI
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mam na karku guza wielkości około 2 centymetrów , mam go już od kilkunastu lat nigdy mnie nie bolał ani się nie zmieniał , ale ostatnio trochę się powiększył i przy potarciu go na palcu zostaje nieprzujemna woń choć nie widać żeby coś się z niego sączyło.Co to może być za cholerstwo ????

Gość adixx
Prawdopodobnie kaszak, idź do lekarza powinien cię w takim przypadku skierować na łyżeczkowanie(nacięcie skóry i wyciśniecie kaszka)

Gość Bidul
Powiększone węzły chłonne często występują u osób zakażonych wirusem HIV, zatem warto zrobić test.

Gość ja tez mam to cos
ja tez mam kaki jakby guzek po prawej stronie karku przywarł do kości u góry jest twardy a pod spodem miękki jakby naciek jakiś albo narośl nie boli nie dolega mi prawie wcale tylko taki dyskomfort odczuwam czuje ze on tam jest po prostu mam to już od 2 lub 3 lat i nie zanika chirurg (angielski) powiedział mi ,ze to niegroźne zgrubienie, a ja jakoś mu nie wierze boje się i nie wiem co zrobić

Gość kasztelka2
powiększenie węzłów chłonnych wszelkie zgrubienia w okolicy szyi i głowy to może być sygnał by się udać do OTOLARYNGOLOGA!!!!!!!!!!!

Gość SARA33
Witam bardzo serdecznie mam problem i nie za bardzo wiem co mam robić i co to może być . 10 miesięcy temu miałam robiony zabieg wycięto mi kaszaka na uchu ,i 7go była powtórka bo odrósł ponownie teraz jest ok ,ale zaczęły się od tamtej pory inne kłopoty powiększyły mi się węzły chłonne na szyi i na, karku tylko na karku mam takie zgrubienie czy to guz sama nie wiem już jak to określić ale mnie pobolewa kark.W sierpniu miałam robione badania krwi miałam dobre ale mimo to jestem przerażona że może coś nie tak ostatnio byłam u lekarza i dał mi skierowanie na usg węzłów chłonnych , ale muszę czekać to czekanie mnie przeraża ale cóż , ale na własną rękę zrobiłam sobie badanie markera C E A to pobranie krwi i na wykrycie komórek rakowych mam pytanie czy takie ogólne wykryje mi czy mam jakieś dziadostwo bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc i odpowiedz .

Gość SARA33
Witam bardzo serdecznie mam problem i nie za bardzo wiem co mam robić i co to może być . 10 miesięcy temu miałam robiony zabieg wycięto mi kaszaka na uchu ,i 7go była powtórka bo odrósł ponownie teraz jest ok ,ale zaczęły się od tamtej pory inne kłopoty powiększyły mi się węzły chłonne na szyi i na, karku tylko na karku mam takie zgrubienie czy to guz sama nie wiem już jak to określić ale mnie pobolewa kark.W sierpniu miałam robione badania krwi miałam dobre ale mimo to jestem przerażona że może coś nie tak ostatnio byłam u lekarza i dał mi skierowanie na usg węzłów chłonnych , ale muszę czekać to czekanie mnie przeraża ale cóż , ale na własną rękę zrobiłam sobie badanie markera C E A to pobranie krwi i na wykrycie komórek rakowych mam pytanie czy takie ogólne wykryje mi czy mam jakieś dziadostwo bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc i odpowiedz .A jeszcze do tego stwierdzili mi refluks żołądka czy to wszystko jest jakoś powiązane .

Gość Leo-2
A pomysleliscie o tarczycy. Z nia sie wiaze wiele dolegliwosci. Ja mialem ciagle bole karku i po jej calkowitym usunieciu (co wg. lekarza bylo konieczne) bole calkowicie przeszly. Jednak tylko przypadek mnie uratowal. Zrobilem t.zw badanie okresowe na wlasna prosbe i tam USG cos juz wykazalo. dalsze dokladne badanie pozwolilo na wykrycie guzkow uciskajacych na nerwy. Operacja usuniecia sie udala i mam jeden problem z glowy. TARCZYCA. Jej usuniecie wiaze sie z lykaniem do konca zycia tabletki lecz cos za cos. Warto bylo... Problem zgrubienia na karku ma moja malzonka z tego tez powodu wpadlem na to forum, gdyz probuje szukas rozwiazania na jej problem. Pozdrawiam.