Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość /Alicja/

powiedz mi jakie masz objawy - ja powiem co może Ci być

Polecane posty

Gość 1111111
a co moze byc przyczyną bólu łokcia takiego dziwnego? i czy raka mozna wykryc robiąc ob? czy jak mam dobre ob to znaczy ze nie mam raka?

Mam częste biegunki. Ogólnie mój kał od jakiegoś roku jest zbyt luźny. Czasem mam tak, że ok pół godziny po posiłku mam biegunkę (niezależnie od tego co zjem), mam wzdęcia i odczuwam przelewanie w jelitach. Poza tym często mam mdłości (w ciąży nie jestem na 100%). Co mi może być? Z góry dziękuję za odpowiedź🌻

Gość iiioo
Alicjo wizyte mam na piatek na godzine 13 jak bede juz po to napisze Ci co powiedzial lekarz. Ja sama wiem ze to nic dobrego takie zaburzenia:( pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz.pa

Gość do założycielki topicu
"nie moge sie pozbyc bakterii w moczu i pochwie.... antybiotyki nie pomagają... dolegliwosci są przykre... prosze o rady............" w badaniach mi wychodzi moczy najpierw proteus mirabilis - oczywiście był posiew moczu, potem dostałam na niego antybiotyk. Bylo ok jakies pol roku. Potem znowu paciorkowiec. Mnostwo antybiotykow ktore go nie zlikwidowaly. Az mialam zapalenie stawow. Pozniej gronkowiec. Obecnie gronkowca mam w gardle moczu i pewnie pochwie. Globulki przepisywane przez ginekologa nie skutkują, antybiotyki też. Grzybicy nie mam. W kale nic nie wyszlo. Objawy sa przykre bol gardla, a jesli chodzi o dol to piecznie i szczyepanie cewki moczowej i w pochwie....

Gość do alibi
jesli chodzi o biegunki to radze popic KAKAO , zamula lekko jelita i biegunki nie będzie.

Gość Beta35
Witaj Alicjo!Dziekuje bardzo za odpowiedzi.Przeswietlenia kregoslupa mialam robione w szpitalu i szereg innych badan,pierwszym razem jak mialam tak silne zawroty zostalam trzy dni na neurologii .Wiesz ja o tym masazyscie najpierw sie wiecej dowiedzialam zaczym poszlam bo zdaje sobie sprawe jakie moga byc skutki i szkody jak trafie na jakiegos szarlatana.Ten pan masowal jakichs sportowcow z kadry narodowej bodajze siatkarzy.Jest starszy i doswiadczony.Wiesz a ostatnio robilam rtg bo zakladalam aparat staly,i tam uchwycilo kawalek kregoslupa i dentystka zasugerowala mi ,ze brak mi jakiegos fizjologicznego wygiecia wlasnie w gornym odcinku kregoslupa szyjnego,i od tego powiedziala moga byc jakies uciski na rdzen i wystepowac np.zawroty.A moja siostra jak sie okazalo ma to samo byla u ortopedy i diagnoza -brak fizjologicznej lordozy.To moze to u nas rodzinne .Chyba musze sie uzbroic w cierpliwosc i pochodzic na te masaze ,dodatkowo cwicze sama w domu cwiczenia,moze to potrzeba czasu.Ale ci nazawracalam glowe,a ty tylu pacjentow masz.Pozdrawiam goraco!

Alicjo mam coraz czesciej bardzo dziwny ból w dole brzucha wrecz w podbrzuszu.... brzuch mam wydety i strasznie boli.. zadarza sie to coraz czesciej... chodzic sie nie da

bardzo prosze powiedz co mam z tym robic... mój brzuch wyglada jakbym byla w ciąży... i strasznie kłóje.. co robic? z góry dziekuje za odpowiedz

Gość ** kasztanka
to ja też do Alicji mam pytanie: 1. oko mocno zaczerwienione, czuję dookoła gorąc- tak jakby gorączkowało, widzę- jakby za mgłą. Oko, spojówka raczej, wygląda tak od 3ch dni i troszkę boli. Podejrzewam zapalenie. Teraz jestem u rodziców, a nie mam tu swojego lekarza, aby do niego iść. Podejrzewam, że może to być od soczewek kontaktowych, gdyż nie zdjęłam ich na noc (nie wrzuciłam do torby płynu- dopiero następnego dnia kupiłam tutaj go). Czy to może być zapalenie spojówek bakteryjne? Podobno to sę leczy ok 2 tygodni za pomącą jakichś antybiotków- to prawda?? jesli możesz- odpwiedz.. pozdrawiam :)

Gość ** kasztanka
jeszcze chciałabym dopytać- czy w takim stanie mogę nosić nadal soczewki ??

