Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zagubbbiooona

PKO SA wplata... Prosze pomozcie

Polecane posty

Gość Zagubbbiooona

Chce jutro wplacic komus na konto w tym banku, ale nie mam tam konta, czy jesli w okienku wplace tego na banku na ich konto place cos za przelew?

Gość Zagubbbiooona
dziwne bo przeciez na konto w ich banku ale trudno.dziekuje

to nie dziwne :-) gdyby tak bylo to kazdy robilby oplaty chodzac po bankach w ktorych konta maja ich wierzyciele i nie placilby nic np za comiesieczne oplaty :-)

ja robie wpłaty w punkcie opłat za 1,50 i nie musze stać w gigantycznych kolejkach w PKO :o

Gość Zagubionaaa
Ale mi zalezy na czasie a nie moge sobie pozwolic na czekanie kiedy ta kasa tam poleci, tez moglabym taniej to zrobic... Ale chce w tym akurat banku ;)

Gość MonaLiza234
ja sie kiedys tak nabralam :/ podaje numer konta i kwote, ale prosze o wpisanie tytulem: rata czesnego, a babka na to bym to wpisala na blankiet tzn adres, numer konta itp. zaplacilam 5 zl :/ za to wczoraj wplacalam na konto chlopaka w ING, przyznalam sie ze to nie moje konto, a jak facet zapytal mnie o tytul wplaty to powiedzialam poprostu: wplata wlasna i nie pobrali prowizji. dziwne to wszystko.

Gość Zagubionaaa
Tak to z bankami jest, moge nawet zaplacic te 5 zl byle szybko poszlo :PP

Taniej będzie jak wpłacisz na poczcie opłata 2,5 zł za wpłatę do 1000 zł. Nie wiem jak w innych bankach ale chyba co raz gorzej jest np. w PKO BP tam jak wybierasz kasę z konta przy okienku PŁACISZ dodatkowo 2 zł za tą operację (a przecież panie otrzymują za swoją pracę pensje :P ), a w bakomacie masz za darmo :O choć tez powinni pobierać ;) bo przecież pobiera prąd... itp. Banki przeginają już DAWNO z opłatami :P ja mam konto na 0,01 % przychodzą mi odetki po 1 do 5 groszy zależy od stanu konta, a mimo że płacę podatki to jeszcze od tego co mam na koncie co miesiąc obcinają % na podatek (przecież to od tego co zarobiłem cieżką pracą :P i jeszcze opłata za prowadzenie rachunku. To jest chore :O

Gość Zagubionaaa
3 grosze z poczty to juz w ogole bedzie szlo :P :P No pomysle, pojde po prostu i zapytam czy cos pobieraja za to ;)

W bankach słono się płaci za przelewy, nie wiem ile w PKO, ale np. w Banku Pocztowym 7 zł, w MultiBanku chyba 8 zł, jedynie w Spółdzielczym w miarę znośnie - 2,50 zł.

Gość Zagubionaaa
Mam mozliwosc wplaty w Spoldzielczym, ale nie wiem jak dlugo tam idzie.najpozniej w poniedzialek musialoby juz byc :)

Gość Zagubionaaa
Tak z samego rana ide wiec uff jest nadzieja ;) A swoja droga zapytam w tym PKO ile biora, w koncu przelew na ich konto :P

Gość Zagubionaaa
Ja sie raz na poczcie przejechalam, ze szkol kilka dni wiec nie nie dziekuje :P

Gość Zagubionaaa
Witajcie... Bylam dzis w PKO SA i okazalo sie ze nie zaplacilam nic :) Wiec moze takie dziwne praktyki sa tylko w niektorych bankach :) A koncu wplacalam kase na konto w ich banku :P

Gość deszcz jesienny
W PKO BP SA nie pobierają opłaty w okienku za wpłatę na konto w ich banku - chyba ze móisz o PeKaO SA - ten z żubrem

Gość Zagubiooona
Bylam w tym z zubrem, tam nie pobrali... Bo mnie tu wszyscy straszyli ze pobiora :P

Gość deszcz jesienny
a wprowadzona opłata w okienku - 2,50 za wypłatę poniżej 500 zł została wprowadzona, żeby korzystać więcej z bankomatów, a tym samym zniwelować owe legendarne koleji do kas w PKO BP

Gość Zagubiooona
Ale wiesz czasem czlowiek chce wziac wiecej a z bankomatu nie moze :P Jaja sobie robia w tych bankach a kolejki dalej sa :P

Gość deszcz jesienny
No właśnie - więcej w kasie - powyżej 500 zeta nie ma opłat. Ja wogóle ni ekorzystam z oddziałów. Założyłam sobie Inteligo, robię wszystko co się da bezgotówkowo, mam luz i komfort. Najgorzej z wypłatami ponad limit bankomatowy właśnie... ale to na szczęście rzadko :)

Gość no co wy
jeśli w danym banku na konto banku to nie płacisz nic!!!!

Gość Zagubbbiiiionaa
Tak tez mi sie wydawalo, ich konto to po co jeszcze placic, ale chodzilo o to ze ja nie mam tam konta i jak wplacam na czyjes(nie na swoje) to pobiora kase ;) A co tego powyzej 500 zl w PKO to mialam tam konto a wplywy srednie :P To mialam bardzo maly limit wyplat dziennych, wiec gdybym dalej miala tam konto to by mnie zzarlo chyba to pobieranie kasy w okienku, nie mialam innego wyjscia i byla to kowta ponizej 500 zl niestety, teraz mam w innym banku i jestem zadowolona. PKO za duzo zdziera :o

Gość no co wy
nie musisz mieć tam konta.... wchodzisz podajesz nr konta i wpłacasz:)....opłaty nie pobierają

Gość deszcz jesienny
Nie przesadzaj :) Dużo to zdziera PeKaO SA - wiesz ile tam kosztuje samo prowadzenie konta ? :-0

Gość Zagubiooooonnaaa
Na koncie studenckim w PKO BP 4 zl to sporo ja tam mialam naprawde male wplywy, moze jak ktos zarabia 3000 wzwyz to 4 zl to malo, ale dla mnie.... :( Teraz juz wiem ze nic nie pobieraja ;)

Gość LASEK
Czy ja wpłacą na swoje konto w PKO s.a (żubr) czy muszę mieć tą kartą operacyjną? czy może być bankomatowa?

Gość gość a9
Witam! Mój znajomy przelał mi pieniadze na podany mój nr konta które mam otwarte w PKO BP, wpisując PKO SA zamiast PKO BP. Wpłacał przez poczte. Co teraz? Czy dojda mi pieniadze mimo tego?

Gość gość
Przecież jak podał numer konta to do Twojego banku. Na takie pomyłki nikt nie zwraca uwagi.