Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lakla

czy antybiotyk na trądzik osłaby działanie tabl anty ?!

Polecane posty

Gość lakla

biorę Yasmin 4 miesiąc kończę, ale ani troche nie pomógł na trądzik :( Jestem już załamana, bo zupełnie sobie nie radze chociaż nakładam na twarz co mogę, pilnuję diety itp. chciałam wybrac się do dermatologa po antybiotyk - kiedys brałam tetracyklinę i bardzo pomógł! Nie chcę jednak zrezygnowac z tabletek anty, więc czy antybiotyk na trądzik (brany przez 3 mies, tyle zamierzam nie dłużej) osłabi działanie tabletek ? Biore Yasmin. Pomóżcie!

Gość ddddddddiiii
a na diane nie chcesz zmienic ja bralam pol roku i o duzo lepiej

Gość lakla
niestety po dianie bardzo zle sie czulam, bralam tylko 3 mies a potem prez kilka nastepnych odczuwalam jej negatywne skutki :(

Gość ddddddddiiii
rozumiem to pogadaj z lekarzem bo z tego co wiem to antybiotyk moze zle wplywac na tabletki mam kolezanke ktora ciagle ma angine i musiala co chwile brac antybiotyki + anty lekarz kazal sie jej w tym czasie zabezpieczac dodatkowo

Gość Wozeczek
Nie wiem jak teraz ale jeszcze jakis czas temu wszystkie leki dermatologiczne znosily calkowicie dzialanie tabletek antykoncepcyjnych, zreszta tak samo jak leki neurologiczne. Osobiscie znam kilka przypadkow ze dziewczyny nie mowily lekarzowi o tym ze biora tabsy a teraz sa mamusiami. Moze teraz jest jakis lek ktory nie znosi ich dzialania calkowicie ale i tak na pewno bedzie oslabial. Najlepiej jesli porozmawiasz z lekarzem zanim przepisze ci te leki, a ja pomimo wszystko na twoim miejscu jesli nie chcesz zajsc w ciaze dodatkowo sie zabezpieczala.

Gość wrzeszczanka
ale to zalezy jaki antybiotyk, spytaj lekarza lub farmaceuty ;) to nie tak ze kazdy antybiotyk to juz olaboga