Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cykliczna

czy same mozemy poznac ze mamy cykl bezowulacyjny?

Polecane posty

Gość cykliczna

Mam juz n a tyle lat ze powinnam decydowac sie na dziecko - no ale z braku kasu nie decyduje się. Nie stac mnie. jednak zegar bije. czy jestem w stanie sama ocenic czy moje cykle sa jeszcze owulacyjne? Do tej pory sprawdzam np śluz jest taki rozciagliwy jakkurze białko, czasami w boku pobolewa. Czy mając bezowulacyjny cykl tez jest ten śluz czy go nie ma i własnie po tym mozemy same poznać?

Gość zerko
chyba tu nikt nie wie:(

Gość qwewq
najlepiej mierzyc temperaturę, wtedy się dowiesz.

Gość a ja ja
ja mialam cykle bezowulacyjne i nie miałam śluzu. Ale problem polega na tym, że wtedy tego nie widzialam. Dopiero, gdy wszystko się unormowało, zobaczyłam róznicę. W aptece mozna destac testy sprawdzające owulacje. Poza tym można zrobić u ginekologa monitoring cyklu, ale to jest kosztowne

Cykle bezowulacyjne sa wtedy, gdy temperatura nie wzrasta w drugiej polowie. Tzn. taki jest namacalny objaw. Plus chyba brak sluzu plodnego. Ja natomiast moge powiedziec, ze mialam bardzo rozne cykle, raz byly objawy zblizajacej sie @ (np. bolesnosc piersi, bole brzucha), innym razem nie. I wtedy z reguly okres byl calkiem bezbolesny. Mysle ze to byly cykle bezowulacyjne....

Gość zniwniok
ja umiem poznac, własnie poprzez temeraturkę i sluz. Tez powinnam juz decydowac sie na dziecko.

Gość a dlaczego
jak jest sucho tzn ze mozesz miec cykle bezowulacyjne

Ciężko jest poznać bez owulacyjny cykl. Proponuję zrobić najprostszy test owulacyjny, mamy wtedy stu procentową skuteczność. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.