Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość breaker2

moj 2,5 mies synek nie lubi lezec na brzuszku-czy musze go kłasc?

Polecane posty

lepiej kładż, może tylko na krócej ale częściej, to ważne dla jego fizycznego rozwoju. Mój syn tez nie lubił, polubił około 5 miesiaca dopiero

nie musisz, ale dobrze by było - leżenie na brzuszku ma wiele zalet, wzmacnia kręgosłup, wpływa dodatnio na poracę jelit, itp

Gość breaker2
probuje-ale konczy sie to natychmiastowym niesamowitym zirytowaniem i wrzaskiem

Moja córeczka też tego nie lubiała. Kładłam ją choć na chwilkę. Ale jak zaczęła trzymać główkę i wszystko zaczęła widzieć to spodobało się jej. A później już innej pozycji niż na brzuszku nie uważała.

Gość poddnnnooossimy

mój synek uwielbiał na brzuszku lezec nawet noszony był na tygryska:)podobno miescie szyjki sie wyrabiaja wtedy i poprawia sie praca jelit ...... no ale jak dziecko nie chce to po co zmuszac ...

moje dzieci do 7 miesiaca nienawidzily lezec na brzuszku wiec ich nie zmuszalam, a potem same pokochaly i zaczely sie kulac wiec nie powodów do paniki

Gość breaker2
gosia a co z cwiczeniem podnoszenia głowki etc?

Moja córcia też nie lubiła leżeć na brzuszku i pani doktor poradziła żebym siadała na pół leżąco i kładła małą na swoim brzuchu,żeby wzmacniała mięśnie.Teraz ma 4 miesiące i już sama śmiga z pleców na brzuch i z powrotem.

Gość breaker2
u mnie to poskutkowało-2x!!!!pozniej znow krzyk-dałam sobie spokoj poki co:( tylko nie wiem czy dobrze robie:(

ja również na początek polecam to co pisze anita79, kładź go na swoim brzuszku potem się przyzwyczai :)

moj synek od poczatku lezal na brzuszku, ale balam sie strasznie go tak zostawiac i jakos sie odzwyczail, potem rozmawialam z ortopeda, powiedzial ze to bezpieczniejsza pozycja niz na plecach bo jesli dziecko uleje to tylko powyciera buzke i dalej lezy, a na plecach moze sie zakrztusic.......teraz znow lezy na brzuchu, cala noc tak przespi i to jego ulubiona pozycja, jak jest na plecach i ma spac, marudzi, marudzi, odwracam go i juz spi :)) moja rada zeby polubil: jak juz zasnie na plecach , odwracaj go na brzuch.....polubi napewno..... aha jeszcze zanim polubial ta pozycje to gdy marudzil przytrzymywalam mu smoczek i glaskalam po glowce tak dlugo az zasnal :)

a ja sie spotkalam tylko z takimi opiniami, ze dziecko w zadnym wypadku nie moze spac na brzuszku. Na brzuszku spi dziecko bardzo gleboko i niektore przestaja oddychac. Zaznaczam, ze to nie moja opinia! Tak mowia polozne i lekarze. Przed kilkoma laty zalecalo sie kladzenie dziecka do spania na brzuszek, teraz na plecki, aby zapobiegac smierci lozeczkowej. Nawiazujac do pytania autorki topiku - jeden terapeuta odradzil mi kladzenie malej na brzuszek, jesli ona tego w ogole nie lubi. Za kazdym razem sie tylko wydzierala. W czwartym miesiacu powoli zaczelo jej sie podobac. Kladlam jej pod ramionka poduszeczke, aby bylo jej latwiej i aby wiecej widziala. Potem uwielbiala lezec na brzuszku. Pozdrawiam

Powinnaś go kłaść aby ćwiczył mięśnie. Kup mu specjalną kulę grającą, która będzie go motywowała do leżenia a potem do raczkowania. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.