Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majjka

roczne dzieci-zywienie

Polecane posty

Gość majjka
witam,mam pytanie do mam rocznych brzdąców,jak wygląda rokład drzemek i posiłków u Waszych dzieci?własnie skończyłam karmienie piersia i nie wiem jak czesto i w jakich ilosciach karmic swojego synka,gdyz na piersi ewentualne braki uzupełniał nocA :( jego zwykły dzien wygląda tak:pobudka ok 7.00-kaszka,ok 150ml,nastepnie 10.30 butla 180ml i spanie ok 1,5-2 godz,obiadek ze słoiczka je o 13 i tu sie zaczynaja schody,nie wiem co dalej,gdyz po obiadku jest nieprzewidywalny,czasem spi od 15 godz lub poltorej a czasem nie,nie wiem wtedy o ktorej godzinie i co mu podac?czy jakies owoce?np o 15 a pozniej dopiero kolacja?codziennie kąpiemy go o 19 a o 20 to juz zawsze spi,gdy pominie druga drzemke jest tak spiacy o 19 ze juz nie chce jesc no i jest głodny w nocy!prosze o przykłady jak wasze dzieci jedz i drzemią.dziekuje

mój synek ma 13 miesiecy i jego dzień wygląda tak: 5 - pobudka i flaszka na 180 ml po której w ciągu godziny zaśnie i śpi do 7 - 7:30 8:00 - śniadanko (bułeczka z wędliną lub serkiem ) oraz herbatka 11:00 - mleczko 180 ml o 13 lub troszke po idzie spać.Śpi tak do godziny 14-15 obiadek ze słoiczka lub domowy (zupka ,niekiedy upomina sie o drugie danie) ok 18 - deserek 19 - mycie ok 20 mleczko 210 ml i spanie

Moje dzieci budza sie ok 6-7 jedza mleczko, potem 4godziny pozniej znowu mleczko lub kaszka, ok 12.12.30 owoce, deserki, okolo 14.30-15 obiadek (sama gotuje), kapiel przezd 18, o 18.00 mleko, zabawa juz tylko w łożeczku i lulu

Jeżeli chodzi o żywienie to posiłkowałam się książką o żywieniu dzieci do drugiego roku życia. Bardzo dużo wskazówek i rad. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.