Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolekcjonerka wiadomosci

placki ziemniaczane

Polecane posty

Gość kolekcjonerka wiadomosci

prosze o pomoc w podpowiedzi co robie zle :( chcialam upiec duuuuzego placka by powstalo danie - placek po wegiersku...Jednak gdy upieklam z jednej strony i chcialam na druga przerzucic to placek pękl :( Jak robicie lub co takiego, ze placek na patelni nie peka ? :o naprawde nie wiem co robie zle, prosze o podpowiedz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
\"Placki przeznaczone do składania należy po usmażeniu przykryć folią aluminiową albo pokrywką, wtedy złapią trochę wilgoci i na pewno nie pękną\" powodzenia:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kolekcjonerka wiadomosci
napisales, ze po usmazeniu a mi juz pekl bedac jeszcze na patelni :( wiec co z tym fantem zrobic ? :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wiecej jajek
dodaj lub chociaz jedno bialko wiecej niz zwykle

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kolekcjonerka wiadomosci
bardzo Wam dziekuje za odpowiedzi, nastepnym razem dodam wiecej jajek :) pozdrawiam 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dama szpinakowa
ja dodaje tylko jedno jajko i placki się nie łamią :(( popdstawa sukcesu to dobra patelnia .. nie wszystkie się nadają do smazenia placka niestety:(( Jesli go dobrze spieczesz z jednej strony to z przerzuceniem go na drugą na pewno problemu nie bedzie .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość magda28w
Ja do placków dodaję startą cebulę, jajko całe, żółtko, łyżkę mąki tortowej,pieprz, sól. I na każdej pateli to usmaże bez łamania-kwestia wprawy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sawerka
aby sie nie łąmały dodaję jeszcze trochę białego sera ok. 15 dkag, na 4 duże placki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uppa
...a odciskacie tę wodę z papli, czy nie? maki ziemniaczanej sie nie daje?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×