Gość czekamy na odpowiedź

Gość Nieraz
w nastepnym dniu po wypiciu paru piwek na majtkach mam male plamki jakby od krwi.Nie jest tak za kazdym razem ale martwi mnie to :(

Gość lekarka
Oj Alicjo, te osoby powinny iść do lekarza. Wiekszość potrzebuje badan dodatkowych! Jak możesz byc tak zarozumiala,że siedząc przy telefonie zjadłaś już wszystkie rozumy?:)

Gość beta35
Oczywiscie nie odradzam nikomu pojscia do lekarza.Ale ja bylam kilka razy u lekarza neurologa,internisty,probowalam homeopatii oczywiscie pod nadzorem lekarza homeopaty,zaliczylam szpital kilkanascie roznych badan.I brak konkretnej diagnozy,neurolog sie wysilil tylko ,ze to pewnie nerwica .A zawroty glowy jak mialam tak mam .nie wiem czy sobie lekarze mysla ,ze ja sobie to wymyslam.Zapewniam hipohondryczką nie jestem.Bylam do pierwszego ataku zawrotow osobą wesolą i energiczna,a teraz czasami mam na kilka miesiecy takie zawroty ,ze nie moge wstac z lozka.Mam trzyletnią coreczke i na pewno nie chcialabym chorowac tylko zajmowac sie dzieckiem i bawic sie z nim.I co ja mam zrobic jak lekarze sami nie wiedza co to jest mimo roznych badan.Alicja moze lekarzem nie jest ,ale widze ,ze to mądra dziewczyna i zna sie na rzeczy i przeciez jezeli czegos nie wie a objawy są powazne radzila isc do lekarza.Pozdrawiam!

