Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agawanka

Najlepszy sposob na loki przy długich włosach?

Polecane posty

Gość agawanka

Witam :-) Mam proste i dosc długie włosy (za łopatke) a bardzo chce je zakrecic, tylko nie wiem czym... Wydaje mi sie ze zwykła lokówka to zły pomysł bo tak długie włosy moga sie: zaplątac, popalić lub zakręcic tylko na dole. Słyszałam tez o wałkach z piasku czy na wosk..i o zwykłych papilotach, ale walki z piasku sa cieżkie i beda tylko obciązac wlosy :-( Jak wy lokujecie włosy i jak długo trzymaj sie loczki?

Gość Elevinka
Ja swoje kupilam w supermarkecie ale sa dostepne w kazdej drogerii a czasem nawet kiosku.

Gość agawanka
Papiloty...chodzi Ci o te gąbki? Słyszałam ze nawijac na mokre wlosy a pozniej suszyc suszarką?

Gość agawanka
Dziękuje za odpowiedz :-)

papiloty to takie druciki otoczone gabeczka. sa lepsze dla wlosow niz walki bo ich tak nie szarpia, sa bardziej delikatne :) chyba najlepiej zostawic na noc ale mozna tez suszarka :)

Gość ogorzałek
a ja zastanawiam sie nad lokowką tylko troche włosow mi szkoda. No i kasy teraz troche mi brakuje. bo znalazlam sobie taka za ponad 200zł.

no lokowka chyba najszybsza ale niszczy bardzo wlosy, moze lepiej tylko na wyjatkowe okazje?

Gość Elevinka
Tak,chodzi mi wlasnie o te gabki.Sa latwe w uzyciu i nie niszcza wlosow.Mozna w nich spac chociaz nie polecam.Wiem ze wiekszosc nawija mokre wlosy i potem je suszy.U mnie to sie nie sprawdza.Sa nierowno zakrecone,zawsze jakies sa niedosuszone.Poza tym po suszarce bardzo sie pusza i odstaja pojedyncze wloski (jesli wiecie o co mi chodzi).Ja zawsze susze wlosy w naturalny sposob no chyba ze bardzo mi sie spieszy:)

Gość Elevinka
Szoki nie pamietam niestety ale nie sa drogie.Cena jest tez uzalezniona od grubosci papilotow.Ja kupilam 3 opakowania kilka lat temu:)

Gość ogorzałek
ja miałam te papiloty, ale wychodziły mi brzydkie loki, chyba nie umiem ich dobrze nawijac, widac było takie brzydkie zagięcia i w ogole było nieciekawie. A efekt lokowki mi odpowiada. Zeby tylko nie niszczyła włosów, i jak tu majac w domu fajna lokowkę powstrzymac się od częstego stosowania.

Gość Tosia1234
a ja ci proponuje taki sprzet jak falownica np firmy Babyliss, takze mam dlugie hairy i bardzo fajnu niby lok bo raczek fala wychodzi taka fajna. wystarczy spryskac utrwalaczem najlepien l'oreala serii techniart, efekt sie utrzymuje cala noc;)

Gość ogorzałek
ale ja to jednak chcę loki, dlatego ten Remington bardziej mi pasuje. długo juz uzywasz tej lokowki, jak często. Bardzo to niszczy włosy? Ja wczesniej uzywałam prostownicy ceramicznej, i stosowałam preparaty chroniące włosy, i jest dobrze. Loki robiłam dopiero 2 krotnie, bo nie mam jeszcze swojej lokówki.

Gość Sylwcia...
Ja też mam długie włosy!!! Na codzień nosze warkocze bo mam proste włosy wiec robią mi się fale...!!! Lecz moim odkryciem są loki też je chcę miec no i czasami mam.. najlepiej umyć włosy potem jaka odżywką do obiętości czy tam szampon a po umyciu w mokre włosy pianke na loki czy na krecenie loków no i na mokre włosy założyć wałki potem wysuszyć włosy no i je tak mieć dopiero na drugi dzień zdiąć wałki tak rano zalezy kiedy chcesz wyjść no i masz piękne połyskujące gęste loczki radze wałki na długie włosy trzeba takie kupić w sklepie... To znakomity sposób i znakomita rada..ZaUfAj..Polecam szmpon z Avonu tam takie są różne no i odżywki...pa... Jak zrobisz to nap[isz jak ci sie podobało trwałość około 12godz...

Gość _Marttt
A jak zakręcić włosy, gdy sięgają aż za pupę? Mam takie długie i ciężkie, żadne wałki (nawet te specjalnie do długich włosów) nie są w stanie \"pomieścić\" jednego kosmyka, lokówka to samo. Chciałam pokazać się w innej odsłonie na sylwestra i w karnawale, ale już prawie straciłam nadzieje. Proszę Was o pomoc! Pozdrawiam, Marta :)

Gość Rybbbka
hej również miałam z tym kłopot. miałam bardzo długie włosy sięgające na pół pośladka. i zawsze najpiękniejszym efektem było jak były zakręcone. Najlepszym sposobem było rozdzielanie włosów na jak najmniejsze warstwy, bo jak zrobisz mało papilotów to loki będą grube i niestety szybko się wyprostują bo są ciężkie... Zaczynałam kręcić od strony czoła. Loczki wychodziły bardzo efektownie. Papiloty ściągałam w odwrotnym kierunku niż kręciłam. Ładnie rozwiń każdy papilot i dla lepszego utrwalenia lekko spryskaj lakierem. Nie polecam wielkiego pryskania, bo sama poniosłam tego konsekwencje jak nie mogłam ich rozczesać bo były tak sztywne i posklejane. Wtedy zużyłam cały szampon i pasmo po paśmie rozczesywałam w wodzie ;) Przed kręceniem polecam użyć odżywkę bez spłukiwania. Loki będą lśniące i ładnie się skręcą. Pozdrawiam

Gość paulina;*
moje włosy wywijają się we wszystkie strony wolałabym żeby od czasu do czasu miec loki ale nie chodzi mi o to zeby były to takie gęste drobne loki tylko dłuższe i luźne. nie chcę tez zbytnio ich zniszczyć. zastanawiałam sie nad lokówką ale słyszałam ze wałki są lepsze czy to prawda? :>

Gość Wiciaa<3
mam włosy, które mają 1,2m i chce sobie je zakręcić(bardzo dużo loków) do szkoły. mam tamtego dnia w-f i nie wiem, czy wytrzymają. myślałam o wałkach. bym je sobie zakręciła na noc, a rano jakby coś nie wyszło to lokówką, ale nie wiem ile minut/godzin powinnam wstać wcześniej. pomożecie? plis

Gość gość
polecam zabieg Beach Waves - fale na długich włosach na 8 tyg - tylko w salonach loreala.

Gość gość
Tutaj macie świetny przykład pokazany - http://www.fryzomania.pl/blog/?p=908 Loki muszą być przede wszystkim odpowiednio zrobione, używacie dobrych kosmetyków, lokówki i wtedy ten efekt będzie super.