Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maly26

dretwienie rak

Polecane posty

Gość maly26

itam mam na imie marcin od 5 dni mam zdrentwiala lewa reke tzn dwa ostatnie paluszki i jest nie fajnie bo jestem lewo reczny jak mozna temu zaradzic juz biore magnez a moze to od kompa ostatnio dlugo siedzialem poodparty na lokciu niewiem pocieszam sie ze to nic strasznego prosze odpiszcie cos na ten temat pozdrawiam

Gość ostatnio zrobiło się zimniej
może to dlatego, a to by wskazywało na krążenie, możliwa też choroba lub poprstu cienkie naczynia krwinośne, przydałaby się kapilaroskopia.

Gość plociuchyXL
magnez non stop i aspiryna moze kregoslup uciskac na jakis nerw

Gość maly26
hmmmmmmmmm niewiem ale wiecie mam jeszcze zapalenie kolana i co jakis czs smigam na punkcje sciagaja krew z ropa bbbr nie fajne moze to od tego

To najprawdopodobniej zapalenie nerwu łokciowego (tak wirtualnie oczywiście nie mogę mieć 100% pewności, ale objawy są typowe). Kup sobie naproxen, staraj się nie opierać na łokciu i nie rozgrzewaj tej ręki, bo będzie jeszcze gorzej.

Gość co do kolana
to moze masz dne moczanowa?

witam radzilabym wybrac sie do lekarza mozliwe ze cierpisz na \'\' zespół ciesni nadgarstka\'\' moja mam tez to przechodzila i to juz z dwiema rekami choroba ta charakteryzuje sie wlasnie dretwieniem ale jedynym leczeniem jest niestety nacinanie miesnia ktory rzylega i uciska nerwy pozdrowionka

Kathrin - a Twojej mamie drętwiała cała ręka, tzn. wszystkie palce czy nie?

dretwialy jej palce zdazalo sie ze nie umiala nic w niej utrzymac nawet spanie sprawialo trudnosc jedyna ulge przynosilo spuszcanie reki w dol

No właśnie, a kolega napisał wyraźnie, że drętwieją mu dwa ostatnie palce, tzn.4 i 5 więc to raczej nie to, ale wybrać się do lekarza nie zaszkodzi.