Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pralina_B

Nie ciesze sie.. tylko sie boje..

Polecane posty

Gość pralina_B

nie ciesze sie, nie gadam do dzidziusia, nie mysle o nim, nie ogladam ubranek.. takie wystarane dzieciatko a ja co? mam strasznie duzo problemow w tej chwili.. moze dlatego? Myslalam ze bede tryskac szczesciem tymczasem kiedy mysle o dzidziusiu boje sie... ze cos pojdzie nie tak..boje sie przywiazac... jestem w 9 tc

Gość pralina_B
i dlatego wole nie myslec:( ale zal mi ze jest tam samo.. pewnie byloby mu smutno gdyby slyszal co mowie:( jestem beznadziejna

Ja też się bałam na początku. Każde ukłucie w brzuszku, kazdy mały ból wywoływał od razu strach, że coś jest nie tak. Przeszło dopiero około połowy ciąży. Wtedy zaczęłam planowanie, zakupy. Teraz już tylko czekam na mojego maluszka. Głowa do góry, będzie dobrze.

I na początku też nie mówiłam do brzucha. Zaczęłam później, jak już czułam ruchy dziecka. A wtedy to już odruchowo odzywa się do brzucha, jak tylko się coś poruszy. I nie jesteś beznadziejna, to normalne, ze się boisz.

Strach na poczatku jest zupełnie normalny..chyba kazda z nas tak miała. Ja sama jeszcze nie dawno..bałam sie kazdego dnia..Teraz jest lepiej, nabrałam optymizmu i wiem ze bedzie tylko dobrze..Głowa do gory..Pralinka napewno bedziesz dobra Mamusia:)

Madziau zycze udanego porodu i zdrowego dzidziusia, ja mam urodziny 5 listopada :D a twoje babe ma sie urodzic 4 fajnie pozdrawiam

Gość pralina_B
jestem jestem:) wcinam kalarepe:)

Gość pralina_B
ja wiem ze wszystkie dziewczyny sie boja na poczatku... ale chyba filmow sie naogladalam.. - tam od poczatku jest euforia, wielkie szczescie.. itd:O

Ja jeszcze niedawno chcialam obejrzeć sobie jakiś film z porodu, zobaczyć, jak to wygląda, ale jak już znalazłam w internecie, to jednak nie zdecydowałam się do niego zajrzeć. Lepiej chyba tego nie widzieć, jeszcze się przestraszę i zrezygnuję, powiem, że nie rodzę - ha, ha, żeby tak się dało...

Gość pralina_B
ja ogladalam mase takich filmow:O niby to naturalne ale wyglada tak oblesnie.. ze sie odechciewa... w kazdym razie porod jest jeszcze dla mnie tak odlegly ze wlasciwie o tym nie mysle.. ale raczej jestem bardziej po stronie cc:)

Gość pralina_B
a w ktorym tc jestes?

Gość pralina_B
oj juz widze na stopce:)

pralina - nie zamartwiaj się bardzo ,to normalne że na początku każda z nas ma obawy i strach jak to będzie, czy będzie wszystko w porządku, czy maluch będzie się dobrze rozwijał i wiele innych pytań i wątpliwości, ale zobaczysz z czasem będziesz wesoła i radosna i już nie będziesz się umiała doczekać małego...powodzenia i trzymaj się..

Pralina - miałam trochę zajęć i mnie tu nie było. Ja już jestem na końcówce ciąży i teraz mam już inne obawy - o to, co będzie, jak już urodzi się maluszek. Jak sobie poradzimy, czy będziemy umieli się nim zając, jak będzie z pieniędzmi itd. A w pewnym momencie ciązy też miałam większe stresy, z tego powodu miałam bóle brzucha, skurcze, na szczęście wszystko się dobrze ułożyło i jest w porządku.