Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ku-mać

podatek dla osób bezdzietnych - pomysł chorego kraju !!!

Polecane posty

Gość oj miałam nie łatwo
a gdzie to pisze ze teraz becikowe będzie 5 tys?jak tak to ja pomysle o dziecku. 5 tys na wyprawke sie przyda a potem jak mi będzie cięzko oddam księdzu.

Gość antykleryczka i ateistka
ale ludzie ! co z tego ze sie te dzieci urodza ??? zostanu tutaj tylko wtedy gdy panstwo zagwarantuje im godne zycie i bezpieczna przyszlosc, a w takim kraju gdzie po studiach jebiesz jak wol za niecale 800 zl nie da sie normalnie zyc, mozesz wyjechac i jebac w innym kraju, gdzie by normalnie przezyc i kupic to co chcesz nie bedziesz musiał brac mase kredytów !! wiec od kogo oni sciagna te emerytalne kiedy te dzieci wyjada ??? zostanie tu w ogole ktos by jebac na tych debili w rzadzie ???

Gość nie ma szans
Ale żeby czymś zatkać dziurę w budżecie, to muszą to ubrać w prawną formę. A podatek ten jest niezgodny z konstytucją i nawet gdy w parlamencie uchwalą go, to Trybunał Konstytucyjny uchyli

Z tego co wyczytałam to chodzi o to, że coraz więcej par wybiera życie we dwoje, nie myśląc o dzieciach. LPR uważa, że takie pary są nieużyteczne, więc należy je obarczyć podatkami.

Gość nie ma szans
To bardzo pokrętne myślenie LPR-u. Z drugiej strony rodziny wielodzietne, które nie są w stanie utzrymywać się bez pomocy państwa, też są społecznie nieużyteczne, a nawet szkodliwe, bo obciążają budżet, więc też je karać ? Ale jak ? Przecież to jest chore

Gość będzie więcej nieformalnych
związków, chyb aże każą płacic on kawalerstwa i panieństwa neidlugo :P

Gość nie ma szans
Kiedyś jak mężczyzna nie ożenił się i nie miał dzieci (z legalnego związku) płacił tzw. bykowe. Tylko że to było pareset lat temu. Zatem czyżbyśmy się cofali w rozwoju ?

Gość Siostra mojej siostry
W tym kraju wszystko jest mozliwe!

Gość Ratsteen
Dlatego chca aby pary na kocia lape zyjace legalizowaly zwiazki, bo wtedy beda na takim samym prawie jak ci co wzieli slub. Glowka mysli tam na gorze ale zawsze w przeciwnym kierunku.

Gość a ja ja
Wsadzą do TK swoich i już będzie zgodne z konstytucją.

Gość a ja ja
Poza tym - becikowe tak, dłuższe urlopy macierzyńskie tak. To skąd brać na to wszystko? Ktos musi placic. padło na bezdzietnych, bo taka opcja polityczna jest w tej chwili przy korycie.

ciagle w tv jakies posrane newsy na temat kaczek girtycha leppera ...ludzie czemu mamy taki chory system ....to stare pryny emeryci i rencisci głosowali na pis ja NIEEEEEEEEEE, mamy prezydenta \"mima\" krakowskiego, ktory nigdy nie wie co powiedziec mało pojawia sie w tv kwasniewskiego było widac i słychac, a ten dosc ze mikrosopijnych rozmiarów to jeszcze niemy....dwaj przyjaciele z lepp....em, i tak w koło kłóca sie całują godza i tak bez konca ....co za pojebany kraj

Gość a kto to moze
podnosze ciekawy temat !!!!!!!