Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmmmmmmmmmmm

jest jakies inne oznaczenie na OB w badaniu krwi?

Polecane posty

Gość hmmmmmmmmmmmm

miałam ostatnio robione badanie krwi i nigdzie nie ma nic o OB

Gość bo może
nie miałaś robionego ob

Gość hmmmmmmmmmmmm
miałam morfologię i badanie biochemiczne czyli badania \szczegółowe.jak mogli mi nie robic czegoś tak waznego i podtsawowego jak ob?

Gość kolipop
na to jest oddzielne skierowanie bo ob robi sie zwlaszcza przy stanach zapalnych

Gość hmmmmmmmmmmmm
ja miałam podejrzenie o zapalenie opon mózgowych, byłam w szpitalu i tam mi robili te badania wiec myślę że na ob też by robili

Gość Badania krwi
Temat: jest jakies inne oznaczenie na OB w badaniu krwi? 20:05 hmmmmmmmmmmmm miałam ostatnio robione badanie krwi i nigdzie nie ma nic o OB Szczegóły na www.vademecum.zdrowia.prv.pl w temacie Morfologia krwi, OB, cholrsterol etc.

Gość hmmmmmmmmmmmm
chyba jednak nie miałam na Ob bo jak tak czytam bada się je w czasie godziny. mi wyniki podano znacznie wcześniej....to mnie marwti. czy w zwykłym badaniu morfologicznym i biochemicznym wykryto by nowotwór czy stan zapalny bez badaniaOB?

Gość dr Q
O rany, dlaczego zaraz nowotwór!!! Są pewne normy w morfologii i odchylenia od nich mogą zastanawiać, ale na podstawie samej morfologii, czy nawet OB, nikt nie rozpozna nowotworu. OB nie jest badaniem podstawowym. Nie wykonuje się go rutynowo. Pozdrawiam.