Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ppppp

wrastajace wloski

Polecane posty

Gość ppppp

mam problem ze po depilacji intymnej wrastaja mi wloski,chcialabym je pensetka wyrwac bo nie jest ich duzo,ale boje sie ze wszsystkie zaczna wrastac,macie jakies sposoby?

Gość dziewczyna_19
peeling enzymatyczny zeby splycic skore

Gość ppppp
a to cos da? jak czesto mam go robic?

Gość dziewczyna_19
szczerze to nie wiem:0 ale podobno dziala:) podejrzewam ze to nalezy stosowac tak jak normalny peeling na buzi, tzn 2 razy w tyg. tylko nie na buzie a na miejsca intymne. sama nie probowalam, chociaz tez mam problem wrastajacych wloskow.

Gość ppppp
myslalam ze jak bede je regularnie wyrywac to w koncu ich nie bedzie.ale dlaczego zaczely wrastac skoro gole maszynka?

Gość dziewczyna_19
no bo pewnie nie moga przebic sie przez skore. ja tez wyrywalam kiedys peseta, ale potem to byl koszmar, krosty, blizny(bo te wloski co wrastaly wyciagalam igla... straszne). teraz gole maszynka. tez sa podraznienia ale juz nie takie. wiadomo ze czasami cos wrosnie,pjawi sie jakies zaczerwienienie, ale to co robi sie teraz to jest miniumum, w porownaniu z tym co bylo gdy yrywalam peseta.

Gość ppppp
ok dzieki juz nie chce wyrywac penseta:)

Gość dziewczyna_19
nie wiem czy golilas sie juz maszynka, ale jesli ne jelsi od razu zastosowalas pesete to radze przerzucenie sie na jakas inna metode, p wlasnie maszynka, zeby sprawdzic co lepiej wychodzi( w sensie przy czym sa mniejsze podraznienia). wiadomo ze wosk,depilator czy peseta daja gldakosc na dluzej ale naprawde problem wrastajacych wloskow moze byc udreka. a maszynka da Ci poczucie komfortu na 2 dni . musisz sama wybrac co Ci najbardziej odpowiada.

Gość ppppp
caly czas gole sie maszynka wlasnie a tylko nieliczne wloski traktowalam penseta a chcialam cala sie tam wyrwac ale chyba zrezygnuje.to mnie zaskoczylo ze mimo iz gole sie maszynka one wrastaja! slyszalam ze nie powinno sie tam golic pod wlos

Gość dziewczyna_19
sprobuj tego peelingu, moze cos pomoze.

Gość moj sposob to...
ja tez uzywalam maszynki kiedys... ale mi od maszynki nie wrastaly :) Postanowilam wyrywac peseta .. na poczatku rewelacja... gladka skora na kilka tygodni... raj .. :D Potem zaczelam uzywac depilatora.. i Zaczelo sie... WRASTAJACE WLOSKI!!! Tez bylo wyciaganie igla :D do tego saczyla sie ropka... Wyleczylam "to" przez jakis czas nie golac sie wcale... ewentualnie raz na jakis czas maszynka.. potem przyszlo lato... znowu mnie maszynka zaczela denerwowac... i znow uzylam depilatora.. teraz jestem juz madrzejsza i codziennie (!!! wazne zeby codziennie!!!) szoruje sie po tym wydepilowanym miejscu szczotka( taka ja do masazu antycellulitowego.. no wiecie drapiaca szczota :P) I powiem wam kobitki,ze od tego czasu nic mi nie wrasta!!! Mechaniczne peelingi widac sprawdzily sie!! Ale na serio to trzeba robic codziennie!! Jak zapomnialam ze dwa razy od razu widzialam,ze zasczynaja wrastac!!! nie zamierzam zrezygnowac z tej metody i wracac do maszynki... Nie lubie odtrastajacych klujacych łoniaczkow!! :P

Gość ppppp
ale zeby codziennie:/ na bank zapomne:)