Gość /Alicja/
mikusinska ---> szczerze napuisze że jeszcze się z czymś takim nie spotkałam...sądzę że może to wynikać (przepraszam za posądzenie) z braku odpowiedniej higieny w tym miejscu a co za tytm idzie wdania się infekcji. idź do zwykłego lekarza rodzinnego. cos takiego musi nie być za przyjemne 1111111---> niskie ob wcale nie zaczy ż enie ma w Tobie raka we wczesnym stadium. na ogól rak daje po sobie jakiś slad we krwi ale najczesciej wtedy gdy jest w zaawansowanym stadium. w celu kompleksowej oceny czy w ciele na pewno nie gnieździ się nowotwór niezbędnę są dodatkowe badania jak np tomoggrafia głowy, badanie kału na krew utajoną, rentgen płuc.... co do drugiego problemu to nie wiem co rozumiesz pod pojęciem dziwny ból...jesli jest to ból który powstał samoistnie tzn bez żadnego uderzenia i utrzymuje się dosc długo to może być zapalnnie stawu bądź mięsnia, sciegna. czy temu bolowie towarzyszy puchnięcie? alibi ---> stawiałabym na zespół jelita wrażliwego. sama się z tym borykam....radziałabym udac się do internisty i dla pewności zrobić badanie kału. jesli biegunki nie są krwiste a kał gdy nie jest "luźny" ma normalny(w sensie nie cieńszy niż zwykle) kształt i kolor..nie masz do tego naprzemiennych z biegunkami zaparc to mi to zwyczajnie wyglada na nietolerancję spozywanych pokarmów ze strony jelita. a nie zauwazasz że twoej objawy nasilają się przy niektórych typach pokarmów...powiedzmy przy jedzeniu słodkim czy pieczony. bardzo prawdopodobne ze bedzie konieczna zmaina diety...oczywiście to może być też kilka innych rzeczy ale stawiałabym jednak na jelito wrażliwe. do założycielki topicu ---> bądź co bądź moja wiedza nie jest tak obszerna jak lekarzy....jednak to co opisujesz ewidentnie wskazuje mi na że tak powiem atak czegoś większego...a mianowicie własnie drozdzycy. wiem że trudno w to uwierzyć ale badanie kału nie jest tak do konca woarygodne. zalezy od laboratorium i od "siły" obecnych w organizmie grzybów, pasozytów. na pewno robiłas badanie w kierunku grzybów? zazwyczaj wykonuje się jedynie badanie ogolne które nie mówi o niczym konkretnym...wiem że to mało pocieszające ale nic innego nie przychodzi mi do głowy...ja naparwde stawiałabym na to że żrodło tkwi w przewodzie pokarmowym. stąd skutki tak rozsiane w gardle, w moczu, w pochwie.... Beta35 ---> wiesz...ja też borykałam się z zawrotami nie tak dawno temu...mam zniesienie fizjologicznej lordozy ale jak się okazało to nie od tego bo zawroty minęły po 2 miesiącach samoistnie. tak wiec wiem jakie to uporczywe i męczące gdy nie można znaleźć przyczyny....tak więc wspołczuję starsznie. zmiany jakie opisujesz w kregosłupie szyjnym są z pewnościa przyczyna twoich zawrotów. wieć skoro jesteś pewna co do kwalifikacji swego masażysty to bądź wytrwała! w końcu musi być lepiej:) Monia --->masz dodatkowe objawy? ze strony ukałdu pokarmowego? ból pojawił się nagle? ile trwa? jest napadowy czy trwały? a to wzdecie pojawiło się rownież nagle czy że tak pwoiem narastało? wyprozniasz się regularnie? to mogą być rózne rzeczy...od zwykłej kolki do procesu zapalnego toczącego się w jelitach. opisz dokładniej prosze ** kasztanka ----> zapaleniu spojówek towarzyszy czesto ból, pieczenie czy swędzenie...ale oczywiście nie wykluczam że to może być to. to jak najbardziej prawdopodobne. przyzcyną może być też( i tu objawy Twoje są jak najabrdziej na miejscu) reakcja uczuleniowa....na nowy lek a nawet co wiem z doswiadczenia na takie głupstwo jak swieża pościel wyprana w nowym proszku....jeśli to zapalenie(nie sądze by od razu bakteryjne) to faktycznie leczy się antybiotykami, lekami jednak uzaleznionym od przyczyn zapalenia. w przypadku grzybicznego - lekami przecigrzybicznymi itd itp:) konieczna wizyta u okulisty tak czy inaczej:) o ile nie przejdzie samoistnie za dzień lub dwa...co do soczewek odradzałabym....okulista na pewno powie Ci to samo Nieraz --->hmmm..przyznam że dziwne. przepraszam ale nie mam pomyśłu skąd to moze być...napisz jeszcze skąd te plamki? plamki z cewki moczowej? z pochwy? z odbytu?piszesz powaznie? lekarka ---> przepraszam ale wszytskie je odsyłam do lekarzy i polecam odpowiednie badania:o nie jestem zarzumiała. statam się pomóc beta35---> dziękuje Ci serdecznie za wsparcie moja droga:)

alicjo to trwalo prawie 15 godzin bardzo silnego bolu i to nie pierwszy raz .. biore rozne rzeczy na lepsze trawienie i wtedy z wypruznianiem ok

Gość Beta 35
Jak zwykle dziekuje Alicjo za odpowiedz!Sprobuje jeszcze pochodzic na te masaze moze to w koncu minie.Pozdrawiam i zycze dobrej nocy!Jak bede miala jakies pytanie jeszcze sie odezwe.

Gość /Alicja/
Moniu słonce a czy jak bierzesz te leki to jest lepiej? rozumiem że skoro je bierzesz kłopoty z trawieniem jednak są. bardzo silne wzdęcie w jelitach i to tak długotrwałe i przewlekłe wiąze się prawdopodobnie z czymś większym niż zwykła kolka. takie objawy moga towarzyszyć chorobie wrzodowej...tak czy inaczej musisz udać się do lekarza.

