Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość na wszelki wypadek

BADANIE NA HIV

Polecane posty

Gość na wszelki wypadek

witajcie,chcialabym zrobic sobie badanei na obecnosc wirusa HIV.Mimo,ze nei spalam dotad z nikim to mialam kontakt z krwia,wiec na wszelki wyapdek chcialabym sie przebadac.Powiedzcie proszeNA CZYM POLEGA TA ANONIMOWOSC??? przy badaniu nei podaje sie imienai i nazwiska??

Gość Beybeee
słyszalam ze nie.. takie testy mozna tez upic w aptece

Gość loli.d.
Jutro ide na test na hiv.. Boje sie, a co dopiero jak pojde po odbior wynikow. Mialam wiele przygod, wiec ryzyko jest...

Gość ktosiek ktosiek
trzymam za ciebie kciuki! ja dzisiaj ide,ale jestem pewna,ze bedzie wynik negatywny!! Pozdrawiam

Gość noma4
Hej,przy badaniu nie podajesz imienia i nazwiska.Wypelnisz specjalną anonimową ankietę,zostaje Ci przydzielony specjalny nr.Potem pobierają Ci krew.Za jakiś czas przychodzisz po wynik.Pielęgniarka daje Ci go (nie mowi) po okazaniu swojego nr.Przynajmniej tak jest u mnie w mieście:)

A u mnie w mieście było tak: wypełniałam anonimową ankietę w obecności psychologa, potem przeprowadził ze mna taką luźną rozmowe np. pytal co bym zrobiła jeśli test wyjdzie pozytywny (test jest darmowy ja robiłam w ośrodku planowania rodziny) potem przydziela sie numer lub podaje inicjały. Następnie pobierana jest krew. Tydzień później są wyniki. Wynik odczytywał mi psycholog i myślę że tak powinno to wyglądac wszedzie, bo taki człowiek wie jak ma się zachować i co ci poradzić kiedy wyni jest pozytywny.

Gość tak się zastanawiam i..
gdzie robicie badania? pisalas wyzej ze w osrodku planowania rodziny, ie wiem czy jest cos takiego w moim miescie, a w krwiodastwie jest taka mozliwosc? a w aptece co to za testy? znacie mniej wiecej cene i nazwe?