Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pat211

Macie dzieci ?

Polecane posty

Gość Gatunek Pierwszy
mało zarabiam i nie stac mnie na dziecko mimo iz mam juz swój wiek, niechce by moje dziecko nie miało co jeśc tak jak ja często.

Gość Gatunek Pierwszy
a czy wiesz za za 10 lat twój syn będzie uprawiał sex i jak go nie ostrzezesz to zostaniesz babcią. takie czasy:(

Gość Gatunek Pierwszy
a ile masz latek?

Gość ktośtamsobie
gatunek.....> to lepiej nie mieć dzieci, bo...... ? Głupie rozumowanie Mam syna 16 latek :)

Gość Gatunek Pierwszy
bede miała moze dziecko przed 40stką jak się wogóle uda.więc będe babcią jakby co odpowiednim wieku:)

Gość violala
No, ja mam 29 lat, i tez zadnych perspektyw na zostanie matka.....najwczesniej chyba tez przed 40-tka:D....

Gość Gatunek Pierwszy
tak , nie stac mnie na dziecko. mało zarabiam, starcza ledwo na zycie, na kredyty, opłaty a za co kupic wyprawkę? jedzenie, pampersy, ubranka, odzywki, potem ksiązki, tornister....to studnia bez dna, co powiem dziecku ze dziś nie ma obiadu bo własnie zapłaciłam kredyt za kawalerkę i jeszcze kredyt bede spłacac przez kolejne iles tam dziesiąt lat? nie będe narazała dziecka na biede. Potem mipowie"mamo poco mnie rodziłas skoro nie masz nawet na szynke?, bo Kubus ma samochodzik a ja nie mam nic".

Gość POMAGACIE CZY NIE
mam 3 Rafał Paweł Michał

Gość Gatunek Pierwszy
głupie rozumowanie to maja te które rodza nie mając mieszkania, pracy, studiów, męza , zyją w biedzie, bądz w patologi. One uwazają jakoś to będzie, państwo da. No i tak jest - z moich składek idzie na te dzieci, które potem sa bite, wyrzucane z okien, podrzucane na smietniki.

Gość Gatunek Pierwszy
Bożeno a nie jestes jeszcze babcią? to juz najwyzsza pora:)

Gość ktośtamsobie
gatunek-----> dlatego ja mam tylko jedno. Chociaż mąż bardzo by chciał jeszcze dziewczynkę, ale ja uważam, że nie stać mnie na drugie dziecko, ale conajmniej jedno musiałam mieć! Jestem chyba straszną egoistką :(

Gość Gatunek Pierwszy
wiesz ja tez bede chciała chocisz jedno bo zakładam ze bedzie i mąz kktóre tez zrobi wszystko by dac dziecku na jedzenie jak ja nie bede miała:), ale on chce 3 dzieci:) masz jedno, a duzo zarabiasz? stac was na wszystko?

Gość ktośtamsobie
też tak jak Ty mam kredyty, nie przelewa nam się, ale też nie chodzimy głodni, żyjemy od przysłowiowego 1-go do 1-go. Uważam, że na drugie dziecko nas nie stać! Też nie chciałabym żeby kiedyś powiedziało nam, że Kasia, Tomek to mają to czy tamto a ja nie! Zgadzam się z Tobą w tej kwestji, ale nie mogę się zgodzić z Tobą, że nie będę miała dzieci bo może zajść w ciążę w wieku np. 16 czy 17 lat.

Gość Gatunek Pierwszy
nie, nie powiedziałam tego jako powód ze nie bede miała dzieci b ono zajdzie w ciąże, :D no cos ty.

Gość ktośtamsobie
hmmm źle Cię zrozumiałam :) Miałaś jakieś przykre przeżycia z ciążą u młodocianych, że tak dużo o tym mówisz?

Gość Gatunek Pierwszy
wiesz, poprostu wkurza mnie jak gówniara puszcza się zamiast sie uczyc, tylko wstyd przynosi rodzicom i potem rodzice musza utrzymywac i dziecko i dziecko dziecka. ja potrafiłam powstrzymac sie jakoś i dobrze mnie wychowali rodzice, ostrzegali, pilnowali. A te gówniary dają za przeprooszeniem dupy kazdemu który zechce ja wziąść. a odpowiedzialnośc?

Gość Gatunek Pierwszy
rybka:D no jak mogłabys mieć?:)

Gość ktośtamsobie
chociaż mam syna 16-to letniego, nigdy nie myślałam w tych kategoriach co Ty. Staram się dużo z nim rozmawiać na te tematy :D

Gość ktośtamsobie
Myrevin---> ile? wiek?

Gość dobra matka
pijawka - nie chcesz?

Gość Gatunek Pierwszy
no ja patrze inaczej na to wszystko. Uwazam ze skoro ja potrafiłam powstrzymac sie to i one mogą. Powinny najpierw zając się nauką, zdobyc , zawód, miec prace, mieszkanie a potem decydowac sie na dziecko. dziecko to nie lalka. Robisz dziecko to zajmij sie nim , to odpowiedzialność, a nie podrzucac babci, albo na smietnik,nie umiem pojąc ze młodziez zamiast się kształcić to myslą o wsadzaniu małego niezarosnietego jeszcze ptaszka do małej dziureczki której co ledwo wykiełkowały włoski.

Gość ktośtamsobie
masz rację, ale życie to nie bajka :) teoria sobie a praktyka sobie