Gość /Alicja/
nie ma za co Beta naparwde!:) pozdraiwam serdecznie. ja roownież sie już kłądę. dobrej nocy wszytskim!

Gość do zalozycielki topicu
Alicjo a Czemu myslisz o Drożdżycy jeśli mam bakterie????? Wytłumacz mi to ProszE

Alicjo od tygodnia bardzo bolą mnie plecy w okolicy lędzwiowej. Nie wiem czy to z przewiania, a moze nerki? Nie mogę obyć sie bez tabletek przeciwbólowych. Co to może być? jakieś kilka dni zanim bóle sie zaczeły miałam przez kilka godzin wysoka gorączke.

Gość do zalozycielki topicu
jak wyleczyć kandydozę ?

Gość Nieraz
Alicjo nie mam dokladnie pojecia skad te kropki,ciezko mi powiedziec :(Glupia sprawa troche

Gość **kasztanka
dziękuję Alicja :)

Gość gggggggggggggggggggggggggggg
Witam A ja mam problem chyba z kandydozą. Mam okropny nalot na języku i nieprzyjemny zapach z ust. Oprócz tego jakies takie dziwne palmy na języku. Nie chodze juz po lekarzach bo kazdy bierze mnie za wariatkę która sama na siłę wmawia sobie choroby. Jesli jestes w stanie cos zaproponowac bede bardzo wdzieczna. Pozdrawiam

Hej /Alicja/ dziekuje za odpowiedz, troche mnie uspokoilas, ale dalej mnie to meczy, nargorsze to jest to, ze wybudzam sie przewaznie po to aby zrobic siusiu, bo niew iem czemu, ale w nocy od jakiegos czasu ciagle sie budze, nie wiem czy pisalam wczesniej, ale mieszkam od 2 tygodni w nowym miejscu, dzis np obudzialm sie o 1.00 a pozniej o 4.00 i za kazdym razem pecherz pelen, chociaz w ciagu dnia wypilam tylko moze 2 kubki herbaty a wieczorkiem jednego drinka i nic wiecej, jak w pracy jestem to pije do 2 L dziennie weic moze za duzo pije w ciagu dnia??? sama juz nie wiem...a po przebudzeniu z pelnym pecherzem nie usne...

Gość koko szanell
Alicja>>dziekuje bardzo za odpowiedz:) a leukopenie mam stwierdzona przy zwyklym badaniu ale tez mialam robiony rozmaz i wiele innych badan bo sie leczylam u hematologa...a moglabys mi powiedziec dokladniej z tym niewlasciwym trybem zycia..czy chodzi o jakies odchudzanie?...ja staram sie zdrowo odzywiac...a infekcji wewnetrznej to raczej nie mam ...bralam duzo roznych antybiotykow i nie pomagalo tylko sterydy dawaly poprawe...mam tez inne pytanie czy moze wiesz czy przy leukopenii bede mogal zajsc w ciaze i czy dziecko urodzi sie zdrowe?czy moze miec tez niedobor krwinek...nurtuje mnie to pytanie a nie mam teraz mozliwosci zadania tego pytania lekarzowi ...przepraszam ze sie tak rozpisalam:)...bede wdzieczna za odpowiedz:)

Gość czegoobjawy
zaczne od tego ze mam lekka sklonnosc do hipochondrii, czesto dostrzegam u siebie rozne choroby ktore pozniej okazuja sie moim wymyslem. ale moze tym razem to sie sa naciagane objawy. zaczelo sie od bolu zatok, przez ok 2 dni, jadlam ibuprom i mi przeszlo. ostatnio 2 razy pod rzad budzilam sie spocona, bylam doslownie mokra. do tego mam takie dziwne oczy, jakby niewyspane, ale nie podkrazone. wszyscy mi mowia ze jakos dziwnie wygladam (o oczy chodzi). czy to moj wymysl, przesilenie jesinne i zmeczenie czy cos powazniejszego? moze nerki.......?