Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nina1983

objawy porodu

Polecane posty

Gość nina1983

wszyscy pisza o objawach ciązy a czy ktos napisze mi o objawach rozpoczynajacym sie porodzie. jakie wy miałyscie objawy jak sie zaczynał poród

Gość mnie
najpierw odeszły wody płodowe

Gość do Mila81
A mnie odszedł czop śluzowy i od razu zaczęły się regularne skurcze.

Gość anuśka 26
a mnie kuło coś w boku a po godzinie zrobilo mi sie niedobrze i wymiotowalam pare razy z krwia!lekarz mowił ze miałam nietypowe objawy rozpoczecia porodu.dopiero jak pojechalam do szpitala zrobili mi lewatywe i jak bylam w łazience odszedfł mi czop.a potem czekalam,czekalam.... nic juz mnie nie bolało a potem odeszły mi wody i za 1,5godziny urodziłam juz synka! sorki ze to tak obrazowo napisałam!

Gość jufu
A ja nie miałam żadnych objawów.Tylko ból brzucha nasilajacy się z godziny na godzinę. I tak po 10 godzinach urodziłam synusia.

Gość jolusiak
a ten ból nasilający jest do zniesienia? sciskałyscie pięści, wyłyście? darłyscie się ? a jaki to jest ten czop? zamiast wód?

Gość JAK TO JEST Z WODAMI PLODOWYMI
Z TYMI WODAMI...NIE WYOBRAZAM SOBIE TEGO...MOZE KTOS MNIE USWIADOMIC...

Gość do Mila81
To tak jakby z ciebie wylecialo siusiu, ale zupelnie bez kontroli Czop to taki śluz z krwią Nie da się ukryć, że boli. Ja syczałam :D

Gość jolusiak
tak syczałas jak podczas bólu okresowego? taki tępy ucisk macicy? trzymasz się za brzuch, sciskasz go, gnieciesz, masujesz a on coraz mocniejszy?....i jeszcze gruby i duzy.a pot? strasznie jestes spocona wtedy?alez to musi byc wysiłek.

Gość ezefete
ojej... nie wiem jak to wszystko wytrzymam.... :(

Gość do Mila81
Jej, a co ty tak? Bolało, jak w czasie miesiączki dla dużo mocniej. Niczego nie gniotłam i nie ściskałam. Poród, to poród, a nie wyjście na disco.

Gość nina1983
bo mi ostatnio z 3 dni tenu miałam wydzieline i razem z tym taka jakby galaretke i nie wiem co to moze byc bylam u lekarza ale nic mi na ten temat nie powiedział moze wy wiecie co to jest

Gość do Mila81
To może być właśnie czop śluzowy :)

Gość nina1983
dzieki lekarz mi wyliczył ze mam 35tc i dostałam tabletki na to zeby na przedwczesny porób czy moge szybciej urodzic i czy lekarz mugł sie pomylic w obliczeniach bo czytałam ze brzuch obniża sie dopiero w 38 37tc a mi sie juz obnizył

Gość do Mila81
Na to chyba nie ma reguły, bo mi się wcale nie obniżył.

Gość jufu
Każda ciąża jest inna. Też brałam leki na podtrzymanie. Urodziłam w 37 tygodniu zdrowego chłopczyka i myslę ze nie ma się co martwić na zapas. a ból...... no cóż jest też jednorazowy, ale jak już potrzymasz w ramionach dzidzię to zapominasz o wszystkim... pozdrawiam i powodzenia!

Gość nina1983
a czy lekarz moze podejzewac wczesniejszy poród i módł sie pomylic w tyg jeśli przepisał mi takie tabletki

Gość do Mila81
Oczywiście, że może podejrzewać jeśli np. szyjka się skraca.

Gość anuśka 26
a mi jak wody odeszly to nic nie bolalo.to nawet przyjemne bylo ,takie coś cieple wypływalo ze mnie.jak czop mi wyszedło tez nie bolalo.poprostu jak sie załatwialam to zobaczyłam ze leci mi taki śłuz gesty z krwią.

Gość nina1983
a jakich moge sie spodzewac objawów jesli mi mógł wyleciec ten czop oprócz beleci brzucha

Gość do Mila81
Zdecydowanie regularnych skurczów

Gość anuśka 26
chcialam ci powiedziec ze ja jak szłam rodzic to nie myslałam ze bedzie mnie coś bolalo.poprostu czekałam aż ból minie i czekalam na to co bedzie sie dzialo dalej.mialam fajnego lekarza bo mówił mi co bede czula.np jak mialam skurcze to mowił ze te skurcze bedą trwać az bedzie pełne rozwarcie potem beda skurcze parte które juz tak nie bolą i trwają krocej . no i rodzi się dziecko! które jak wychodziło to tez nic nie czułam- poprostu zamknelam oczy i parłam a lekarz mowi juz starczy - ma pani synka! nawet jak mi nacinali krocze w trakcie porodu to czulam tylko szczypniecie.

Biegunka- choc zdarzyla sie tez kilka dni/tyg.wczesniej wiec taki objaw nie-objaw :) Bol jak na @ plus mialam bol odcinka ledzwiowego kregoslupa, stajace sie regularne Kilka dni wczesniej polozna probowala wykonac masaz szyjki ale nie bylo rozwarcia. Jednak chyba to cos przyspieszylo bo zauwazalam sluz z krwia/lub brazowawy- przypuszczam ze to czop.

Gość gość
ja wlasciwie nie mialam zadnych objaw rozpoczynajacego sie porodu oproicz skurczy, ktore byly najpier co 5 minut pozniej coraz czesciej. ale ja mam straszny porod skurcze bardzo mocne,ale krotnie rodzilam 19h az w koncu zastosowali vacum :(

Ja tez w wypisie mialam 19h plus okropne bole w domu prawie2 dni wczesniej.. Porod tez okropny, z tym ze ja kleszczowo..