Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przestraszonaaa

Tak bardzo się boję!Pomocy

Polecane posty

Gość przestraszonaaa

dziś próbowaliśmy się kochać.Pisze \"próbowaliśmy\" ponieważ w zasadzie to tylko wszedł we mnie i wyszedł.To był mój pierwszy raz ale chyba mnie nie przebił(kiedyś ginekolog powiedział mi że mam słabo rozwiniętą błonę dziewiczą i jest rozciągnięta ani napieta). Byłam dzień po skończeniu się krawienia po Postinorze(kiedyś zażyłam go bo spanikowalam niepotrzebnie). Czy krwawienie po Postinorze (to było mniej więcej w połowie cyklu)to zwykla miesiączka?

Gość przestraszonaa
proszeee ...pomóżcie

Gość madzius
trafilam na to forum przez przypadek, mam takie strasznie glupie i wstydliwe pytanie... chodzi mi o to czy normalne jest to , ze po spelnieniu wszystko (albo znaczna czesc) wyplywa ze mnie... czy to jest normalne, jesli nie to czym to moze byc spoowdowane... i w ogole o co chodzi... nie jestem zbytnio doswiadczona... z gory dzieki za pomoc

Gość echhhhh
grawitacja dziewczyno :) grawitacja

Gość madzius
czyli to jest normalne? prosze powiedzcie mi bo ja sie boje ze cos ze mna nie tak. to jest calkiem normalne czy po porstu moze sie raz zdarzyc ( bo mi sie przytrafilo czesciej niz raz). prosze o wyrozumialosc.

Gość echhhhh
Tak to normalne, że sperma wypływa w mniejszym lub większym stopniu. Czy to tak trudno sobie wyobrazic? :) No i nie rozumuiem czemu się tak tym zamartwiasz czy to normalne czy nie. Dziecko, zapewniam Cie ze to nie grozi żadną chorobą czy innymi konsekwencjami.

Gość madzius
wyczuwam pewna szydere , ale mimo wszytsko dziekuje za odpowiedz. moje dosc glupie pytanie(zmartwienie) wynika z tego ze zwykle stosowalismy przerywany i wczesniej nie maialam okazji doswiadczyc tego uczucia, gdy bardzo nalegalalm , zeby "zostal" wszystko "ucieklo"... pomyslalam sobei ze plemniczki mnie nie lubia.... :P ps. czy w takiej sytuacji ,mimo tego ze wszystko ze mnie wyplywa (juz rozumiem ze to tylko grawitacja) to czy moglabym zajsc w ciaze(oczywiscie uzalezniajac to od moich plodnych i nieplodnych dni)? i jeszcze jedno pytanie. czy tak musi byc? czy tak zawsze jest i ebdzie ze to wszytsko wyplynie? czego mam sie spodzieewac? wiem ze moje pytania brzmia troche jak bym mialam 10 lat ale... nie wiem jka je zadac w normalny sposob... Po prostu na prawde nie mam z kim o tym pogadac i od kogo sie dowiedziec, jak widzac wzbudza to szydere, wiec wole pozzostac przynajmniej troche anonimowa. po za tym nie lubie sie z takich rzeczy zwierzac kolezanka ...szczegolnie ze ich nie mam . wiec na prawde jeszcze raz prosze o wyrozumialosc.... dzieki za poprzednia odpowiedz:)

Gość echhhhh
Nie jestem w stanie powiedziec Ci czy tak zawsze będzie. Dzieje się tak zwykle chyba kazdej kobiecie. I oczywiscie TAK- szansa ze zajdziesz w ciąze jest tak samo duza! To nie jest tak ze kazdy jeden plemnik wypływa. Po prostu facet mając wytrysk w Tobie nadaje plemnikom jakiejs prędkosci początkowej. Częśc z nich zostaje głęboko w Tobie, część wypływa, część poruszając się w śluzie szuka Twojej komórki jajowej :) Wiec to wypływanie spermy to na pewno nie zabezpieczenie przed ciążą.

Gość przestraszonaa
a nie mogłam "wpaść" przez ejakulat,tzn.płyn który wypływa z penisa przed wytryskiem?

Gość nie mogę ...
nawet cię nie przebił a ty już postinor bierzesz? ciekawe co będzie później... paranoja

Gość przestraszonaa
Wiem,może przesadzam ... już nie wiem co mam robić :(

Gość nadia..
przerazona, niestey plyn wyplywajacy przed wytryskiem owszem zawiera plemniki i moze dojsc do zaplodnienia ale jest mniejsza szansa...:)

Gość nadia..
prostuje przez przypadek napisalam przerazona oczywiscie wypowiedz byla do PRZESTRASZONEJ...:)

Gość przestraszonaa
czyli lepiej iść po postinor?

