Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Angel Of Music

ARTROSKOPIA KOLANA...czy ktoś może mi pomóc??

Polecane posty

wszystko zależy od samego urazu. Artoskopia nie jest bolesnym badaniem. Ja w przypadku uszkodzenia chrząstki kolanowej po dwóch tygodniach mogłam już stanąć na operowanej nodze. Zabieg miałam przeprowadzany w będzińskim intermedzie i miałam szczęście, że trafiłam na doświadczonego lekarza. Jak masz wątpliwości co do zabiegu, skonsultuj się ze swoim ortopedą. Pozdrawiam.

Gość Luisska
Najdokładniejszym badaniem stwierdzającym uszkodzenia w kolanie będzie rezonans magnetyczny. Ja miałam dwa usg i nie wykazały tego co w rezonansie. Lekarz później od razu wiedział co bedzie wykonywane podczas zabiegu, nie musiał działać w ciemno. Sama artroskopie miałam w znieczuleniu ogolnym, pozniej 6 tygodni kule i orteza. Bardzo wazna jest rehabilitacja - pierwszy tydzien trzeba cwiczyc samemu, a pozniej po 2-3 tygodniach dobrze jest zaczac zabiegi fizjoterapii i ćwiczeń manualnych z rehabilitantem. Ja wykupiłam sobie pakiet rehabilitacyjny w Profemedzie. Dzięki odpowiedniej rehabilitacji szybko dochodzę do siebie - jestem juz 2 miesiące po operacji, kończę ostatnie zabiegi z rehabilitantem i praktycznie juz mogę zginać w pełni nogę. Zaczynam teraz zajecia na basanie wzmacniajace mięśnie :)

Gość Jainaa
Mój ortopeda od razu wysłał mnie na rezonans jak poszłam do niego z kontuzją kolana po bieganiu. Niestety właśnie nie ominie mnie artroskopia, bo mam wyskakującą rzepkę :/ Brat miał artroskopie i wiem, że najważniejsza jest odpowiednia rehabilitacja już praktycznie od 1 tygodnia po zabiegu. Sama zaczynam się rozglądać za jakimś dobrym fizjoterapeutą, który postawi mnie szybko na nogi po zabiegu, a nawet przed chciałabym się z nim skonsultować. Możecie kogoś polecić w Warszawie?

Gość Krystyna4502
W Profemedzie maja program fizjoterapii pooperacyjnej. Zajrzyj sobie na ich stronke i poczytaj. Mój mąż po artroskopii kolana był u nich własnie na takich zabiegach rehabilitacyjnych i bardzo sobie chwalił.

Wszystko zależy tak naprawdę od schorzenia, rodzaju urazu i indywidualnych predyspozycji. Pół roku temu miałam uszkodzoną chrząstkę kolanową i dostałam skierowanie na badanie artoskopii. zabieg zdecydowałam się przeprowadzić w katowickim inter-med ze względu na krótszy czas oczekiwania. Badanie pod znieczuleniem, lekarz doświadczony i cierpliwy- wyjaśnił mi wszystko o samym zabiegu i możliwych powikłaniach.

Gość gość
Od czasu wyjęcia drenu z kolana ciągle wylewa mi tam krew, ból kest okropny.. Mialam już dwie punkcje ( pomiedzy nie minely nawet 24 h ) a już zbiera sie od nowa i z bolu lzy lecą.. Czy to jest normalne ?? Miał ktoś tak może ?

Gość gość
Jeżeli chodzi o artoskopie, to ja swoją robiłem w artrocenter. Polecam ją wam.

Gość gość
Ja miałam artroskopię operacyjną wiec nie wiem czy po podstawowej też się chodzi o kulach? A miałaś robiony rezonans magnetyczny. Dlatego polecam artro center.

Gość gość
a miałam artroskopię operacyjną wiec nie wiem czy po podstawowej też się chodzi o kulach? A miałaś robiony rezonans magnetyczny? Jest dużo dokładniejszy niz rtg i usg a maksymalnie bezbolesny. Takie perfekcyjne prześwietlenie, gdzie widać każdy szczegół. Jest dosyć drogi, ale moze masz lekarza, który da ci skierowanie to zrobisz nawet bezpłatnie. Mówię o rezonansie, bo ja sama robiłam po zwykłym rtg i usg. Gdyby nie artro center byłoby kiepsko

Gość gość
a miałam artroskopię operacyjną wiec nie wiem czy po podstawowej też się chodzi o kulach? A miałaś robiony rezonans magnetyczny? Jest dużo dokładniejszy niz rtg i usg a maksymalnie bezbolesny. Takie perfekcyjne prześwietlenie, gdzie widać każdy szczegół. Jest dosyć drogi, ale moze masz lekarza, który da ci skierowanie to zrobisz nawet bezpłatnie. Mówię o rezonansie, bo ja sama robiłam po zwykłym rtg i usg. Polecam ci ogólnie artrocenter

Gość gość
artroskopie muszę wykonać w znieczuleniu (miejscowym)więc na pewno nic nie będziesz czuła. Ja miałam artroskopię operacyjną wiec nie wiem czy po podstawowej też się chodzi o kulach? A miałaś robiony rezonans magnetyczny? Jest dużo dokładniejszy niz rtg i usg a maksymalnie bezbolesny. Takie perfekcyjne prześwietlenie, gdzie widać każdy szczegół. Jest dosyć drogi, ale moze masz lekarza, który da ci skierowanie to zrobisz nawet bezpłatnie. Mówię o rezonansie, bo ja sama robiłam po zwykłym rtg i usg. Osobiście, polecam ci kontakt z artrocenter