Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podnoszeaa

kolczyk w pepku

Polecane posty

Gość podnoszeaa

ile takie cos moze kosztowac>?? i czy boli??

Gość stachurska
ja placilam 100 zl razem z kolczykiem..nie bolalo

Gość gdr
Ja płaciłam 40zł ale miałam swoj kolczyk. Czy bolało? Boli bardzo, ale trwa to dosłownie kilka sekund

Gość gdr
Boli tylko przy przekuwaniu. Przebijała mi kosmetyczka. Kup sobie od razu masc Tribiotic w aptece. Jest rewelacyjna w razie jak bedzie sie cos babrac. A napewno co jakis czas moze sie cos dziac /ale to nic strasznego/ bo pępek kilka miesiecy przyzwyczaja sie do kolczyka. Mi przez rok czasu sporadycznie sie cos babrało.

Gość gdr
Tak wtedy tez boli ale tylko do momentu całkowitego wygojenia a goi sie długo. Ja w sumie przez prawie rok czasu musiałam w maire uwazac bo czasami cos zabolało. Teraz juz wcale

Gość banjo
dziewczyno, nie rób sobie tego kolczyka, już dawno niemodne i tandetne....

boli przez ponad miesiac od zrobienia, po co ci kolczyk w zimie?

Gość podnoszeaa
no tak pytam bo jestem ciekawa. nie ze od razu pobiegne i bede robic. banjo-----> o tym co jest dla mnie modne ja decyduje. ja chodze w tym co mi sie podoba a nie w tym co jest modne. moda jest uzalezniona od czlowieka i kazdy powinien chodzic w tym w czym sie dobrze czuje a nie w tym co jest okropne ale niestety czasami modne. takie podejscie jest bez sensu..

Gość chanelka...
no ine moge,kto slyszal o pezkluwanie pepka u kosmetyczki,przeciez one nie mamja do tego kawalifikacji,zalosne naprawde a potem sie dziwicie,ze boli itp,jak siei dize od salonu,to jest mnieszy bol i mnijeszy ryzyko ze bedzoe jakies zakazenie,ja pezkluwalam sobie 5 lat temu nic mnie nie bolalo i jeszcze dostalam taki specjalny plyn,kosmetyczki bierzcie sie ale tylko za uszy

ja płaciłam 100 (przekłucie=kolczyk). Gdybym wiedziala, że to aż tak boli, to nie zdecydowałabyn się w ogóle. Po samym przekłuciu chyba pół godziny leżałam na tym łóżku, bo co wstałam, to mi się ciemno w oczach robiło. A wszystko przez to, że kosmetyczka nie mogła mi kolczyka zapiąć, bo niby za bardzo sie balsamem wysmarowałam i jej sie kulka ślizgała (balsamu nie używałam, więc nie wiem skąd to stwierdzenie) i wykręcała go we wszystkie strony, a ja z bólu sie wykręcałam. Jak mi na początku zaserwowała znieczulenie, to juz miałam dosyć-z tak bliskiej odległości mi \"psikała\", że zrobiło mi sie odmrożenie! Byłam tak wściekła, że myslałam, że jej coś zrobię! Ropa mi sie zebrała (ale nie w miejscu przekłucia, tylko nad) i paprało mi sie chyba z 10 m-cy. Modliłam się żeby tylko blizna nie została, bo na to się zapowiadało. Jak poszłam do apteki po coś na to, to dość młoda pani farmaceutka zaczęła się wymądrzać, że to na pewno infekcja jakaś się wdała, bo pewnie igła nie była sterylna. Tylko, że w miejscu przebicia nic sie nie paprało. W końcu znajomy mi powiedział, że to najprawdopodobniej odmrożenie i polecił właśnie Tribiotic. Teraz już jest wszystko ok. :) I na szczęście blizny nie ma :):)

Hej!Mam kolczyk w pępku od 2 lat i naprawdę nie żaułuję,ze się na niego zdecydowałam :).Przekłuwałam pepek w studiu tatuazu i piercingu i zapłaciłam 100 zł z kolczykiem.Nic mnie nie bolało,poczułam tylko lekkie uszczypnięcie,a robił mi bez znieczulenia.Goiło sie dosyc długo,ale opłacało sie czekac :).Polecam wszystkim i odradzam przekłuwanie pępka w gabinecie kosmetycznym pozdrawiam :)

Dziewczyny co wy z siebie robicie :P kolczyk w nosie,języku, w pępku i jeszcze niżej ...to obrzydliwe :P dlaczego to robicie :( tylko w uszkach wygląda pięknie 🌻 Pewnie nie macie jeszcze 18-lat :P Pozdrawiam 🖐️

Faktycznie masz po części rację ,niektóre dziewczyny przesadzają z kolczykami,ale wierz mi,ze mały brylancik w pępku to nic złego wrecz przeciwnie,bardzo ładnie sie prezentuje :) :) pozdrawiam

Poza uszkami to chyba jedyne miejsce na które mógłbym się zgodzić (gdybym miał wpływ) ewentualnie. Ale żadnych tatuaży ;) pamiętajcie 🖐️

Chyba jestes zupełnym przeciwnikiem jakichkolwiek ozdób \"cielesnych\" :) Ja wręcz przeciwnie,ale osobiście na tatuaż bym się nie zdecydowała :),pozdrawiam

Eeee tam ja mam 29 lat i kolczyk od 5 lat :D Nie bolało, ładnie i szybko się zagoiło. Przekłuwałam w Londynie w studiu tatuażu i piercingu :)

sama sobie zrobiłam..(tylko, że ja sie na tym znam) kolczyka mam z wildcata, no i zrobiłam to z emla:) noo i jeszcze igła..2.1

aaa i nie idz do kosmetyczki!! a jesli juz bardzo chcesz a ona bedzie to chciała zrobic pistoletem to UCIEKAJ!! dobrze Ci radze

Gość dziewczyny błagam
NIE rócie kolczyków w pępku, ja mam takowy od 8 lat i teraz jeśli będę chciała przestać go nosić czeka mnie plastyka pępka. Jak wyjmę kolczyk, to zamiat ładnego pępka mam okropną szparę z rozciągniętą skórą !!!!! niby kolczyk był tytanowy, następny ze stali chirurgicznej więc są lekkie ale i tak skóra się obżydliwie rozciąga, poza tym dziura po kolczyku jest wieeelka :(