Gość DZIEWCZYNO
Nie przesadzaj !!! Zachowujesz się jak nieodpowiedzialne dziecko! Weź daj sobie spokój z seksem, bo to jest zwyczajnie chore. Postinor to nie jakies witaminki, które dawkujesz sobie za kazdym razem gdy nie chciało ci sie pomyslec o zabezpieczeniu. No żenujące :o A tak na marginesie- nie sadzę by postinor był potrzebny. Co nie zmienia faktu że- włącz MYŚLENIE

Zapytam wprost - nienormalna jesteś?! Będziesz się faszerowała Postinorem po każdym współżyciu, bo a nóż widelec łyżka stołowa, zajdziesz w ciążę? Na mózg Ci się, dziewczyno, rzuciło?! Rozumiem raz się zapomnieć, ale Twoje zachowanie przechodzi wszelkie granice. Proponuję usiąść do książek, a seksem zająć się, jak już trochę dojrzejesz...

Gość DZIEWCZYNO
no i jak 'juz nie wiesz co masz robic' to jest jedno bardzo sensowne rozwiązanie- zaraz po włączeniu myślenia- zastanów się czy dzieci powinny brac sie za seks Bo mnie się bardzo mocno wydaje, że jednak nie :O

Gość przestraszonaa
Michalina,wiem,że popełniłam straszne głupstwo!Wiem o tym!!!!ale nie wiem co mam teraz robić ...

Gość DZIEWCZYNO
Nic nie masz robić ! W ciążę wbrew pozorom nie zachodzi sie tak łatwo, wiec nie sadze by tobie , w twojej sytuacji to groziło. Facet nie miał wytrysku, a prawdopodobienstwo ze zaszłas ,jesli z niego cos wypłynęło, jest małe. Postinor to głupota w tym wypadku. Ale na przyszłość- albo zapomnij o seksie albo MYŚL

Przestraszona słuchaj starszych. Postinor jest bardzo silnym środkiem i szkodzi bardziej niż ciągłe branie pigułek. NIGDY WIĘCEJ NIE BIERZ POSTINORU!!! Jeśli nie chcesz zajść w ciążę to udaj się do ginekologa po Yasmin albo stosuj prezerwatywy. Postinor to już jest totalna ostateczność! Jeśli jesteś przy kasie to możesz zainwestować w Evrę (antykoncepcyjne plastry). Ma mniejszy wpływ na wątrobę. Pozostaje jeszcze jedno wyjście: Szklanka wody. P.S. No i taka jedna uwaga: pigułek nie można brać co drugi dzień. \"Przed użyciem zapoznaj się z ulotką bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą\".

Gość przestraszonaa
wiem że powinnam sie zabezpieczyć .... ale teraz już na to za poźno,jestem zestresowana,ciągle mi się chce płakać,tak wiec nie wiem czy nie lepiej zażyć ten postinor i przynajmniej nie odchodzić od zmysłów

Gość DZIEWCZYNO
Nie... Nie Nie O postinorze zapomnij. Po pierwsze lekarz i tak pewnie Ci go nie przepisze, bo z tego co piszesz, dopiero co juz go przyjęłaś. Uwierz, ze szansa ze jestes w ciazy jest bardzo mała. Uspokój się i porozmawiaj ze swoim chłopakiem o tym jak uniknąć takich sytuacji na przyszłość oraz czy na pewno to czas na inicjację seksualną

Gość DZIEWCZYNO
zapomniałam o 'po drugie' A wiec -po drugie- to bardzo bardzo szkodzi Twojemu zdrowiu

Gość przestraszonaa
no właśnie zażyłam go nie tak dawno... jakieś dwa tygodnie temu,choć uwazam ze wtedy zrobiłam to zupełnie niepotrzebnie.Po prostu spanikowałam... teraz załuję troche że go zażyłam,ale przynajmniej przestałam sie bać,spałam spokojnie....

Gość DZIEWCZYNO
W tym rzecz dziecko drogie- postinor nie ma byc sposobem na to bys spała spokojnie !

Gość przestraszonaa
wiem ...nie chcę go brać!Nie chce biegać po lekarzach,nie chcę wydawać pieniędzy ... Ale nie chcę się bać :/