Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co mam robić

MOPS---potrzebne zaświadczenie

Polecane posty

Gość co mam robić

o dochoda męża,do zasiłku rodzinnego.Jest problem--pracodawca go niewystawi bo mąz pracuje tam na czarno.Złożyliśmy odpowiednie zaświadczeni,że pracuje na czarno i niemożemy wykazać tych dochodów.Nie jest to kolosalna suma--700-750zl.na m-c.To miało wystarczyć.Teraz jednak chcą by przynieść zaświadczenie jakie są to dochody.No przecież nikt czegoś takiego niewystawi.Wiadomo jak jest dziś z pracą.Cieszymy się,że chociaż taką mąż ma.Mąż zapytał szefa czy dało by rae wystawić takie zaświadczenie i facet go wyśmiał.Powiedział:chłopie jak ci się niepodoba to wypad.Zapomnij o jakim kolwiek świstku.I co my mamy teraz zrobić?

Gość kopernik była....kobitą
po co mówiłaś że pracuje na czarno ?trzeba było powiedzieć, że nie pracuje

Gość co mam robić
Bo jestem uczciwa a poza tym jak mieliśmy wytłumaczyć to,że nie jest już zarejestrowany jako bezrobotny?Niemógł zgłaszać się do urzędu pracy co 3m-c ze względu na wykonywaną pracę.

Gość przeczytałam ten topik
no to nic nie zrobisz....

Gość co mam robić
No to wielkie dzięki.Jak w innych durnych tematach to się wypowiadacie a jak człowiek potrzebuje rady pomocy to niema co liczyć na mądrą odpowiedz.

Gość co mam robić
Ludzie,doradzcie coś,plissss!!!!!!!!!

Gość przeciez pracodawca nie
wystawi mu takiego zaswiadczenia! Nic nie zrobisz.

Nic nie poradzisz, skoro powiedziałaś że mąż pracuje na czarno i podpisałaś takie oświadczenie, to już nic....chyba, ze trafisz na taką panią w MOPSIE, która wycofa twoje oswiadczenie, mąż się zarejestruje w UP i jakos się da to odkręcić. Spróbuj .

Gość co mam robić
to wiem,że pracodawca mi niewystawi,ale co mogę zdziałac w MOPS-ie.Przecież oni doskonale się orientują,jakie są dziś warunki pracy.Czy pomimo oświadczenia męża,że pracuje na czarno mają prawo rządać takiego zaświadczenia?

Gość przeciez pracodawca nie
owszem maja prawo zadac takiego zaswiadczenia. Sorry ale daliscie dupy :O

Gość jaktotak*
A kto logicznie myślący przyznaje się przed urzędnikami do pracy na czarno? Przecież taka praca jest karalna. Pracując na czarno oszukujesz. Sami siebie wystawiacie. Oficjalnie nie pracujesz i tego trzeba się trzymać i tak mówić. Wtedy też nie trudno o zaświadczenie - idziesz do urzędu skarbowego i wystawiają, że nie masz dochodu. A tak to sami siebie wtopiliście.

Gość moja rada....
jak już zrobiliście tę głupotę, bo chcieliscie być uczciwi, to teraz złóż oświadczenie, że gdy mąż stracił tę pracę. pani wyjasnij, że stało się to gdy poprosił o zaświadczeni o zarobkach. i niech się zarejstruje w UP.

Gość co mam robić
Dzięki,wiemże to nasz głupota,już nic na to nieporadzę.Zarejestrować się niemoże bo pracuje w W-wie i nieda rady przyjeżdzać w srodku tygodnia by zalatwiać sprawy w urzędzie pracy.Czy naprawdę niema już szansy by to inaczej załatwić?

Gość jaktotak*
Ale przecież w UP wystarczy się zarejestrować, a potem to już tylko potwierdzenie gotowości raz na dwa miesiące. Jak bedzie zarejestrowany to przynajmniej będzie miał ubezpieczenie, a tak w razie choroby to co??

Gość tomcio83g
Witam byłem w takiej samej sytuacji żona potrzebowała zaświadczenia o zarobkach wiec wpadliśmy na pomysł Ja jej pisałem oświadczenia ze w pracach dorywczych zarobiłem tyle i tyle wystarczyło do MOPR-u.