Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bojucha

Jestem przerażona-spuchnięte wargi sromowe...

Polecane posty

Gość Bojucha

Po kilku minutach współżycia zaczęłam odczuwać ogromne pieczenie,więc zakończyliśmy akcję. Jednak po zakończeniu pieczenie było bardzo silne,nie mogłąm nawet usiaść.Kiedy wróciłam do domu(kochaliśmy się nie w warunkach domowych) zobaczyłam że moje wargi są strasznie spuchnięte!!! były conajmniej 3 razy grubsze niż zwykle!!!:( i pulsowały,piekły! Po nocy była jeszcze lekka opuchlizna,dopiero teraz prawie zeszła. Co to mogło być? jeżeli ktoś wie cokolwiek na ten temat proszę sie odezwać! Martwię się tym bardzo,nie mam pojęcia co to mogło być? Dodam,że biorę już drugi miesiąc Yasmine, a tydzień temu ginekolog stwierdziłą lekki stan zapalny przy szyjce macicy, dała mi LacibiosFemina. A moż ektoś wie gdzie ewentualnie mogłabym znaleźć jakieś info na ten temat w internecie?

Gość Bojucha
może tak się dziać od grzybicy???? Teraz mam akurat "odstawkę" cyzli krwawienie, ale przed nim miałam lekkie pieczenie i taką serowatą wydzielinę ,ale nie za dużó jej było.. Prosze o opinie

Gość niejestem
ginekolożką ale też mi sie wydaje że to przez grzybice, kiedyś jak złapałam to paskuctwo:-0 to też miałam spuchnięte wargi:-p radze narazie nie kochaj sie po okresie idz do gina po leki

Gość Bojucha
niejestem, czy możesz mi powiedzieć jak długo trwało leczenie i czy było skuteczne? brałaś antybiotyli czy tylko leki jakieś dopochwowo?

Gość madziara58
dostaniesz globulki dopochwowe,które bedziesz brała ok.tygodnia.Dobrze by było zeby Twój partner sie też leczył,bo po następnym stosunku on Cie zarazi-powiedz zeby dał coś Twojemu partnerowi

Gość Bojucha
bardzo dziękuję za podpowiedzi!!! w przyszłym tyg do ginekologa pójdę. Tylko martwię sie o chłopaka... czy koniecznie musi zarazić sie grzybicą od emnie?...

Gość lalalallllllllllllllllllllll
nie musi ale może, z tym, że u facetów z reguły grzybica przebiega bezobjawowo, więc jeśli będzie chory nawet możę o tym nie wiedzieć i jak wyzdrowiejesz może Cię znów zarazić...takie dolegliwości powinno się leczyć z partnerem :) głowa do góry grzybica to pikuś, większość kobiet ma z nią do czynienia..miałam już nie mama kwestia tygodnia. Pozdrawiam cieło :)🌻

aha i jeszcze jedno zazwyczaj bierze się antybiotyki i czopki dopochwowe polecam też maść Clitrimazolum do smarowania zewnętrznych narządów płciowych. Zobaczysz przejdzie Ci jak ręką odjął :)

ta maść to Clotrimazolum sorry za chochlika wkradł się w poprzednim poście :)

Gość taaa... pewnie że grzybica

Gość też miałam podobnie
ale nigdy nie leczyłam sie na grzybice...i obym nigdy nie musiała,bo to cholerstwo ciezko wytepic...oczywiscie popieram i też radze zrobić badania-na czystosc pochwy między innymi.

Gość fggfgg
a może to było gwałtowne uczulenie na coś? przypomnij sobie dokładnie co się działo, z czym w czasie pechowego stosunku miałaś kontakt

Dziewczynki-male sprostowanie: antybiotyki sa na bakterie nie na grzyby:) od antybiotykow grzyb moze sie jeszcze nasilc. Dlatego najlepiej zrobic posiew przed przepisaniem leku. Chociaz ja w tym przypadku zaczelabym od razu leczenie na grzyba czyli np clotrimazol w globulkach i kremie. Ew doustnie doustnie jakies tabletki np Flumycon. Partnera rowniez trzeba przeleczyc. Pozdrawiam!

Prędzej stwiałabym na alergie kontaktową. Nowe prezerwatywy? Środek nawilżajacy , plemnikobójczy?

Gość romana
ja mialam dokladnie tak samo wczoraj... po stosunku spuchly mi okropnie wargi a do tego dostalam spore plamienie (kilkuminutowe). zaraz po tym wzielam globulki clotrimazolum i mam nadzieje ze wszystko wroci do normy

Gość romana jeśli mialaś plamienie
to może być nadżerka! do gina marsz! :o

Gość romana
bylam wczoraj u ginekologa!!! nic nie mowil o nadzerce....i poprzedni lekarz tez nie

Gość romana
ponadto staramy sie z mezem o dziecko i o ewentualnej ciazy tez nie wspomnial....skad ta krew???

Gość romana
czy ktos mial cos podobnego??

Gość romana
plissss, niech ktos odpowie!

Gość lalaine
tez tak mialam zaraz po stosunku starsznie i spuchnely mi wargi sromowe... mam nadzieje ze przejdzie samo... posmarowalam sie jakims kremem i mysle ze bedzie ok.. tylko ze jestem krotko z chlopakiem narazie nie chce mu mowic o tym czy to konieczne?

Gość melwe
ja też mam opuchniete i na dodatek wydziela mi sie jakaś wydzielina i strasznie mnie boli ze nie moge usiąźć.

Gość weź pod uwagę
że to może być też uczulenie na nonoksynol (środek plemnikobójczyna kondomie lub w globulce/kremie) lub na latex, z którego robi się prezerwatywy. Grzybek też. Tylko lekarz Ci odpowie. Kiedyś tak miałam, ale przeszło po dobie (smarowałam aloesem) nim doszłam do gina. Najpierw do lekarza, jakby stwierdził grzybek to dla własnego dobra musisz skłonić chłopaka do leczenia (jeśli jeszce zamierzasz z nim sypiać) bo u facetów bywa to bezobjawowe, ale dalej będzie zarażać Cię nawet jak Ty się już wyleczysz.

Gość Jagus
Mi rowniez bardzo spuchly wargi,ale tylko spuchly,obeszlo sie bez zadnego swedzenia,ani nic. i z innego forum wydedukowalam,ze to ze wzgledu na nasza niegotowsc do stosunku, badz do seksu oralnego. Jakby ktos nie wiedzial co mam na mysli to nasza suchosc. i tej wersji sie trzymam juz powiedzialam partnerowi,ze musi duzej piesić moje wargi,zanim przejdzie o krok dalej.

Gość to wyżej to bzdura
typowa alergia na nonoksynol plemnikobójczy na prezerwatywie lub w globulce

Gość Laura0001
Dopieszczaliśmy sie z partnerem ale do stosunku nie doszło i spuchła mi jedna warga sromowa. Nie moge chodzic i siadac swobodnie bo mnie boli i szczypie.Co mam zrobic?? Czego to moze byc przyczyna?? Odpiszcie pilne!!

Gość Laura0001
Dopieszczaliśmy sie z partnerem ale do stosunku nie doszło i spuchła mi jedna warga sromowa. Nie moge chodzic i siadac swobodnie bo mnie boli i szczypie.Co mam zrobic?? Czego to moze byc przyczyna?? Odpiszcie pilne!!

Gość Lauro może
on Cię użarł w trakcie dopieszczania.... ?

Gość Laura0001
nie

Gość Laura0001
Wieć co mi może być???