Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PrzyszłaMama25

używanie mikrofalówki w ciąży

Polecane posty

Gość PrzyszłaMama25

czy jeśli odgrzewam sobie posiłk lub herbatę w mikrofali, jest to szkodliwe dla mojego dziecka?? myśle, że nie, ale wolę zapytać.

Gość PrzyszłaMama25
dziękuję

Gość czy aby na pewno
mnie też to interesuje,czy to bezpieczne. aha, a co do komputerow? wiem,że nie powinno się korzystać bezpośrednio z komputera dłużej niz 4 h / dobę. a co,jeśli w naszej sypialni stoi komputer,korzysta z niego mój mężczyzna po pracy, i ja znajduję się w odległości ok. 2 metrów od monitora,(czytam w łózku) trwa to ok. 3 godzin kazdego wieczora?? to chyba to już nie jest korzystanei i to nie jest szkodliwe???

Gość werq
nie osłabiajcie mnie Czy dzieciaki w waszych brzuchach wyżerają wam mózgi?

Gość hgfg
nie jest szkodliwe, ja od poczatku ciazy siedzialam na kompie, ksero, faksie, mikrofali i jakos zyje, moje dziecko tez :)

Gość czy aby na pewno
pytam na poważnie, to dla mnie wazne a ty się nie wypowiadaj

Gość czy aby na pewno
to było do werq hgfg a czy to ci powiedział lekarz, czy sam z doświadczenia to piszesz??

Poważnie odpowiadam: możesz siedzieć przed kompem nawet 10 h jeśli twój komputer spełnia normy TCO 98 lub TCO03 (ta ostania to nawet bardziej wyśrubowana). Przepis o pracy kobiet w ciąży przed kompem max 4 h pochodzi z czasów gdy monitory były czarno-białe

Gość broqł
powiem wam na jakiej zasadzie działa mikrofalówka bo miałam to na studiach. (oczywiscie najprostrzą zasadę jej działania) cząsteczka wody zbudowana jest dipolowo, czyli ma plus i minys na przciwległych końcach, a mikrofale wprawiają w ruch te ładunki. one przemieszczając sie wydzielają ciepło i tyle. a woda jest w każdym produkcie spożywczym. ja jednak wolę nie stac przy włączonej mikrofali, na wszelki wypadek. natomiast zywność podgrzana jest bezpieczna

Gość gwel
żywność z mikrofalówki jest bezpieczna i owszem, podając ją małemu dziecku trzeba jedynie zwrócić uwagę na to aby temperatura pokarmu/mleka czy czegokolwiek była równomiernie rozłożona. Najprościej rzecz ujmując zamieszać/wstrząsnąć przed podaniem. Natomiast sama mikrofalówka w czasie gdy jest włączona emituje pole elektromagnetyczne w promieniu 0,5 m i może być ono szkodliwe - chociaż takich badań nikt nie robił. Na wszelki wypadek nie należy jedna przebywać w tej strefie zarówno mamusiom w ciąży jak i maluchom. :) :) :) Pozdrawiam

Gość gość
W czasie ciąży używałam sporo telefonu komórkowego i zdarzyło mi się czasem użyć mikrofali czy to może mieć wpływ na rozwój dziecka ??

Gość gość
może mieć, dziecko urodzi się tak samo głupie jak ty:O